Foto: Mathias Hornshøj Hansen/Hornshøj Media

Byens Bedste 2022: Her er de nominerede inden for mad og drikke

Århus Stiftstidende kårer for 16. år – sammen med aarhusianerne – byens bedste inden for en række kategorier. Her er dem, der er nomineret for mad eller drikke.

Hvem laver byens bedste kage? Hvad med byens bedste kaffe? Og hvilket nyåbnet sted er egentlig det, ja, bedste?

Det kan du lige nu være med til at bestemme hos Århus Stiftstidende, der for 16. år i træk kårer Byens Bedste inden for en række kategorier.

Vi holder naturligvis skarpt øje med de kategorier, der har at gøre med mad og drikke – og de nominerede kan du finde lige herunder.

Nyåbning med fokus på madspild

To restauranter er nomineret inden for kategorien “Byens Bedste Ny-åbning 2022”.

Den ene er Restaurant Nögen, der slog dørene op på Ny Banegårdsgade den 4. marts. Konceptet er at bruge særligt grøntsager, men også andre råvarer, der for eksempel er for grimme til at blive solgt i butikkerne.

“Jo mere du graver i det, jo mere opdager du, hvor meget der faktisk bliver smidt ud af grøntsager og andre råvarer. Det er fuldstændig vanvittigt, hvor meget mad der går til spilde,” har Frederik Nørgaard, kok og indehaver af restauranten, tidligere fortalt til Smag Aarhus.

Læs også: På Nögen i Aarhus ved du ikke, hvad du får serveret

Nyåbnet sydeuropæisk delemad

Den anden restaurant, der er nomineret i kategorien “Byens Bedste Ny-åbning 2022”, er Lula, der åbnede på Kystpromenaden på Aarhus Ø den 25. februar. Her er intentionen at give gæsterne et ordentligt skud feriestemning med sydeuropæisk social dining:

“Vores drøm er at skabe en strandbar møder Barcelona møder Portugal, ja, i bund og grund møder alt det bedste, vi kender fra vores egne rejser,” har Mads Poulsen, der sammen med Martin Tønnesen, René Vinding og Christian Castenskiold står bag Lula, tidligere udtalt til Smag Aarhus.

Læs også: Restaurant Lula: En tur til syden på Aarhus Ø

Den bedste kage i byen

Der serveres riiiigtig meget lækker kage i Aarhus, og derfor bliver det på ingen måde nemt at bestemme sig for, hvem der skal stemmes på i kategorien “Byens Bedste Kage.”

Jumbo Bakery & Eatery er nomineret for mælkesnitte-kagen – et mashup af Mælkesnitte og Snickers – mens bageriet und Butter er nomineret for dens brunsviger.

Gotfred, der slog dørene op på Havnegade den 1. april, er repræsenteret med patisseriets version af gammeldags æblekage, og SchweizerBageriets populære trøffel er også med på listen.

Bageriet berta, der åbnede i december 2021, er nomineret for stedets citronsnegl.

Kaffe skal der til

“Byens Bedste Kaffe”-kategorien er efterhånden lidt af en klassiker, og der er lutter gode sager på nomineringslisten:

Den indeholder nemlig både Stiller’s Coffee, Bill’s Coffee, La Cabra, Fikumdik Kaffe samt Fryden Kaffebar, som åbnede i Mejlgade den 5. februar.

Læs også: 3 steder i Aarhus, hvor du kan få en go’ kop kaffe

Fredagsskål i byen

Hvor vil du helst drikke din fredagsøl?

I kategorien “Byens Bedste Fredagsbar” er der udvalgt fem dejlige steder, hvor du kan få en god øl til at starte weekenden på.

De nominerede er Café Støj, Vesterlauget, Studenterbaren, Le Coq og Pinot.

Så skal vi i byen

Skal der være fest, så lad der være fest!

“Byens Bedste Gå-i-byen sted” er også med på årets liste, og her kan du vælge mellem gode Aarhus-klassikere.

De nominerede er Café Hack, Headquarters, Den Sidste, GBAR og Gedulgt.

Læs også: 3 ølbarer til øl-entusiasten

God mad ud af huset

Der er – naturligvis, fristes jeg til at skrive – en kategori for mad ud af huset.

I “Byens Bedste Take Away” finder du Melværk i Risskov, der til Food Expo 2022 vandt prisen for Danmarks bedste gourmetpizza samt Danmarks bedste dessertpizza. Derudover er surdejspizzeriaet Spröd i Højbjerg nomineret, ligesom Tacå Bar på Frederiks Allé er med på årets liste.

Også Aarhus-klassikeren Kowloon er at finde i feltet i år sammen med Brødrenes Original, der slog dørene op til et nyt sted i Borggade den 12. juni.

Det bedste sted at spise

Det er fem flotte kandidater, der er nomineret til årets “Byens Bedste Spisested”.

Den fransk inspirerede Atelier 33 blev i juni nomineret til Årets Bistro af Foreningen af Danske Madanmeldere – og kan nu også skrive en nominering som Byens Bedste på visitkortet.

På listen er også Il Locale, der siden 2019 har serveret surdejspizzaer i New Yorker-stil på Guldsmedgade, ligesom den thailandske Kiin Kiin på Vestergade er en del af feltet.

Også Karma Sushi på Frederiksgade og det nordisk-asiatiske fusionskøkken Keyser Social, der åbnede i 2021, er nomineret i kategorien.

Du kan stemme på årets nominerede til Byens Bedste lige her.

Læs også: Brødrenes Original vil lave moderne grillmad med respekt for råvarerne

Go'e gamle Aarhus

Se alle