Foto: Vaca

Billig mad i Aarhus: 9 lækre måltider for under en hund

Du behøver ikke tømme sparegrisen for at tage ud og spise. Der er et væld af spisesteder, som serverer billig mad i Aarhus, som stadig har råvarer i høj kvalitet.

Her er en guide til 9 små og store spisesteder i Aarhus, hvor du kan blive mæt for under 100 kroner.

Café GLAD – Økologisk og billig morgenmad i Aarhus

billig mad i aarhus
Billede: Cafe GLAD

Leder du efter en sund morgenmad, som er til at betale, skulle du tage at svinge forbi den lille, lyserøde café. På Café Glad er økologi, bæredygtighed og sundhed i højsæde, og det kan man mærke så snart man træder ind ad døren. Og alle er velkomne, hos Glad tilbyder de muligheder for både kødspisere, vegetarer og veganere.

På trods af deres fokus på gode råvarer, er priserne til at komme efter. Et godt bud på billig mad i Aarhus, som er sundt for både krop og sjæl.

Her kan du komme forbi tidligt på dagen og få en “lille morgenmad” til kun 99 kroner, eller til frokost og få enten en lille eller stor salat til henholdsvis 75 kroner og 95 kroner. Her kan du kaste dig over den indbydende og farverige, buffet af salater med lækre råvarer.

Hvis du ikke ønsker at nyde din mad i deres hyggelige café, pryder Glad sig også med at tilbyde fantastisk takeaway, hvor de faktisk er nomineret til Bedste Takeaway i år, her hos SmagAarhus.

Adresse: Frederiks Allé 127, 8000 Aarhus C.

Mr. Mums – Lækker sandwich på Jægergårdsgade eller Højbjerg

Billede: Mr. Mums

Mr. Mums i Jægergårdsgade er startet af de to kokke Mathias Christensen og René Pedersen, som begge er tidligere kokke fra andre Aarhus-restauranter. På Mr. Mums er maden lavet fra bunden med friske råvarer, urter og kød fra danske avlere.

Her kan du selv sammensætte en lækker sandwich, som enten kan være med landbrød, økologisk brød eller groft brød, som du blandt andet kan fylde med hyldeblomst-krebsehaler og æg, lufttørret skinke og parmesanost eller koldrøget laks. Hele herligheden kan du få fra 55-70 kroner, alt efter dit valg af brød.

Du kan også vælge en færdiglavet burger fra 80 kroner eller bygge din egen burger for 95 kroner, som du selv skal samle. Så får du til gengæld både kartofler og tilbehør med i prisen.

Adresse: Jægergårdsgade 12, 8000 Aarhus C & Rosenvangs Allé 186, 8270 Højbjerg.

OliNico Gastro Grillbar – Høj kvalitet og billig mad i Aarhus

billig mad I aarhus
Billede: OliNico

Leder du efter et godt måltid, som hverken er burger eller pizza? Hos OliNico kan du hver mandag til fredag mellem klokken 11.30-14.00, få dagens frokost til 70 kroner. Retten skifter dagligt, men består altid af et stykke kød eller fisk med årstidens grønt. Prisen er den samme både som take away og dine-in.

Maden er simpelt og inspireret af det europæiske landløkken, hvor der braiseres og sprænges i stor stil. Deres Dagens Frokost skifter hver dag, og de er derfor et billigere alternativ til den noget dyrere café frokost. Uanset hvad, kan du godt lade den store pengepung ligge derhjemme.

Adresse: Mejlgade 35, 8000 Aarhus C.

Piccolina – Køkkenkundskaber fra Italien

Billede: Piccolina

Hvis det er smagen af en god, italiensk pizza, der frister, behøver du hverken gå på kompromis med kvaliteten eller prisen. I Skolegyde ligger Piccolina, som udfører de italienske køkkenkundskaber til punkt og prikke, når de laver pizzaer med lækre råvarer og friske ingredienser.

Tager du din pizza med hjem, kan du få Piccolinas pizzapersonale til kun at bage din pizza halvfærdig. Også koster den kun 99 kroner, uanset hvilken en du vælger. Så kan du selv gøre resten, når du kommer hjem og er klar til at spise. Bare husk at bestille inden kl.16.

Adresse: Skolegyde 8, 8000 Aarhus C.

Kowloon – Når det skal være asiatisk og gerne må være billig mad

billig mad i aarhus

Siden 1999 har Kowloon serveret asiatisk mad på Banegårdsgade for alle asian food lovers i Aarhus. De serverer bolig mad i hjertet af Aarhus, med et væld af muligheder. Der er både kinesiske, thailandske og vietnamesiske retter på menukortet, og for 95 kroner kan du vælge blandt alle hovedretter på menuen. Prøv for eksempel en wokret med kylling og ingefær i østerssauce, kylling i karry eller wokret med skinke, rejer eller nudler.

