Er du ved at være flad? Her er en guide til 25 fortrinlige spisesteder i Aarhus, hvor du kan blive mæt på budget for under 100 kroner.

Bare fordi det skal være billigt, behøver det ikke være slaveburger, slatten pizza eller smagsløs sushi. Aarhus har efterhånden en god del spisesteder, hvor du kan spise dig mæt i lækker mad lavet på gode råvarer, uanset om du er til det franske bistrokøkken eller knivskarp asiatisk kogekunst. Vi har scannet markedet og giver dig her Den Ultimative Guide til 25 lækre måltider for under 100 kroner i Aarhus. NB: Vi tillader os at se bort fra de to madmarkeder Aarhus Street Food og Aarhus Central Food Market, der også tilbyder god mad til en billig penge – dem tager vi en anden gang:-)

Here goes:

Kvalitet i øjenhøjde i Borggade
Bernth & Co, Borggade 12, 8000 Aarhus C

Kvaliteten er ikke til at overse, når man træder ind på den lille sandwichbar Bernth & Co og mødes af den nordiskinspirerede indretning med klassiske møbler og en rå træ-disk i centrum af lokalet. Stedet er mest kendt for deres sandwiches, hvor det velsmagende brød bages i butikken hver dag lige for øjnene på dig, men de tilbyder også en spitze tapastallerken, som du kan nyde med en lækker limonade eller specialøl. Sandwichene serveres fint indpakkede i pergamentpapir, og du vælge mellem tun fra Spanien, skinke fra Bologna, årstidens råmarinerede grøntsager eller krydret kylling, alle for blot 55 kroner. Er du mere vovet, kan du få en italiensk varm meatball-sandwich med spicy tomatsauce, basilikum og Provolone-ost, en varm Banh Mi-sandwich med braiseret frilandsgris, hjemmelavet sataysauce, koriander og spidskål eller en Vitello Tonnota der så kækt kombinerer sprængt kalv og tun for 65 kroner. Er du en big-spender, lægger du 85 kroner for en sandwich med råmarineret laks, avocado, tigermilk og koriander.

Bæredygtige burgere på Frederiksgade
The Burger Shack, Frederiksgade 39, 8000 Aarhus C

Et af de nyeste skud på burgerstammen i Aarhus er The Burger Shack, som har taget byen med storm og er blevet kåret som byens bedste burger af både AOA, Børsen, Aarhus Stiftstidende og brugerne på Smag Aarhus. Og med god grund! Først og fremmest er prisen i orden med 85 kroner for en saftig cheeseburgermenu med lækre parmesan- og urtefritter og en valgfri sodavand. Derudover bruger stedet kun økologiske grøntsager, kød fra dansk fritgående kvæg og hjemmebagte burgerboller, ligesom burgerjointen på sympatisk vis går ind for at minimere madspild – god stil! Det eneste minus er, at mængden af siddepladser er lille, men heldigvis har butikken for nylig indgået et samarbejde med den irske bar Tir Na Nóg på den anden side af Frederiksgade, der giver adgang til barens over 200 siddepladser, hvis du køber en Tir Na Nóg Menu med en cheeseburger, fritter og en drikkevare til 95 kroner.

En bid af Berlin i Thorvaldsensgade
Café Folkeven, Thorvaldsensgade 17, 8000 Aarhus C

Placeringen på Thorvaldsensgade er noget ucharmerende, men den lille Café Folkeven, som for nyligt har skiftet navn fra VW Café, er et visit værd. Caféen er Berlin-inspireret og byder på en supercool indretning og en lidt 70’eragtig stemning. Menuen er ligesom stedet ikke stort, men med gode priser og en kvalitet, der skiller sig ud fra de fleste andre caféer, er der intet at klage over. Sandwiches fås til 52 kroner i fire varianter, alle med syltede rødløg, persillepesto og salat i lækkert brød. Du kan vælge mellem braiseret kylling med pesto og vesterhavsost, creme af varm og koldtrøget laks med nødde- og ærtecreme, rosastegt kalv med tuncreme og Milanopølse med syltede rodfrugter. Salater fås for enten 52 eller 67 kroner med nogle af de samme ingredienser som i sandwichene, og er du mere til varme retter, kan du for 52 eller 67 kroner få en gryderet, der varierer fra dag til dag.

