En aften i fiskens tegn behøver hverken at være en dyr eller højtidelig affære. Her er tre bud på steder i Aarhus med havets perler på menuen.
Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende
Prisvinder i Latinerkvarteret
Mefisto, Volden 28, 8000 Aarhus C
Når du snakker spisesteder med fisk i Aarhus, kan du ikke komme uden om den franskinspirerede perle, Mefisto, i Latinerkvarteret. Ud over en masse udmærkelsescertifikater fra Tripadvisor og senest en kåring som Byens Bedste Spisested 2019 rummer de intime lokaler også lækker mad og masser af god stemning. Her er nøgleordene ”enkelt, ukompliceret og hyggeligt,” hvilket du straks fornemmer, når du træder ind. Frokostmenuen byder blandt andet på røget laks og rødspættefileter, mens aftenkortet for eksempel lyder på hummersuppe, helstegt rødtunge og pighvar. Vil du pifte din aften lidt ekstra op, anbefaler vi, at du prøver Mefistos hummermenu, som bliver serveret hver tirsdag: Hummersupper med blomkål, hummerkløer rørt i salat med chili samt hummerhale stegt i skallen. Alt sammen for 395 kroner – det skal prøves!
Hygge ved havnen
VinDanmark, Kystpromenaden 2, 8000 Aarhus C
Kært barn har mange navne, og VinDanmark er ingen undtagelse: Stedet huser nemlig både vinbar, vinhandel og tapasbar. Nice! I de rustikke havnelokaler og på terrassen med fænomenal udsigt over Lystbådehavnen kan du både nyde et glas kølig vin og få lækkerbiskner fra havet. Konceptet er simpelt: Ud over en fisketapas for to til 199 kroner, kan du fra den 1. juni også nyde en stor portion pil selv-rejer for to med hjemmebagt brød til 199 kroner. Det hele foregår i samarbejde med P. Clausens Fiskehandel, som leverer alt det bedste fra havet. Er du ikke i humør til fisk, serverer VinDanmark også en mere klassisk tapas med skinke, ost og andet godt, og har du travlt, kan du tage alle lækkerierne med hjem. What’s not to like!
Frisk fisk i baggården
Restaurant Pihlkjær, Mejlgade 28 (i Baghuset), 8000 Aarhus C
Lettere skjult i en baggård i Mejlgade finder du en af byens mest populære fiskesteder, Restaurant Pihlkjær. Det er ikke tilfældigt, at restaurantens spidskompetence er inden for havets lækkerier. Ejer Henrik Pihlkjær, som også er uddannet kok, har nemlig tidligere ejet både Havnens Fiskehus og Einar Christensens Fiskerøgeri. Det gav anledning til både inspiration og erfaring med fisken, som er taget med videre til restauranten. Menuen skifter dagligt, alt efter hvilken fisk der hopper i nettet, og du behøver ikke slæbe den store pengepung med: Du får nemlig to retter for 290 kroner eller tre retter for 325 kroner. Fair! Har du flere planer for aftenen, anbefaler vi, at du prøver Pihlkjærs tre-retters teatermenu klokken 17.30 for 290 kroner. Så kan du nå det hele uden stress – tjek!