Foto: Langhoff&Juul.

6 lækre morgenmadssteder i Aarhus

GUIDE: At spise sin morgenmad ude i byen er det nye sort, men hvor går du hen for en velsmagende start på dagen? Her er seks fortrinlige morgenmadssteder i Aarhus.

Ikonisk morgenmad
La Cabra, Graven 20, 8000 Aarhus C

La Cabra

La Cabra i Graven er en storfavorit blandt de lokale – og med god grund. Den hyggelige cafe åbner klokken 8 alle dage på nær søndag og har sit eget kafferisteri, der har vundet en stribe priser i udlandet, ligesom en håndfuld af kaffebarens baristaer har vundet internationale baristamesterskaber.

Vi foreslår en flat white eller en syrlig, sort håndbryg. Deres morgentallerken til 75 kroner er både guf for øjnene og maven, men hvis du kun er lidt sulten, er deres ikoniske brød & ost en sikker vinder.

Læs også: Guide til tømmermændsmad i Aarhus

Morgenmad ved Hovedbanegården
Cafe Stiften, Banegårdspladsen 11, 8000 Aarhus C

Morgenmad Cafe Stiften Aarhus

Med sin super centrale placering lige ved Aarhus Hovedbanegård og sin rummelige indretning, er Cafe Stiften altid et sikkert valg. Her kan du fra mandag til fredag fra 10-11 få en klassisk morgenmadstallerken til kun 49 kroner.

Her får du blandt andet lidt brød, ost, yoghurt, pålæg, tunmousse og en kage til dessert. Du kan også få lækker juice og kaffe til at slukke tørsten med. Alt i alt en hyggelig morgen uden så mange dikkedarer.

Grød i Graven
Grød, Graven 24, 8000 Aarhus C

Grød er mere hipt end nogensinde før, og hvis du vil med på grødbølgen til dit næste morgenmåltid, skal du lægge vejen forbi Graven. Hvis der skal klassisk grød på menuen, foreslår vi en havregrød med deres overdådige toppings.

De har alt fra karamelsauce, æble, ristede mandler til kokos og kakaonibs. Du kan også gå all in på en acai- eller chia-bowl. Morgenmaden kan fås helt frem til klokken 17, så her skal du i hvert fald ikke skynde dig.

Hyggelig morgen på Åland
Åland, Jægergårdsgade 9, 8000 Aarhus C

Cafe Åland

På den skønne Jægergårdsgade finder du perlen Åland. Her er du garanteret en dejlig start på dagen, når de serverer morgenmad fra 9-11.45 og helt til 12.45 i weekenden. Du kan vælge 3,4 eller 5 retter fra kortet til en fast pris.

Du kan få alt fra en avocadomad på ristet rugbrød til frenchtoast med kardemomme og æblekompot. Der er både valgmuligheder til kødelskeren og vegetaren, til de traditionelle og de hippe, så tag hele vennegruppen under armen, og hyg jer på Åland.

Morgenbræt i Vestergade
Vesterlauget, Vestergade 50, 8000 Aarhus C

Vestergade

Den velbesøgte madbodega Vesterlauget på Vestergade byder på cool stemning og fortrinlig mad til billige penge.

Deres hyggelige morgenbræt koster 55 kroner og består af en lun bolle med smør, ost fra Arla Unika, hjemmelavet marmelade, et blødkogt, økologisk æg og en skål yoghurt med hjemmelavet müsli. Det hele serveres, som navnet antyder, på et sort granitbræt.

Kaffen er god, og hvis solen skinner, foreslår vi at sidde udenfor og nyde den hyggelige stemning på den pulserende Vestergade.

Luksusmorgen på Guldsmedgade
Langhoff & Juul, Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus C

Morgenmad Aarhus

Hvis du leder efter en luksus morgen i Aarhus og gerne vil forkæle dig selv lidt ekstra, er Langhoff & Juul det helt rigtige sted. Her kan du få deres signatur- eller vegetarbrunch for 245 kroner. Der er ikke sparet på noget, og prisen er endda inklusiv en varm drik og en kold drik fra Naturfrisk.

Med elementer som surdejsbrød, gammelknas og laksemousse er du sikret en vidunderlig oplevelse her, hvor også bæredygtighed og lokale råvarer er i højeste sæde. Psst, hvis du virkelig skal hygge dig, så er det altid en god ide at tilkøbe cava eller en mimosa.