Sundhed og god stemning på Strøget
Café Grene, Søndergade 11-13, 8000 Aarhus C

På trods af placeringen midt på Strøget er stemningen i billigbutikken Søstrene Grene umiskendeligt hyggelig, varm og indbydende. Og det er ikke kun en butik. Tager du rulletrapperne ovenpå, finder du en gennemført hyggelig café, hvor udvalget er lige så lækkert og sundt, som indretningen er stilet og hjemlig. Menukortet varierer efter sæsonen, og på den måde er du sikret forfriskende fornyelse på tallerkenen. På menuen finder du lige nu sprøde og farverige salater og varmende supper til skæve priser på mellem 83,20 kroner og 84,30 kroner – sjov detalje. Udover lækre frokost retter finder du også dejlige kager, der kan tilfredsstille den søde tand, og et væld af både varme og kolde drikke. Har du travlt og vil have din mad to go, sparer du 10 procent på takeaway på de i forvejen fordelagtige priser.

Italiensk pizza-love i Skolegyde
Café Piccolina, Skolegyde 8, 8000 Aarhus C

Kærligheden til det italienske køkken er ikke til at tage fejl af på Café Piccolina, der gemmer sig i den lille Skolegyde bag ved Domkirken ned mod havnen. Med passion for lækre råvarer serverer indehaveren Salvatore ægte italienske pizzaer til fordelagtige priser mellem 59 og 94 kroner som takeaway. Glem alt om udkogt skinke, slavepeperoni og vandet ananas her! Bundene er lækkert tynde og crispy, og du kan vælge mellem alt fra parmaskinke og gorgonzola over trøffelsalami og champignon til kartoffelskiver og salsicca pølse og rosmarin. Alle pizzaer fås tilmed halvbagte, så du kan bage dem færdige derhjemme på fem minutter. Er du ikke lige i humør til pizza, kan du prøve Café Piccolinas seneste nyhed Il Rotolone, der er en rullet pizza fyldt med lækre italienske råvarer. Eksempelvis stærk salami, mozarella, rucula, syltede agurker og tomatsalat for 64 kroner to go. Er du klar til italiensk kærlighed på tallerkenen?

Burritos og bowls på Mejlgade
Chido, Mejlgade 48A, 8000 Aarhus C

I udkanten af Mejlgade ligger den mexicanske takeaway Chido, der blev startet af en flok entreprenante ildsjæle forrige år. Glem alt om træt texmex fra Santa Maria her! På Chido består menuen blandt andet af tacos, burritos og såkaldte bowls, som alle laves fra bunden i det lille køkken bag i butikken. Chido-drengenes burritos serveres ”Mission Style”, hvor tortillapandekagen fyldes med ris, bønner og kød toppet med ost og salat, og hvis du siger nej til gluten, kan du nappe en bowl, som ret beset er en burrito uden tortilla. Vi er specielt vilde med Chidos ”you pick”-koncept, hvor du får 65 kroner selv kan customize, hvad din mad skal indeholde af ingredienser. Ventetiden hos på den populære Chido er som regel ikke lang, og hvis du ikke vil tage de mexikanske lækkerier med hjem, kan du spise dem på en af butikkens 14 siddepladser.

Delikatesser på Frederiks Allé
Dania, Frederiks Allé 60, 8000 Aarhus C

Hos den lille Dania Tapas & Sandwich midt på den travle Frederiks Alle kan du for fordelagtige priser få et delikat måltid mad, hvilket ikke overraskende tiltrækker folk fra det meste af Frederiksbjerg. Sandwiches koster 45 og 55 kroner alt efter brødtype og størrelse, og valgmulighederne byder på stribe varianter, hvor vi især er vilde med nummer 1 med pesto, tomattapenade, rucola, mortadella, salami og pecorino og nummer 14 med artiskokpesto, rucola, bresaola, artiskok og parmesan. Ud over sandwiches byder det hyggelige sted også på en populær chili con carne, som du får for blot 45 kroner. Til at skylle ned med kan du få en lækker milkshake, en frisk smoothie eller en juice for 30 eller 40 kroner alt efter størrelsen. Du kan desuden bestille tapasanretninger for enten 100 eller 120 kroner per person eller bare udvælge dine egne delikatesser fra disken med alt fra pølser, skinker, oste til samosaer, fyldte vinblade og haydari. Yummi!