Du kan også få de fleste retter som vegetar, hvor kød erstattes af tofu eller ekstra grøntsager. Hvis du har lyst til mere end én ret, kan du få to retter for 135 kroner eller tre retter for 170 kroner. Alle retter laves også som take away, så du kan nyde det asiatiske køkken hjemme hos dig selv.

Adresse: Banegårdsgade 33, 8000 Aarhus C.

Cafe Folkeven – Den gode cafémad, som er god for pengepungen

Billede: Cafe Folkeven

På Thorvaldsensgade tæt ved Den Gamle By finder du den hyggelige og intime Café Folkeven. Som har et lækkert udvalg af klassisk cafémad til en god pris.

Er du på udkig efter morgenmad, byder Café Folkeven blandt andet deres gule shake som chiagrød eller en hjemmebagt bolle med tilbehør for 35 kroner. Du kan også vælge mellem en sandwich med kylling eller hummus for 65 kroner eller en salat bowl med blandet grønt fra årstiden for 75 kroner.

Hvis du er mere til de varme retter, kan du spise dig mæt i ”Den varme gryde”, som er en gryderet, der varierer fra dag til dag og koster fra 80 kroner. De søde valgmuligheder er ikke mange, men her tilbyder de en brownie for 30 kroner.

Adresse: Thorvaldsgade 17, 8000 Aarhus C.

VACA – Mexicansk mad med dansk tvist

billig mad i aarhus
Billede: VACA

Vaca er et take away-koncept med mexicansk mad, der er nyfortolket ud fra de danske råvarer. Derfor kan du finde retter på menukortet, som du med stor garanti aldrig er stødt på før: eksempelvis tomatiserede krydderflæskesvær.

Men du skal ikke kun smutte forbi Vaca til middagstid, de er også et godt eksempel på billig mad i Aarhus, perfekt til frokost. Hvis du vil gå en mere sikker vej end flæsesvær, kan du prøve deres frokost specials om du er til en burrito, burrito bowl eller chili con carne til 75 kr.

Prøv deres frokost burrito con carne, med blandt andet mexicanske kødsovs, bønner, tomatsalsa, gouda ost og creme fraiche. Men frygt ej, hvis du ikke er kødspiser tilbyder de også en vegansk burrito med mexicansk falafel. Lækkert!

Hvis du er studerende, kan du få 10 procent rabat ved at vise dit studiekort. Fedt!

Adresse: Mejlgade 17, 8000 Aarhus C.

Fika – Økologiske råvarer

Billede: FIKA

På to lokationer i bare Aarhus C, kan du finde den lille og iøjenfaldende café Fika. Her bliver der bliver lavet sunde alternativer til din frokost eller aftensmad, og menukortet bugner af lækre retter, som udover at være økologiske også kan fås til en overkommelig pris.

Du kan for eksempel glæde dit madhjerte med en sandwich af hjemmebagt surdejsbrød for 69 kroner med blandt andet cremet ørred-æblesalat, avocado og syltede rødløg eller hummus, bagte rødbeder og avokado.

Et alternativ er Fikas majspandekage, som koster 99 kroner, som du eksempelvis kan vælge at fylde med kylling, urtemayo og syltede rødløg. Både sandwich og majpandekagerne kan du få i fire forskellige varianter. Desuden laver Fika hver dag smoothies til 59 kroner og friskpressede juice på flaske til 45 kroner.

Adresse: Jægergårdsgade 47  & Nørregade 28, 8000 Aarhus C.

Aarhus Street Food – Madmekka i Aarhus med fornuftige priser

billig mad i aarhus

Hvis du leder efter bare ét spisested i Aarhus, som serverer mad til billige priser, kan du finde hundrede eksempler på et sted: Aarhus Street Food. Hvis du ikke lige kan beslutte dig for om du er til græsk, tyrkisk, italiensk eller andet, kan du få lov at snuse rundt i madmarkedet, indtil du er helt sikker.

Kom forbi og få autentisk, hjemmelavet mad fra alle steder i verden. Om du er til asiatisk, mellemøstligt eller middelhavs gastronomi, er der noget til din smag.

Du kan for eksempelvis smutte forbi Griseriet og få en flæskestegs- eller frikadellesandwich menu til 95 kroner. eller forbi Tza Tzi Ki og få en souvlaki til 75 kr.

Adresse: Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C.