Gør nytårsaften til en fest uden at stresse i køkkenet. Vi guider dig til 4 steder i Aarhus, hvor du kan bestille smagfulde nytårsmenuer.
Årets sidste aften er for mange også årets største fest. Så hvorfor ikke toppe aftenen med en overdådig nytårsmenu, som du nemt kan tilberede derhjemme? Hent din nytårsmenu hos en af byens restauranter, sænk skuldrene og få endnu mere tid sammen med dine nytårsgæster.
Villa Provence

Hos Villa Provence ved Fredens Torv kan du vælge imellem tre forskellige versioner af deres nytårsmenuer. En 3-retters til 595 kroner, en 4-retters til 695 kroner eller en 4-retters med snacks til 795 kroner.
Vælger du Villa Provences 3-retters nytårsmenu, får du til forret en salat af limfjordshummer med syltet knoldselleri og puré på høbagt selleri, skummende hummerbisque smagt til med miso og brunet smør toppet med caviar. Du kan nyde forreten til friskbagt brød med saltet smør.
Til hovedret får du “Bühlmanns Beef Wellington”, som er oksemørbrad indbagt i sprød butterdej med svampe serveret med syltede ribs, sennepskorn og løg. Hertil Pommes Anna samt salat på syltede sommergrøntsager vendt i sennepsvinaigrette.
Desserten består af hasselnødparfait dyppet i mørk chokolade på bund af karamelliserede hasselnødder. Hertil syltet solbærkompot med sanshopeber og saltet karamel. Derudover kan du sætte prikken over i’et med en nyfortolket kransekage à la Bühlmann med nougatfyld og hindbærstøv.
Du kan også udvide menuen til en 4-retters med en ekstra forret bestående af hamachi, marineret i soja og serveret sahimistyle med ponzu, yuzy-kosho og sprødt.
Det er også muligt at vælge hele pakken med snacks bestående af en sprød tærte med cremet sesam og kimchi, sprøde tapiocachips serveret med vintertrøffelcreme samt ristede spicy cachewnødder.
Du kan afhente dine nytårsmenuer den 31. december i tidsrummet fra klokken 11.00-14.00 hos Villa Provence.
DiningSix

DiningSix driver en række restauranter i Aarhus, København og Oslo. Netop derfor er deres nytårsmenu også inspireret af deres forskellige restaurantkoncepter.
Nytårsmenuen består af en 3-retters menu, som byder på en forret af nytårstorsk i cremet hummerbisque tilsmagt med fløde og safran. Forretten serveres med fintsnittede suppeurter og kaffir lime urteolie.
Til hovedret er der helstegt oksemørbrad med reduceret okseglace tilsmagt med portvin samt kartoffelgratin med Gruyère-ost & honningglaserede skorzonerrødder med ristede hasselnødder. Hertil sprød salat med mizuna samt vinaigrette af dansk blomsterhonning & modnet balsamico.
Til dessert kan du nyde en luftig cheesecake på Digestive kiksebund med syrlig hindbærcoulis tilsmagt med japansk yuzu. Den serveres med Oreo-crumble tilsat frysetørret hindbær.
Det er også muligt at bestille en 3-retters vegetarmenuer, hvor fisken i forretten er udskiftet med paneret congee med cremet og karamelliseret løgcreme tilsmagt kærnemælk og havgus-ost. I hovedretten er kødet byttet ud med ovnbagte vegetariske goujons med sød chilli-lime panering, mens desserten er den samme.
Begge 3-retters nytårsmenuer koster 325 kroner, og der skal bestilles til minimum 2 kuverter. Nytårsmenuerne kan leveres i tidsrummet mellem klokken 09.00-16.00, men det er også muligt at afhente maden hos Inco Aarhus i Tilst.
Restaurant Unico

Hos Restaurant Unico i Højbjerg kan du nyde årets sidste aften med en smagfuld nytårsmenu ud af huset. Unicos nytårspakke koster 595 og består af 3 saltede snacks, 4 appetizers og 4 retter, mens familiens mindste kan sætte tænderne i en 3-retters børnemenu til 195 kr. Du kan også bestille vin, natmad og ’en dagen derpå burger’. Læs om disse menuer her!
Som snacks får du hjemmelavede flæskesvær a la barbecue, røget saltmandler og Toast Melba med trøffelcreme.
Til forret kan du nyde fire forskellige retter blandt andet sliders med Skagenssalat og Voulevant med kylling i morkler a la creme.
De fire hovedretter er graved laks med skilt peberrodsfløde, frisé, dild, kornblomst og sprøde rugbrødschips. Skaldyrsbisque med pocheret Olsgård æg, gemte tomater, citrusskum og sprødt brød med surdejsbrød som tilbehør. Derudover kan du forkæle dine nytårsgæster med himmerlandsk ribeye og pebersauce med svampe, gulerodscreme, stegte gulerødder og estragon samt cremede kartofler a part.
Aftenens menu slutter af i det søde hjørne med Københavnerstang a la Unico, hvidchokolade creme med rombraiseret ananas i passion og mangosauce og ananas sorbet og brændt hvid chokolade. Og så er der også en lille overraskelse til kaffen.
Afhentning kan ske mellem kl. 10.00 & 15.30 den 31/12. hos Restaurant Unico, og afhentningstidspunkt svarer til bestillingstidspunktet.
Slagter-Riget

Slagter-Riget på Frederiksbjerg tilbyder også nytårsmenuer ud af huset. Her kan du få en 4-retters menu til 449 kroner.
Som starter får du tre slags slagtersnacks, der består af en lille lille krustade med en cremet skaldyrssalat, en dekorativ lomo-ravioli med friskost og til sidst et stykke syltet gul bede med en italiensk-inspireret coppa på toppen.
Til forret kan nytårsselskabet nyde en mosaik af laks og kammusling i orientalsk marinade med citrusperler, små salater og friskostcreme. Sammen med forretten serveres kuvertbrød.
Som hovedret serveres der oksemørbrad med Karl Johan-sauce, sprød kartoffelvaffel med gourmetpølse, aspargesbroccoli og champagnesyltede gulerødder og knoldgaltetand. Hovedretten byder desuden på en grov gourmetpølse med en dejlig krydret smag. Aspargesbroccoli, de champagnesyltede gulerødder og knoldgaltetand fuldender smagen i hovedretten sammen med den sprøde kartoffelvaffel med emmentaler.
Til dessert er der Marmoreret hvid chokoladekugle med mangosorbet, vaniljecrumble og passionsfrugtcoulis.
Skulle de 4 retter ikke være nok, er det også muligt at tilvælge en appetizer bestående af ægte caviar med fuldfed creme fraiche, rødløg og blinis. Derudover kan du tilvælge natmad til 4-6 personer, som består af tre slags pålæg, løgpølse, snackpølser og leverpostej.
Nytårsmenuen skal bestilles til minimum 2 kuverter, og det er muligt at hente maden i tidsrummet fra klokken 10.00-14.00 hos Slagter-Riget.