Vietnamesiske oplevelser på Nørre Allé
Den Grønne Papaya, Nørre Allé 23B, 8000 Aarhus C

Takeawaystedet Den Grønne Papaya midt på den travle Nørre Allé har efterhånden eksisteret i det aarhusianske bybillede i mange år, dog uden at gøre for meget væsen af sig. Man skal dog ikke kimse af det lille sted, som serverer autentiske, delikate og frisklavede vietnamesiske retter, der mætter enhver, uden at man drypper af friture bagefter. På menuen finder du eksempelvis traditionelle og friske forårsruller til 50 kroner for 3 eller 4 styks alt efter variant, salater fra 50 kroner og varme retter fra 60 kroner. Menukortet er simpelt og fyldt med lækre valgmuligheder, og vi anbefaler at prøve den satémarinerede kylling med ris, sursød salat og soyasauce til 70 kroner. Der er få siddepladser i den lille biks, så vi foreslår at tage maden med hjem i privaten.

Frisk fastfood på Vesterbro Torv
Ffood, Vesterbro Torv 8, 8000 Aarhus C

Midt på det trafikerede Vesterbro Torv serverer sandwichbaren FFood friske sandwiches, lækre salater og juices til få penge. Mums! De anbefalelsesværdige sandwiches fås til 50 kroner med alt fra klassikere som kylling og bacon til tun og chipotle, som alle laves med babyspinat, tomat, hjemmelavet dressing eller pesto i enten groft, lyst eller rugbrød. Kører du noncarb eller skal der bare noget sundt indenbords, kan du få en kyllingesalat med babyspinat, tomat, saltede mandler, honningristede solsikkekerner, pinjekerner, avocado og pesto. Samme salat fås med laks i stedet for kylling eller i en vegetarudgave, alle til en fair pris på 55 kroner. Noget at skylle ned med? Så napper du en juice eller shake, der fås til enten 40 eller 50 kroner. Det nyeste tiltag på menukortet er en morgenkomplot bestående af chiagrød med bær, bagt avokado med økoæg, ost, chorizo, nutella, frugt, brød og en valgfri juice alt sammen til blot 115 kroner!

Svensk kaffepause på Jægergårdsgade
Fika, Jægergårdsgade 47, 8000 Aarhus C

”At fika” betyder kaffepause på svensk, men det indebærer meget mere end blot en kop kaffe. Det kan for eksempel være en velfortjent pause, et cafébesøg med en ven eller et måltid lækker mad med en særligt udvalgt. Den hjemligt indrettede Café Fika på Frederiksbjerg byder ikke overraskende på de rette omgivelser til ”at fika”, uanset om du jagter en kop kaffe eller et solidt aftensmåltid. Ildsjælene bag disken byder på sandwiches for 65 kroner, majspandekager for 80 kroner, dagens suppe for 65 kroner eller grønsagstærte med salat for 95 kroner. Alt der kan laves selv er hjemmelavet, og råvarerne er 90-100 procent økologiske. For at det ikke skal være løgn, er emballagen bionedbrydelig, så du kan virkeligt nyde din mad med god samvittighed.

Klassiker på Østbanetorvet
Fredes Flyvende Tallerken, Østbanetorvet 2, 8000 Aarhus C

Hos Fredes Flyvende Tallerken er der ingen fine fornemmelser, til trods for at det navnkundige Aarhus-sted har ligget på Østbanetorvet i 15 år. Med den massive omdannelse af havnen til lejligheder de senere år har stedet fået en central placering, og stedet byder på god, gedigen mad til priser, der er til at forstå. På menukortet finder du blandt andet sandwiches til 65 kroner (prøv den med plukket and, sennepsmayo, tomat, cornichoner og spidskål), salater fra 85 kroner og varme retter (sidste uge kunne du eksempelvis få en bagt mørksej med hakket æg, bacon, rødbede tern, kartoffelmos, grov sennepssauce og purløg til 85 kroner). Du kan naturligvis også sætte tænderne i stedets populære burgers til 90 kroner, ligesom stedet har diverse tapas og desserter. Sparetip: Tilmeld dig deres nyhedsbrev og få op imod 50 procent rabat.

