Foto: Mathilde Ambrosius Boysen

Ramen Takumi: Snart åbner autentisk japansk restaurant

Ramen Takumi vil vise, hvordan ægte japansk ramen skal smage, og så vil de skabe et frirum i den travle hverdag. 

Måske har du allerede smagt det. Den japanske nudelsuppe der, udover grøntsager og kød, er karakteriseret ved at have et kogt æg flydende på toppen. 

Hvis du endnu ikke har haft din ramen debut, så har du nu en oplagt mulighed for det. Den 12. december åbner restauranten Ramen Takumi nemlig på Skolegade 27, og her kan du være sikker på, at du får den fulde oplevelse, imens du nyder et lækkert måltid af den langtidskogte suppe. 

Et frirum i en travl hverdag

Selvom det endnu er mere udbredt at spise sushi i Danmark, så er situationen faktisk omvendt i Japan. Her er det nemlig den varme suppe, som de fleste tyer til efter en lang dag på arbejdet. 

”Ramen er en traditionel japansk ret, som du kan få overalt, hvis du går igennem de japanske gader. De fleste tager ud og spiser det efter arbejde, og så får de et par dumplings og en øl til, inden de tager hjem og sover,” lyder det fra ejeren af Ramen Takumi, Bobo Zheng. 

Og netop den tradition vil Bobo Zheng prøve at introducere til den aarhusianske befolkning. 

”Det handler ikke kun om maden. Vi vil også være et sted, hvor folk kan komme og slappe af og få et frirum fra den travle hverdag,” siger hun. 

Med eller uden selskab 

Selvom der med indretningen af restauranten er lagt op til, at du kan komme og nyde dit måltid alene, så er det dog også muligt at være social og ovenikøbet møde nye venner. Ramen Takumi er nemlig blevet udsmykket med et helt særligt møbel, der gør oplevelsen meget autentisk.  

Også stolene er specieldesignet. De er nemlig lavet sådan, at der under sædet er plads til opbevaring af overtøjet. Der er altså tænkt over hver en lille detalje, og det har ikke været helt nemt at nå frem til det endelige resultat. 

”Der var ingen, der kunne forstå, hvad jeg mente, for de havde aldrig lavet noget lignende før. Men det var meget vigtigt for mig, at vi ramte det helt rigtige udtryk,” lyder det fra Bobo Zhengh.

Udover det specialdesignede møbel er der også to hyggelige, afskærmede kroge med almindelige borde, som du kan reservere, hvis du kommer en lille gruppe mennesker. 

Læs også: Michelinrestaurant lancerer nyt frokostkoncept

Hvad betyder Takumi?

Det er ikke uden grund, at navnet på den nye restaurant er faldet på Ramen Takumi. Oversat fra japansk betyder Takumi nemlig håndlavet, og det er netop et af de bærende nøgleord for spisestedet. 

Hos Ramen Takumi er alt nemlig lavet fra bunden, og det er et større projekt, end man først skulle tro. Derfor er der også mange, der vælger at lave suppen på en fond, fordi det er så omstændigt at skulle igennem hele processen.

”Suppen skal koge i to dage, før den får den rigtige, cremede konsistens, så det kræver virkelig meget tid og energi at lave fra bunden. Men vi holder alligevel fast i den originale, hjemmelavede metode,” lyder det Bobo Zheng.

En hemmelig opskrift

Det er en helt særlig opskrift, som restaurantens smagfulde ramen bygger på – og det har været en hård kamp at få fingrene i den.

”Det er noget af min familie i Japan, som har drevet en ramen restaurant i mange år, der har udviklet opskriften. Lige fra første gang jeg smagte deres ramen, syntes jeg, at den skilte sig ud,” siger Bobo Zheng.

Men selvom opskriften ville blive i familien, så lykkedes det ikke Bobo Zheng at lokke den ud af sin moster. Det var først, da de tog valget om at lukke deres egen restaurant ned, at opskriften kom i hendes hænder.

