Foto: Salling Rooftop

5 steder med gløgg og æbleskiver i Aarhus

Julen nærmer sig, og det betyder, at det endelig er tid til at gå ombord i en masse julelækkerier og specialiteter – og hvad er bedre end en god og krydret kop gløgg at varme sig på? Når den står på gløgg, er det selvfølgelig også oplagt med en portion lune æbleskiver til, og i Aarhus er der mange hyggelige steder, der serverer den obligatoriske julekombination.

Her har vi samlet en guide til, hvor du kan finde en god kop gløgg og æbleskiver i Aarhus.

Gløgg og æbleskiver på toppen af byen

Gløgg og æbleskiver Salling
Foto: Salling Rooftop

Tager du turen op på Salling Rooftop, kan du opleve en unik udsigt over Aarhus. Denne tid på året er udsigten ekstra særlig, da du kan se byens smukke julebelysning fra oven.

Udover den smukke udsigt har Salling Rooftop også flere caféområder, hvor du kan nyde en lækker anretning og noget godt at drikke – og selvfølgelig også en kop gløgg!

På Salling Rooftop kan du vælge mellem en klassisk gløgg lavet på rødvin eller en hvid gløgg. Begge varianter koster 65 kr. Det er også muligt at købe hjemmelavede æbleskiver for 45 kr.

Hvor: Salling Rooftop, Søndergade 27 8000 Aarhus C

Julegodter i byens madmekka

Gløgg og æbleskiver Street Food
Foto: Aarhus Street Food

Hos Aarhus Street Food finder du stort set alt, hvad du kunne tænke dig – og også gløgg og æbleskiver. Byens madmekka i den gamle busgarage er et oplagt valg, når du har lyst til at nyde julelækkerierne i afslappede omgivelser.

I dessertboden Popsicle på Aarhus Street Food er æbleskiverne hjemmelavede og fås friske direkte fra den store æbleskivepande. Med en dejlig kop gløgg til, er det næsten umuligt ikke at komme i julestemning.

Gløgg: 35 kr pr kop. Æbleskiver: 1 bakke med 3 stk til 30 kr

Hvor: Aarhus Street Food, Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C

Gløgg og æbleskiver i hjertet af Latinerkvarteret

Gløgg og æbleskiver casablanca
Foto: Café Casablanca

I den historiske oase, Café Casablanca, som ligger i hjertet af Latinerkvarteret, kan du nyde en portion æbleskiver og hjemmelavet gløgg i hyggelige og tilbagelænede rammer.

Café Casablanca har eksisteret siden 1981, og her kan du altid regne med en smagsoplevelse i høj klasse. Også i juletiden er kvaliteten af lækkerierne i top. Casablanca Familiens gløgg er hjemmelavet og serveres med brunkager til. Æbleskiverne serveres på helt klassisk vis med flormelis og marmelade.

En kop hjemmelavet gløgg koster 85 kr, mens en portion æbleskiver fås for 39 kr.

Hvor: Café Casablanca, Rosensgade 12, 8000 Aarhus C

Historisk gløgg og æbleskiver

Gløgg og æbleskiver
Foto: Den Gamle By

I Den Gamle By laver de gløgg som i gamle dage. God og stærk. I juletiden byder Den Gamle By velkommen til flere hundrede års julehistorie, og det gælder også julegodterne i de små hyggelige madboder rundt omkring i Den Gamle By. Her bygger opskrifterne på mange års traditioner, så du kan være sikker på at få de helt klassiske julesmage.

Den Gamle By har også historiske æbleskiver på menuen. Det er altså en hel tidsrejse i sig selv, når du nyder en kop gløgg og en portion æbleskiver i Den Gamle by.

Hvor: Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Julehygge på klassisk café

Gløgg og æbleskiver
Foto: Café Drudenfuss

Café Drudenfuss er nem at genkende med sin smukt prydede facade. Caféen har i 35 år ligget på hjørnet af Graven og Studsgade som en hyggelig oase midt i byen.

Hos Café Drudenfuss langes der til dagligt brasseriemad og lækre cocktails over disken. I juletiden serverer de selvfølgelig også den klassiske kombination med gløgg og æbleskiver, som du kan nyde i caféens afslappede og hyggelige omgivelser.

En portion æbleskiver med marmelade og flormelis koster 45. kr, mens en kop gløgg med brunkager fås til 85 kr.

Hvor: Café Drudenfuss, Graven 30, 8000 Aarhus C