Økologiske lækkerier på Frederiks Allé
Glad!, Frederiks Allé 127, 8000 Aarhus C

Craver du for økologi? Så skal du hen på caféen Glad!, der serverer en lang række lækkerier lavet på 90-100 procent økologiske råvarer. Alt er hjemmelavet fra bunden og tilberedt i caféen samme dag, og retterne på menuen bugner af kvalitet og sundhed, som du enten kan nyde på stedet med udsigt til den travle Frederiks Allé eller tage med ud i byen. Prøv for eksempel en af de varme pandekager med kålsalat, dressing og avocado toppet med kikærtemos, kylling eller laks for blot 90 kroner eller en velsmagende chili con carne for 80 kroner. Er du mere til sandwiches, fås de i fem varianter med alt fra rørt laks til okseinderlår for 65 kroner. Glad! er også kendt for stedets lækre salater, som fås for 60 og 80 kroner for henholdsvis 300 og 500 gram. Glad! er desuden et formidabelt brunchsted og vandt webportalen AOA’s pris for Byens Bedste Brunch/Morgenmad 2014.

Gourmethotdogs og porchetta i Graven
Haute Friture, Graven 16, 8000 Aarhus C

På den lille Haute Friture i hjertet af Latinerkvarteret finder du gourmetversioner af klassisk fastfood, som giver de traditionelle grillbarer baghjul. Alt spiller bare! Navnet, maden, priserne og omgivelserne. Der er ikke det store udvalg på den lille grillbar, men det gør skam intet, når alt sidder lige i skabet. Stedet ejes af folkene bag restauranten Lecoq, og vi påbyder dig at prøve deres gourmethotdog ved navn Lecoq Dog med merquezpølse, kål og chilimayo for blot 29 kroner. I løbet af 2016 har Haute Friture tilføjet to nye hotdogs til menukortet, nemlig Hot Duck og Dogg1, og her er vi igen imponeret over ordspillet. Hot Duck består af confiteret and i en forårsrulle med koriander, chili, hvidlød, champignon og tranebær. Det gode brød smøres med chili og soyamajo og toppes med Wakame tangsalat. Dogg1 består af en Chipolata-pølse fra Frankrig af gris, løg, salvie, persille og timian. Ved siden af pølsen finder du vineddike med peberod, persille og madagascarpeber, baconmayo, selleripure, revne rødbeder og knasende hvedekerner på toppen. Lækkert!

Autentisk italiensk på Mejlgade
Il Mercantino, Mejlgade 18, 8000 Aarhus C

Når du træder ind på Il Mercantino i Mejlgade, mærker du straks fornemmelsen af at være i Italien. Den livlige snak bag disken, duften af de lækre råvarer direkte importeret fra Italien og fornemmelsen for god kvalitet er ikke til at tage fejl af. På trods af det er priserne i bund, og en ægte italiensk pizza kan fås mellem 65 og 90 kroner med alt fra bresaola og rucola til salsiccia og italiensk pepperoni som fyld. Pizzaerne er indiskutabelt nogle af de allerbedste i Aarhus, og menuen byder også på lækre pastaretter for 80-85 kroner og vellavede sandwiches i hjemmebagt foccacia eller ciabattina for blot 45 kroner. Bemærk at Il Mercantino desværre kun laver maden som takeaway, så du bliver nødt til at indtage lækkerierne andetsteds.

Asiatisk for alle pengene i Frederiksgade
Kowloon, Frederiksgade 78, 8000 Aarhus C

Vietnamesisk, thailandsk eller kinesisk? Kowloon har det hele! Med inspiration fra den multietniske bydel Kowloon i Hong Kong serverer restauranten Kowloon på Frederiksgade simpel, velsmagende og autentisk asiatisk mad i dejligt store portioner. Stemningen kan være hektisk, men mæt skal du nok blive, for forretter koster 45 kroner og hovedretter 70 kroner, og der er ikke sparet på mængderne. Af forretter kan du få både forårsruller, supper, kyllingespyd og kinarejer, og på menuen for hovedretter kan du få et væld af lækre supper, wokretter med stegte nudler eller stegte ris, karryretter, retter i østerssauce og retter med and. Alle retter kan fås som takeaway, og skal det gå stærkt, kan du få en thaibox til enten 40, 50 eller 60 kroner. ”Billigt og godt”, skrev Jyllands-Posten i en anmeldelse af stedet, og vi kunne ikke være mere enige. Kowloon vandt prisen som Bedste Spisested Til Prisen 2016 af AOA.

