3 steder i Aarhus, hvor du kan få en go’ kop kaffe

Er din dag ikke fuldendt uden kaffe? Så er det heldigt, at Aarhus byder på mange virkelig gode kaffebarer. Her får du tre af dem.

Guiden om kaffe har tidligere været bragt i Mærk Aarhus

En aarhusiansk favorit

Stiller’s Coffee, Klostergade 32 E, 8000 Aarhus C

Det er ikke til at se det, hvis du ikke lige ved det: I en baggård på Klostergade finder du én af de mest anerkendte kaffebarer i byen. Stiller’s Coffee har siden 2012 haft som fokus at brygge den rigtigt gode kop kaffe til aarhusianerne, og manden bag, Søren Stiller, rister selv bønnerne og er med til at udvikle nye varianter rundt om i verden. En kop kaffe på Klostergade 32 E bliver altid efterfulgt af en historie om bønnen og den specifikke teknik, din udvalgte kaffe er brygget efter. Sådan! Søren Stiller selv har blandt andet vundet guld ved det danske barista-mesterskab fem gange, guld ved Danmarksmesterskabet i Latte Art to gange og guld ved Danish Brewers Cup. Psst: Stiller’s Coffee løb med prisen som Aarhus’ bedste kaffebar 2020 i Smag Aarhus’ læserafstemning.

Ærlig kaffe og godt bagværk

La Cabra, Graven 20 og Banegårdspladsen 1, 8000 Aarhus C

La Cabra bageri, Borggade 4, 8000 Aarhus C

En tegning af en ged er for mange aarhusianere blevet synonym med en rigtig god kop kaffe. La Cabra – som betyder ”ged” på spansk – har nemlig siden 2013 gjort det til sin mission at opbygge et sted med et ærligt og dedikeret forhold til den mørke drik. Den kaffe, du får serveret hos La Cabra, er ristet af teamet bag og bliver bedømt to gange ugentligt med fokus på, hvordan for eksempel sort og efterbehandling påvirker smagen. Stærkt! Til kaffen anbefaler vi en (eller flere) af de mange gode sager, La Cabras eget bageri byder på: kardemommesnurrer, croissanter og surdejsbrød for blot at nævne få eksempler. Bonusinfo: Du kan også besøge La Cabra i udlandet. Kaffebaren har nemlig åbnet kaffebarer i både New York og Bangkok.

Læs også: Lokalt ristede bønner og surdejskager: Ny kaffebar åbner på Mejlgade

Lokalt og hyggeligt

Bill’s Coffee, Vestergade 58, 8000 Aarhus C

Lækker kaffe, nybagte croissanter og kager samt hyggelig stemning. Den lille Bill’s Coffee på Vestergade emmer af lokal kaffebar, og du skal da også være mere end heldig, hvis der er en ledig bænk foran nummer 58, når solen titter frem. Her ynder cool aarhusianere nemlig at indtage deres to stay- eller to go-kaffe uanset årstid. Er både bænke, kaffebaren og den fine gårdhave fyldt – eller skal du have din kaffe hurtigt med på vejen – kan du købe din favoritdrik gennem det åbne vindue ud mod gaden. Det er da smart! Kaffebønnerne er fra det lokale mikroristeri Sydhavnskaffe, som hver eneste uge tester kaffens udvikling af smagsnoter i forhold til ristegrad. På den måde er det den bedst mulige bønne, der er brugt i din Bill’s Coffee-kop. Ja tak.

Det søde to go

Se alle