Restauranter på Aarhus Ø: Vi har fundet 6 havneperler

Aarhus Ø er byens nyeste bydel, hvor den ene skyskraber efter den anden skyder op. Men ind imellem boligblokkene findes de skønneste perler af spisesteder. Og hvis fisk og skaldyr får dine tænder til at løbe i vand, så er øen helt sikkert et besøg værd. Den unge bydel har nemlig nogle af byens skønneste fiskerestauranter.

Vi har udvalgt 6 restauranter på Aarhus Ø, du skal besøge, når du svinger forbi havnekajen. Velbekomme!

Læs også: Romantiske restauranter i Aarhus: 6 muligheder til næste date!

Restaurant Tiende – Nyd udsigten fra tiende etage på Aarhus Ø

Foto: Restaurant Tiende

Du kommer næsten ikke tættere på himlen end på Restaurant Tiende, der ligger på, ja, tiende etage. Her serveres maden til en fænomenal udsigt over by, hav og skov. Trods de svimlende højder er stemningen intim og helt nede på jorden.

Restauranten serverer smørrebrød til frokost, kager og sødt, og om aftenen kan du vælge mellem snacks, starters, og større retter. Der er selvfølgelig en masse hav på menuen, med caviar, østers, grillet blåmuslinger, kammuslinger, grillet hummer, stegt pigvar og “dagens fangst”, men der er også vegetariske retter imellem og noget til landkrabberne. Hovedretterne koster mellem 115 kr. og 195 kr., så du behøver ikke at være øverst på rangstigen for at tage turen op til toppen.

Restauranten hænger sammen med vin- og cocktailbaren Den Fede Drue, hvor du kan gå på opdagelse i over 2700 forskellige vine.

Adresse: Dagmar Petersens Gade 62, 10, 8000 Aarhus C
Læs mere på: Restaurant Tiende

Restaurant Lula – Mediterransk livsstil og social dining restaurant

Foto: Restaurant Lula

På Restaurant Lula kan du udfordre dine smagsløg med mediterranske retter med 9 retter udvalgt af kokken for 475 kr. Navnet ‘Lula’ kommer fra det portugisiske ord for blæksprutte, og også her er maden inspireret af havet.

Stemningen på Lula er afslappet og man transporteres direkte til middelhavets hyggelige havnebyer, hvor tid bare ikke findes.

Restauranten har ofte sjove events, og lige nu kan du være med til Det Store Skaldyrshelvede den sidste søndag i måneden med skaldyr og vin ad libitum i 2 timer til 495 kr. pr. person.

Udenfor restauranten står der er ‘Spritz vogn’ i juni og juli måned, hvor du kan skylle solen og måske en tur i havnebadet af dig med en kold drink.

Adresse: Kystpromenaden 5, 8000 Aarhus C
Læs mere på: Restaurant Lula

Ghrelin – En af de restauranter på Aarhus Ø, som tilbyder en madoplevelse for livet

restauranter på Aarhus Ø
Foto: Ghrelin

Ghrelin er Aarhus Ø’s gourmet restaurant. På Ghrelin er der fokus på kvalitet, råvarer og smag, og på at skabe fantastiske og velkomponerede tallerkner.

Stemningen er mere formel, og du får virkelig forkælet dine sanser. Skal du have en madoplevelse for livet på Aarhus Ø er det altså Ghrelin, du skal besøge.

Menuen er inspireret af det europæiske køkken, og du kan vælge mellem tre forskellige størrelse madoplevelser: Plus Menu til 1300 kr. ekskl. vinmenu, Grand Menu til 1700 ekskl. vinmenu og Menu Royal til 3500 kr. inkl. vinmenu.

Adresse: Dagmar Petersens Gade 111, 8000 Aarhus C
Læs mere på: Ghrelin

Halibut Bistro – Spis på øens lokale fiskerestaurant

Foto: Halibut Bistro

På Halibut Bistro er råvarerne hentet lige udenfor døren, nemlig i Aarhus Bugt. Det siger ikke så lidt, at der både er et frokost menukort, et aftenkort og et skaldyrs menukort. Restaurantens retter er inspireret af den franske bistro-stil, men du finder også eksotiske afstikkere til både det sydøstasiatiske, det japanske og det sydamerikanske køkken.

Halibut er engelsk og betyder helleflynder og restauranten har fokus på kvalitet og på at skabe et åndehul i byen, hvor du kan nyde det ubekymrede liv, og det er også præcis det Aarhus Ø tilbyder.

Adresse: Bernhardt Jensens Blvd 125, st, 8000 Aarhus C
Læs mere på: Halibut Bistro

Havnær – Udsøgt fisk og skaldyr

restauranter på Aarhus Ø
Foto: Restaurant Havnær

Hos Havnær fås udsigten ikke bedre og her kan du nyde lækker mad i høj kvalitet. Her er de især skarpe på fisk og skaldyr

Får den fulde oplevelse, skal du prøve deres “Nær-oplevelse”. Her kan du vælge mellem ; snacks & 3 retter for 400 kroner, hvor du får stenbiderrogn, svinekæbe og en chokoladedesser. Eller snacks & 5 retter for 475 kroner, hvor du får jomfruhummer, stenbiderrogn, kartoffel, svinekæbe og slutter af med en chokoladedessert. Her anbefaler køkkenet 5-7 retter pr. person. 

De har også en lækker a la carte-menu, hvor du ikke skal snyde dig selv for 3 stk. Østers. Enten med spicy agurk, brunet smør og miso eller friterede. Der er ikke et øje tørt!

Adresse: Dagmar Petersens Gade 119, 8000 Aarhus
Læs mere på: Havnær

OMMER – En af de restauranter på Aarhus Ø, som serverer klassiske retter med et moderne twist

restauranter på Aarhus Ø
Foto: Restaurant OMMER

Kernen hus OMMER er klassiske retter med et moderne twist og en hyggelig atmosfære. På menukortet kan du vælge mellem 5 starters, 8 hovedretter og 4 desserter. Forretterne spænder bredt, og du kan blandt andet nyde både franske østers, misomarineret laks eller kartoffelporresuppe med ristet bacon.

Den altid populære hovedret, Bøf bearnaise med fritter, får konkurrence af blandt andet bagt sejfilet og en perlebygotto med bagt aubergine, parmesanost og urtecrumble. Der er altså noget for enhver smag!

Ud over et alsidigt menukort, der forsøger at få de fleste smagsløg til at løbe i vand, så ønsker restauranten også at slå sig op på den gode pris. De vil nemlig også være et sted for enhver pengepung.

OMMER er måske en af de restauranter på Aarhus Ø med det mest simple koncept. Her kan du selv sammensætte en menu med 1 ret for 200 kroner, to retter for 250 kroner, tre retter for 300 kroner og 4 retter til 350 kroner. 

Adresse: Irma Pedersens Gade 168, 8000 Aarhus C
Læs mere på: OMMER