Uformelt brasseri i Graven
Lecoq, Graven 16, 8000 Aarhus C

På Latinerkvarterets klassiske, franske brasseri Lecoq er der ingen fine fornemmelser. Priserne er billige, betjeningen er venlig, og den franske barstemning præger den rustikt indrettede restaurant. Der er tilmed mulighed for at spille bordfodbold, så den hyggelige aften med vennerne burde være sikret med et besøg i Graven. Lecoq er en restaurant, og derfor kan du ikke umiddelbart få meget andet end forretter for under 100 kroner. Men derfor skal du ikke snydes for et hyggeligt visit på Lecoq, hvis pengepungen er flad. For på det lille brasseri kan du hver tirsdag klokken 19 få Mad & Fad for en flad 50’er. Ja, du læste rigtigt! For blot 50 kroner får du en stor fadøl og en portion mad, der varierer fra gang til gang. Konceptet er meget populært især blandt studerende, og derfor er det en god idé at komme i god tid og sikre dig en tallerken. Om sommeren kan du nyde de gode sager i solen på græsset på græshøjen på den anden side af gaden.

Masser af mums på Jægergårdsgade
Mr. Mums, Jægergårdsgade 12, 8000 Aarhus C

Mums er præcis den beskrivelse, der passer på den lille forretning på Jægergårdsgade. Bag butikken står de to kokke Mathias Bendix Christensen og René Pedersen, der har arbejdet på så prestigefyldte restauranter som Nordisk Spisehus, Malling & Schmidt og Brøndums Hotel i Skagen. Prøv for eksempel en sandwich, der smøres med hjemmelavet mayo og fyldes med frisk salat, agurk, radiser, syltet rødløg, bagt tomat, kød og dressing, toppet med mozzarellakugler, chilinødder eller friske urter. Sandwiches fås i lyst og mørkt brød i to størrelser til enten 45 eller 60 kroner, og kvaliteten er i top, ligesom råvarerne er lækre og friske. Indholdet i stedets sandwiches kan også fås som salater til 55 kroner eller 60 kroner ved tilkøb af brød og mayo. Derudover kan du købe dagens ret fra 75 kroner, som du varmer derhjemme – perfekt til de travle hverdage.

Islandsk burgerjoint på Nørre Allé
Murphy’s Burger Joint, Nørre Allé 78, 8000 Aarhus C

Den er ganske vist under ombygning lige nu, men derfor skal den da med her alligevel. Tre islændinge har med Murphy’s Burger Joint realiseret deres drøm om et skabe sted, hvor man kan slå sig ned med sine venner og nyde en burger til billige penge uden lang ventetid. Indretningen er med råt træ på væggene og ældre træmøbler rustik, og menukortet er skåret helt ind til benet. På menuen finder du en hamburger og en cheeseburger med eller uden pommes frites, som du får med hjemmelavet dressing. Kvaliteten af råvarerne er lige så stor, som menukortet er begrænset, og kødet får ejerne for eksempel specialfremstillet hos en slagter. Hamburgeren står i 50 kroner, du skal slippe 55 kroner for en cheeseburger, og en menu med en valgfri burger, pommes frites og drikkevarer koster 75 kroner. Du kan tilmed købe øl med til din menu, hvis du er i stemning til ægte mandehørm!

