Foto: Pixabay.

New York møder surdej: Nyt pizzeria i Latinerkvarteret

Et nyt pizzeria er åbnet i Guldsmedgade, og her får du pizza i New Yorker-stil med dansk surdej.

I al ubemærkethed har pizzeriaet Il Locale slået dørene op i Guldsmedgade i lokalerne, der før husede Bar’Tapas. Her har indehaver Jakob Kristian Sørensen åbnet pizzeriaet med sin kæreste og lillebror, og på menuen er New Yorker-pizza med et dansk touch:

“Det er de italienske immigranters version af pizzaen, som man finder i New York, særligt i Brooklyn og The Bronx. Den synes jeg har manglet på markedet her i Aarhus,” siger indehaveren til Århus Stiftstidende.

Surdej og matchende øl
Det danske touch kommer fra pizzadejen, som består af surdej, mens de fleste ingredienser kommer fra Italien.

“Dejene hæver i minimum tre døgn, hvilket udvikler smagen endnu mere. Selve topping-delen er noget mindre regelbundet end den konservative italienske baggårdspizza, men uden det bliver mærkeligt eller helt vildt eksperimenterende. Det er mere immigranttilgangen, hvor man kommer med sin bedstemors opskrifter, møder nyt og tager det ind, men med sund fornuft,” fortæller Jakob Kristian Sørensen.

På menukortet finder du ti forskellige pizze, alle med anbefalinger til en passende øl fra det store ølkort. Il Locale har dog også vin og sodavand på menuen. Har du den store sult med, kan pizzeriaet også traktere med en antipasto og en dessert.

Priserne på pizza ligger fra 90-135 kr. Du kan læse mere om Il Locale her.