”Opskriften blev givet til min kusine, men hun havde ikke noget større formål med opskriften, så hun gav den til mig. For mig var opskriften helt speciel, for jeg så en fremtid i det,” lyder det fra Bobo Zheng. 

Læs også: Bryggeriet To Øl fejrer julen med en dag i øllens tegn i VoxHall

Lidt til enhver smag

På menuen er der forskellige versioner af den langtidskogte suppe, så der er lidt til enhver smag. Du kan for eksempel se frem til tonkotsu-, black garlic oil- eller spicy miso ramen. 

”Vores tantan ramen kan fås både med hvid og sort sesam, og så er det også muligt at få en vegansk udgave,” lyder det fra Bobo Zhengh. 

Derudover laver restauranten også hjemmelavede gyoza, bedre kendt som dumplings, og kushikatsu, der er japanske pindemader.

”Vi elsker også koreansk mad, fordi det er lidt stærkt, og derfor kommer vi også til at have nationalretten Kimchi på menuen. På et senere tidspunkt kan det være, at vi får mere koreansk mad på menuen også,” fortæller hun. 

Ramen Takumi vil nemlig forsøge at udvikle menuen løbende, og derfor vil der også bliver tilføjet noget nyt til menukortet hver måned.  

Et stærkt team

Bobo Zheng driver restauranten sammen med sin mand, og her har de hver især forskellige ansvarsområder. 

”Min mand fokuserer på at lave nudlerne og suppen, og så laver jeg dumplings og forbereder noget af den topping, der skal i suppen,” lyder det fra Bobo Zhengh. 

Men selvom de to udgør et stærkt team, så er der dog brug for flere hænder for at få det hele til at køre rundt.

”Der er jo forholdsvis mange spisepladser, så vi vil ikke kunne køre det alene. Vi kommer derfor til at have tre kokke udover os, så vi er gearet til at kunne tage imod en masse gæster” fortæller hun. 

Læs også: 4 steder i Aarhus med lækre nytårsmenuer

God erfaring i rygsækken 

Ramen Takumi har tidligere haft en restaurant på Central Food Market, som Bobo og hendes mand drev fra 2017 til 2020, hvor de fik erfaring, som de nu tager med videre til den nye restaurant. 

”Vi fandt ud af, at suppen, der var lavet ud fra den originale opskrift, var lidt for fed til de danske kunder, og derfor var det allerede dengang nødvendigt at lave et par småjusteringer,” lyder det fra Bobo Zheng. 

”På den gamle restaurant havde vi en masse stamkunder, som vi glæder os til at kunne byde velkommen i de nye omgivelser,” fortsætter hun.

Den første restaurant åbnede den 12. december 2017, og det er derfor at åbningsdagen også falder på samme dato her fem år senere. 

Den perfekt lokation 

Det har været en lang rejse at nå frem til den nye lokation af restauranten. Det var nemlig ikke frivilligt, at Bobo Zheng måtte lukke den gamle restaurant ned – men da Central Food Market valgte af lukke alt ned, havde de ikke et valg. 

”Siden den gamle restaurant lukkede, har vi kigget efter et nyt sted, der ikke er for stort men heller ikke for småt, og det er svært at finde her i Aarhus,” fortæller Bobo Zheng.

Heldigvis fik hun i juli måned mulighed for at overtage lokalerne i Skolegade 27, og siden har Bobo Zheng og hendes mand forberedt åbningen, som snart står for døren. 

”Lokalerne her passer rigtig fint til vores behov, og så ligger de i en meget befolket gade, hvor der fra vinduespladserne er udsigt til en masse liv og stemning,” siger hun.  

”Nu hvor vi endelig er ved at have de sidste ting på plads, så glæder vi os bare til endelig at kunne byde folk indendørs,” afslutter Bobo Zheng. 

Mad i Latinerkvarteret

Se alle