Fransk selvbetjening på Mejlgade
Oli-Gak, Mejlgade 46, 8000 Aarhus C

Er du træt af fastfood, så skal du aflægge den ultralille bistro Oli-Gak et besøg. Bag stedet står den navnkundige franskmand Olivier Miens, der også ejer Oli-Bistro 20 meter længere inde ad Mejlgade. For rørende billige priser kan du få klassiske bistroretter, som du enten kan på stedet eller tage med som takeaway, oplagt ned til havnen eller ud til Strandbaren. Menuen står på dagens suppe for 35 kroner, blåmuslinger eller merguez-pølser for 45 kroner, dagens fisk eller bøf til 75 kroner eller det vanvittige tilbud med tre retter for 85 kroner. Det er jo helt gak gak! Indretningen er ikke udpræget charmerende, og konceptet på stedet er selvbetjening, eksempelvis når det kommer til afhentning af drikkevarer, men hvad gør det, når maden er god? En treretters menu kan eksempelvis bestå af en fiskesuppe med brød, kalv i rødvinssauce og flødekartofler og bærtrifli til dessert. Vive La France!

Rustik bistromad på Mejlgade
OliNico, Mejlgade 35, 8000 Aarhus C

Hos OliNico på Mejlgade finder du lækker og gennemført bistromad inspireret af det franske landkøkken. Råvarerne leveres direkte fra Paris hver uge, og den kombinerede restaurant og takeawayjoint har en autentisk stemning, der er som taget ud af en fransk bjergby. Og så er priserne eksorbitant lave, kvaliteten taget i betragtning. På den såkaldte klassikermenu finder du merquezpølser med harissa, fish ’n’ chips eller håndskåret, lufttørret skinke med brød og oliven, som du får for blot 60 kroner. For 65 kroner får du sprøde kaninlår med salat eller vores all time favorite moules frites, som stamkunderne i form af alt fra studerende til børnefamilier bestiller i en lind strøm. Klassikerne er ikke velegnede til at tage med hjem, så skal du have takeaway, skal du vælge en af de skiftende hovedretter, der står i 70-75 kroner. Der er ikke meget plads på den lille grillbar, så det er en god idé at sikre sig et bord inden klokken 16 på grund af travlhed om aftenen.

Naturlig noncarb på Mejlgade
Ren & Stærk, Mejlgade 51D, 8000 Aarhus C

Noncarb-bølgen ruller på livet løs, men det kan være dyrt at droppe kulhydraterne. Dog ikke hos den lille Ren&Stærk i Mejlgade, hvor du kan købe takeaway af høj kvalitet lavet af gode råvarer fra lokale leverandører med øje for miljøet. Navnet siger det meste, og trods et lille menukort kan det være svært at vælge mellem de lækre retter. Var det for eksempel noget med en bær og nøddesalat, en oksewrap, clubsandwich med kylling og bacon eller en laksesandwich, naturligvis lavet på palæobrød? Eller en cajun-kylling eller en ”Grøn Gris” for 75 kroner? Mundvandet løber, og tænderne kan med god samvittighed sættes i alle retterne fra Ren & Stærk, uden frygt for hvad vægten siger. Også desserterne i øvrigt, hvor du kan vælge mellem en trifli med koksfedt, en avocadokage eller kage med det kryptiske navn ”Gid jeg var en cheesecake”.

Bæredygtig sushi i Bruuns Galleri
SushiMania, Bruuns Galleri, 8000 Aarhus C

Sushi kan være dyrt, men på sushibaren SushiMania er prisen i bund, samtidig med at kvaliteten er fortrinlig. Og så er bæredygtighed i højsædet, fordi både fisk og skaldyr er fra organisationer, der stiller krav til fiskeriet, så man undgår at bidrage til at udrydde truede arter. SushiManias koncept rt genialt! Enten vælger du en boks til en fast pris med fast indhold, eller også vælger du det såkaldte pick’n’mix. Sidstnævnte dækker over, at du selv blander din sushi ud fra fire priskategorier, hvor to styk koster enten 10 kroner, 15 kroner, 20 kroner eller 25 kroner alt efter typen af fisk, udskæringen af fisken og toppingen. Hvis du vælge en boks, kan du for 100 kroner du få en Box 1 med 2 styks hot avocado, 4 california, 4 laks wasabi og 2 tigerreje nigiri. Ellers kan du selv blande og eksempelvis få 20 styks af de billigste maki for 100 kroner. Go get ‘em!

