Morgenmad i Aarhus: Her er 7 fortrinlige steder

Hvor får man hyggelig morgenmad i Aarhus?

At spise sin morgenmad ude i byen er det nye sort, men spørgsmålet er hvor man går hen for en velsmagende start på dagen. Vi har fundet 7 fortrinlige morgenmadssteder i Aarhus.

Læs også: Aarhus´ bedste brunch 2024: Se vinderen og de andre nominerede her!

La Cabra – Simpel men ikonisk morgenmad i Aarhus

morgenmad i Aarhus
Foto: La Cabra

La Cabra i Graven er en storfavorit blandt de lokale – og med god grund. Den hyggelige cafe åbner klokken 8 alle dage på nær søndag og har sit eget kafferisteri, der har vundet en stribe priser i udlandet, ligesom en håndfuld af kaffebarens baristaer har vundet internationale baristamesterskaber.

Vi foreslår en flat white eller en syrlig, sort håndbryg. Den kan du så kombinere med alverdens lækkert bagværk om du er til en surdejsbolle med ost, kardemommesnurre, kanelsnegl eller meget andet. Lige meget hvad du vælger, er det en sikker vinder.

Adresse: Graven 20, 8000 Aarhus C
Læs mere her: La Cabra

Grød – Morgenmad i Aarhus der er luksus og helt nede på jorden på samme tid

morgenmad i Aarhus
Foto: Grød

Grød er mere hipt end nogensinde før, og hvis du vil med på grødbølgen til dit næste morgenmåltid, skal du lægge vejen forbi Graven. Hvis der skal klassisk grød på menuen, foreslår vi en havregrød med deres overdådige toppings.

De har alt fra karamelsauce, æble, ristede mandler til kokos og kakaonibs. Du kan også gå all in på en acai- eller chia-bowl. Morgenmaden kan fås helt frem til klokken 17, så her skal du i hvert fald ikke skynde dig.

Adresse: Graven 24, 8000 Aarhus C
Læs mere her: Grød

Åland – Hyggelig morgen på Åland

morgenmad i Aarhus
Foto: Åland

På den skønne Jægergårdsgade finder du perlen Åland. Her er du garanteret en dejlig start på dagen, når de serverer morgenmad fra 9-11.45 og helt til 12.45 i weekenden. Du kan vælge 3, 4 eller 5 retter fra kortet til en fast pris.

Du kan få alt fra en avocadomad på ristet rugbrød til frenchtoast med kardemomme og æblekompot. Der er både valgmuligheder til kødelskeren og vegetaren, til de traditionelle og de hippe, så tag hele vennegruppen under armen, og hyg jer på Åland.

Adresse: Jægergårdsgade 9, 8000 Aarhus C
Læs mere her: Åland

Vesterlauget – Morgenbræt i Vestergade

Foto: Vesterlauget

Den velbesøgte madbodega Vesterlauget på Vestergade byder på cool stemning og fortrinlig mad til billige penge.

Deres hyggelige morgenbræt koster 55 kroner og består af en lun bolle med smør, ost fra Arla Unika, hjemmelavet marmelade, et blødkogt, økologisk æg og en skål yoghurt med hjemmelavet müsli. Det hele serveres, som navnet antyder, på et sort granitbræt.

Kaffen er god, og hvis solen skinner, foreslår vi at sidde udenfor og nyde den hyggelige stemning på den pulserende Vestergade.

Adresse: Vestergade 50, 8000 Aarhus C
Læs mere her: Vesterlauget

Langhoff & Juul – Luksusmorgen på Guldsmedgade

morgenmad i Aarhus
Foto: Langhoff & Juul

Hvis du leder efter en luksus morgen i Aarhus og gerne vil forkæle dig selv lidt ekstra, er Langhoff & Juul det helt rigtige sted. Her kan du få deres signatur- eller vegetarbrunch for 265 kroner. Der er ikke sparet på noget, og prisen er endda inklusiv en varm drik og en kold drik fra Naturfrisk.

Med elementer som surdejsbrød, gammelknas og laksemousse er du sikret en vidunderlig oplevelse her, hvor også bæredygtighed og lokale råvarer er i højeste sæde. Psst, hvis du virkelig skal hygge dig, så er det altid en god ide at tilkøbe cava eller en mimosa.

Adresse: Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus C
Læs mere her: Langhoff & Juul

Café Casablanca – Den ultimative morgenmad i Aarhus

morgenmad i Aarhus
Foto: Café Casablanca

I hjertet af Latinerkvarteret i Aarhus finder du Café Casablanca, byens ældste café, hvor det traditionelle brunchkoncept er erstattet af deres unikke “Crunch”.

Hver dag i ugen kan du nyde deres morgenmads-buffet, som lokker med et væld af lækkerier for enhver smag. Det er derfor heller ikke mærkeligt at de både har vundet titlen som Aarhus Bedste Brunch 2024 og har omkring 600 gæster om ugen.

Du vil finde en mangfoldighed af både søde og salte retter, herunder hjemmelavede specialiteter som cremet salat med koldrøget laks, varm leverpostej, rullepølse, krondyrpølse, og kyllingesalat med friske urter. Derudover byder buffeten på klassikere som yoghurt med müsli, blødkogte æg, et stort udvalg af lagrede oste, hjemmelavet nutella, chiagrød, saltkaramel og en række forskellige toppings.

Café Casablanca er klar til at forkæle alle brunchentusiaster, for 240 kr. per person på hverdage og 270 kr. i weekenden og inkluderer alt, hvad en overdådig brunch bør indeholde.

Pris: 240 kr. pr person i hverdage og 270 kr. pr. person i weekender.
Adresse: Rosensgade 12, 8000 Aarhus C
Læs mere her: Café Casablanca

Café Krone – Du kender den for de instagram-venlige pandekager

Foto: Café Krone

Besøg Café Krone på Trøjborg for en fremragende morgenmads- og brunchoplevelse. De er i den grad et morgenmadsparadis, med utal af lækre retter både fra det salte og søde køkken.

Hos Krone, går de især op i at levere en fremragende service og give god energi til deres kunder. Deres menu spænder bredt og inkluderer alt fra eggs florentine til et væld af pandekager med en masse forskellige toppings. Psst! Den er altså heller ikke dårlig til instagram.

Prøv også deres friskpressede juice med den klassiske appelsin, “green power” eller “immuneboost”. Uanset dine præferencer, så er der noget for enhver smagsløg hos Café Krone.

Adresse: Tordenskjoldsgade 65, 8200 Aarhus N
Læs mere her: Cafe Krone