6 restauranter med fisk og skaldyr i Aarhus

6 restauranter med fisk og skaldyr i Aarhus

af -
Foto: Pixabay.

GUIDE: Det er altid et godt tidspunkt til en omgang fisk og skaldyr! Her er seks skarpe steder i Aarhus med havets frugter på menuen.

Sort bælte i Latinerkvarteret
Mefisto, Volden 28, 8000 Aarhus C

Når det kommer til fiskerestauranter i Aarhus, er der ingen over eller ved siden af den fransk-inspirerede Mefisto i Latinerkvarteret. Den mere end 20 år gamle restaurant har det sorte bælte i fisk og skaldyr og vandt forrige år fuldt fortjent prisen som Årets Fiske- og skaldyrsrestaurant 2016 i Den Danske Spiseguide, ligesom den indtager en solid førsteplads på anmeldelsessitet Tripadvisors liste over byens bedste fiskerestauranter. Frokostmenuen lyder på klassikere som laksetatar, stjerneskud og fiskefrikadeller, mens aftenkortet har lidt flere muligheder i form af eksempelvis pighvar med glaserede gulerødder og citronsauce. Vi anbefaler at runde Mefisto til den ugentlige hummertirsdag, hvor du får intet mindre end tre retter med hummer for 395 kroner. I øjeblikket står menuen på hummer-ramen med nori tang og pocheret æg, terrine af hummer med mango og mild chili samt Hummer Thermidor, gratineret med ægte sauce og Vesterhavsost​. Ja tak, ja tak og ja tak!

Shorts og sol på havnen
Restaurant Seafood, Marselisborg Havnevej 44, 8000 Aarhus C

OBS. Den 1. april 2018 bliver Restaurant Seafood til Seafood by Dyvig Badehotel.
Med en placering midt på Marselisborg Havn og flot udsigt til vandet er Restaurant Seafood et oplagt valg til et måltid med alt godt fra havet. Restauranten har åbent både frokost og aften, og et af stedets store esser er den vestvendte terrasse, som passer perfekt til shorts, sommersol og kølig hvidvin i glasset. Menukortet byder på en stribe forskellige fiskeretter, og som noget nyt kører restauranten i år et ad libitum-koncept, som slår det meste: For 200 kroner kan du give den fuld gas med hvidvinsdampede blåmuslinger, pil selv-rejer, brød og aioli ad libitum fra klokken 18 til 20. Det sker stående ved udendørs langborde, og prisen inkluderer tilmed et glas vin eller en fadøl. Skal weekenden kickstartes med et ordentligt skud af havets godter, er en anden mulighed restaurantens nye frokostbuffet med fisk og skaldyr hver lørdag fra 11.30 til 13.30. Men pas på ikke at blive så mæt, at du skal sejles derfra.

Skarp sushi med stil
Karma Sushi, Frederiksgade 83, 8000 Aarhus C

Sushi er fisk i sin reneste form, og en af byens skarpeste sushirestauranter er Karma Sushi i Frederiksgade, der åbnede i 2016 med plads til 100 gæster i to etager. Den toptunede arkitektur er tegnet af det kendte arkitektfirma Henning Larsen Architects, der også står bag operaen i København, og gastronomien kører på tilsvarende høje nagler. Kokkene er ikke bange for at give de japanske sushiklassikere et twist af det nordiske og det franske køkken, og lige nu er der eksempelvis usædvanlige sushi-ingredienser som sild og jomfruhummer på menukortet. Vi anbefaler at gå all in med menuen Signaturen til 998 kroner, der blandt andet byder på ekstravagante serveringer som laks med trøffel, tempurasalat med rejer, kaviar med avocado-carpaccio og søkogt kongekrabbe. What’s not to like? Hvis pengepungen ikke er til den store udrulning, kan du købe diverse lækkerier med hjem i privaten som takeaway.

Rejegilde i kælderen
Klassisk Fisk, Nørregade 38, 8000 Aarhus C

Er det her Paris? Nej, det er fiskerestauranten Klassisk Fisk på Nørregade, men indretningen og stemningen er som taget ud af byernes by. Det samme gælder stedets menukort, der byder på en stribe franske klassikere med fisk og skaldyr. Hvad for eksempel med carpaccio af tun, østers au naturel, velsmagende softshell-krabbe, kogt hummer eller ristet pighvar? Det bliver et oui herfra. Er selskabet i humør til lidt af hvert, anbefaler vi det store skaldyrsfad Le Grande Plateau med østers, muslinger, krabbe, krebs, jomfruhummer, aioli og masser af brød for 335 kroner per næse. Smider I lidt ekstra oven i, får I tilmed en halv hummer med i købet. Et hit på den stemningsfyldte restaurant er også det såkaldte rejegilde, hvor der hver mandag fra klokken 19 til 21 serveres pil selv-rejer og boblende cava ved langborde med levende lys i kælderen. Prisen er 255 kroner, og det hele er vel at mærke ad libitum. Bon appetit!

Dagens fangst i baggården
Restaurant Pihlkjær, Mejlgade 28, 8000 Aarhus C

OBS. Restaurant Pihlkjær åbner igen den 1. februar 2018.
Godt gemt i en baggård i Mejlgade ligger fiskerestauranten Pihlkjær i Mejlgade, der i en årrække har trakteret aarhusianerne med fisk og skaldyr. Og det er ikke hr. hvem som helst, der står bag gryderne. Henrik Pihlkjær er tidligere ejer af Havnens Fiskehus i Aarhus, og på restauranten kører han med skiftende menuer, der tager afsæt i høsten fra dagens fiskeauktion om morgenen. Hvis du troede, at fisk var dyrt, kan du også tro om igen. To retter koster 290 kroner, og tre retter fås for rørende 325 kroner. Er der en tur i teatret eller biografen på programmet, tilbyder Pihlkjær som en fin detalje en treretters teatermenu allerede kl. 17.30, så forestillingen kan nås uden problemer. Uanset om den står på teater eller ej, foreslår vi at runde middagen af med en af de hjemmelavede Baileys, der sikrer det gode humør til resten af aftenen. Restauranten har også en daglig kødret, hvis der er kødelskere i selskabet.

Fisk uden dikkedarer
Frøken Koch, Kystpromenaden 5, 8000 Aarhus C

OBS. Frøken Koch er desværre lukket.
Er humøret til klassiske fiskeretter uden de store dikkedarer, skal GPS’en indstilles på Frøken Koch ved havnen. Her lægges der vægt på, at maden er ”ærlig og ukompliceret,” som der står på hjemmesiden. Konkret kan du for eksempel sætte tænderne i sprød kulmule med blæksprutte, tatarsauce og fritter som forret efterfulgt af en fiskesuppe med torsk, kartoffel og ramsløg. En anden mulighed er laks med ærter, æg og asparges, hvis appetitten er til lidt mere. Og priserne? Ja, de er også ukomplicerede. 155 kroner står den dyreste fiskeret i, så her kan de fleste være med. Bag Frøken Koch står de sønderjyske kokkebrødre Lasse og Michael Koch, der også driver Aarhus-restauranterne Koch, Det Glade Vanvid og den italienske madbod Pomodoro på Aarhus Central Food Market. Eneste ulempe: Frøken Koch har kun få åbningsdage i resten af maj på grund af selskaber, men fra den 31. maj åbner den igen som normalt.

 

Louise Højmark
Chefredaktør. Elsker mad og journalistik og stræber efter at forene de to på bedst mulig vis. Uddannet cand.public. i analytisk journalistik og har en svaghed for god kaffe, croissanter og flæskesteg med det hele.