Forfriskende lækker sushi på Bruunsgade
Sushi Sakura, M.P. Bruunsgade 9, 8000 Aarhus C

Hos Sushi Sakura ved banegården finder du et stort udvalg af sushi og andre traditionelle japanske retter, som trækker folk til fra nær og fjern. Menukortet har forretter som forårsruller, dumplings og supper, og som hovedretter byder stedet på lækre salater, nudelretter, tempuraretter og naturligvis diverse varianter af nigiri, maki, temaki og sashimi. Dertil kommer et vælg af sushimenuer. Alle retterne kan spises enten i restauranten, som takeaway eller bringes hjem til din hoveddør gennem Just Eat. Flere af retterne på menukortet kan erhverves for under 100 kroner, og specielt deres Sakura Happy Set er værd at tage et kig på, hvis du vil spare lidt penge. Her kan du eksempelvis få 6 oshinko maki, 4 sake inside out-maki og 1 sake nigiri for blot 62 kroner. Rørende! Derudover kan du spare 30 procent ved at bestille mellem kl. 11 og 15 på hverdage og få studierabat på 20 procent, hvis du flasher dit studiekort.

Mexikansk fingerfood på Mejlgade
Vaca, Mejlgade 17, 8000 Aarhus C

For et par år siden åbnede fusionskok Morten Hansson den delikate takeaway Vaca i Mejlgade i lokalerne, hvor Rub & Stub tidligere havde adresse. Retterne tager udgangspunkt i det mexicanske køkken, som har fået tilføjet sæsonens danske råvarer og en god portion knivskarpe kokkeskills. Retterne skal spises med fingrene enten på stedet på de rustfrie metalbænke eller i farverige skåle derhjemme. Prøv for eksempel flæskesvær eller hjemmelavede (!) tortillachips med creme fraiche og salsa for 28 kroner som starters, eller en majskolbe med mayo, ost og drys eller barbecue ribs for 34 kroner. Som hovedretter kan du få fire tacos, som du selv bygger af de sirligt udvalgte ingredienser, eller en burrito med kød eller salat, begge dele for 64 kroner. Du vælger selv hovedingredienser, sauce eller topping og grønt, så er du sikker på, at du får lige hvad du vil have. Hvis du er i humør til det, serverer folkene bag disken også cocktails.

Jordnær madbodega i Vestergade
Vesterlauget, Vestergade 50, 8000 Aarhus C

På den hyggelige Vestergade ligger den uformelle madbodega Vesterlauget, hvor menuen står på alt andet end fine fornemmelser og snobberi. Den bodegaagtige stemning giver plads til alle lige fra studerende til pensionister, du kan finde mere end 15 slags øl, og du er mere end sikker på at gå mæt derfra. Dagens ret varierer med alt fra confit de canard med kartoffelmos, kål og sauce til flankesteak med kartoffelkompot, rødbeder og hasselnødder, så du får jordnær mad, der alligevel slår den ensformige aftensmad derhjemme foran fjernsynet. Og så er priserne absolut overkommelige med omkring 85 kroner for dagens ret. Du kan spise indenfor enten i baren eller i baglokalet, og om sommeren er det oplagt at sætte sig ud i solen ved langbordet, nyde stemningen i gaden og måske få nye bekendtskaber?

Burgere ind til benet i Østergade
WeDoBurgers, Østergade 14, 8000 Aarhus C

Den ultralille burgerbar We Do Burgers ved Strøget er faldet i god jord hos aarhusianerne siden første åbningsdag tilbage i april, og det er fuldt fortjent! Det minimalistiske menukort består af hamburger, cheeseburger og pomfritter, og burgerne er så simple, som de kan blive: Blød bolle, ketchup, sennep, pickles, løg, tomat, salat og en god kvalitetsbøf er alt, hvad der skal til. Er du en ægte cheeseburger-lover, skal du selvfølgelig have en skive ost i. En hamburger koster 50 kroner og en cheeseburger 55 kroner, og hvis du vil prøve We Do Burgers’ lækre timianfritter, kan du få en menu fra 75 kroner med tilhørende sodavand. Sprødt! Er du vild i varmen og vil doble op, kan du få både hamburgeren med ekstra bøf for en 10’er ekstra eller en cheeseburger med ekstra bøf og ekstra ost for 15 kroner mere. Bonusinfo: En af ejerne af den tidligere barnestjerne Danny Kool.