Foto: Mefisto

11 gode grund til at besøge Latinerkvarteret i Aarhus

Latinerkvarteret i Aarhus byder på et væld af lækre restauranter, spisesteder, caféer og kaffebarer, som klart er et besøg værd.

Charme, stemning og fantastiske fish ’n’ chips

Café Drudenfuss, Graven 30, 8000 Aarhus C

I det hyggelige lokale med baren placeret i midten har Café Drudenfuss gennem mere end 25 år langet mad over disken til aarhusianerne, der tiltrækkes af caféens charme, stemning og indretning i berlinerstil. Kvaliteten på tallerknerne er unægteligt steget de senere år, og i dag byder den velbesøgte café på et spændende menukort med blandt andet croque madame, vegetarburger og avokadosandwich. Vi kan ikke mindst anbefale deres fish ’n’ chips med tatarsauce og fritter, der fås for overkommelige 130 kroner, hvis kreditkortet er blevet svunget for heftigt på strøgturen.

Michelinmad i Rosensgade

Restaurant Gastróme, Rosensgade 28, 8000 Aarhus C


Gastromé har siden 2015 scoret en flot Michelinstjerne til den årlige uddeling, så der er ingen vej uden om stedet, hvis du vil spise dig igennem Latinerkvarteret. Filosofien bag stedet er et ønske om en restaurant, hvor klassisk håndværk møder innovation, men aldrig går på kompromis med kvaliteten af den enkelte råvare. Gourmetrestauranten i den brostensbelagte Rosensgade drives af kokkene Søren Jakobsen og William Jørgensen, der også står bag Restaurant Atrium på Hotel Royal.

God kaffe i Graven

La Cabra, Graven 20, 8000 Aarhus C

Med en old school grammofon i midten af lokalet og en række plader lige fra Beethoven til Bob Dylan inden for rækkevidde er der stemning for alle pengene på Latinerkvarterets kaffebar La Cabra i Graven. Her kommer kvalitetsbevidste kaffe-connoisseurs, der vil nyde deres machiato i mahognibrune møbler i ro og mag. Gå ikke glip af La Cabras killer-kombo: En aromatisk espresso med en lækker croissant. La Cabra har i øvrigt en fin webshop, hvor du kan købe kaffebønner og udstyr til brygning, hvis du vil prøve at gøre baristaerne kunsten efter.

Fransk finesse på hipsterbakken

Lecoq, Graven 16, 8000 Aarhus C

Lecoq er i øjeblikket lukket på grund af renovering. 

Foran den såkaldte hipsterbakke ligger den skæve franske restaurant og bar Lecoq, der er en klassiker i latinerkvarteret. Trods en fin kvalitet er der ingen fine fornemmelser at finde på den lille restaurant, og du kan med fordel tage et slag bordfodbold over en kold 1664’er inden maden. Hvis det er småt med pengene, byder Lecoq hver tirsdag klokken 19 på konceptet Mad & Fad, hvor du en flad 50’er får en stor fadøl og en portion mad, der varierer fra gang til gang. Konceptet er meget populært især blandt studerende, så det er en god idé at komme i god tid, hvis du vil sikre dig en tallerken til en billig penge. Voila!

Økologisk gourmet på Klostergade

L’estragon, Klostergade 6, 8000 Aarhus C

Den hyggelige Restaurant L’estragon på Klostergade har alle dage været et fint sted, hvor kærligheden til det franske køkken er lige så stor, som lokalet er lille. Det uformelle spisested kan prale af et økologisk spisemærke i guld som bevis på, at der serveres 90-100 procent økologisk mad, så du forlader altid stedet med god samvittighed. Du får restaurantens søndagsmenu med fem retter mad og tre glas vin til 444 kroner.

Masser af fisk på Mefisto

Mefisto, Volden 28, 8000 Aarhus C

Aarhus-restauranten Mefisto blev sidste år kåret til Byens Bedste Spisested, og det med god grund: Menukortet rummer fisk og skaldyr i rigelige og gode mængder, blandt andet brunch med håndpillede rejer og hummerrøræg, et frokostkort med fiskefrikadeller, stjerneskud og omelet med hummer samt en aftenmenu med for eksempel fiskesuppe, hummerburger og hummersouffle. Hver tirsdag kan du desuden få en 3-retters hummermenu til 395 kroner.

Autentisk italiensk på Mejlgade

Il Mercatino, Mejlgade 18, 8000 Aarhus C

Når du træder ind af døren I den kombinerede pizzajoint og delikatessebutik Il Mercatino, mærker du straks fornemmelsen af at være i Italien. Duften af de lækre råvarer direkte importeret fra Italien og fornemmelsen for god kvalitet er nemlig ikke til at tage fejl af. På trods af det er priserne i bund, og en ægte italiensk pizza kan fås mellem 65 og 90 kroner med alt fra bresaola og rucola til salsiccia og italiensk pepperoni som fyld. Menuen byder også på lækre pastaretter og vellavede sandwich i hjemmebagt foccacia eller ciabatta. Bemærk at Il Mercatino desværre kun laver maden som take away, så du bliver nødt til at indtage lækkerierne andetsteds.

Michelin på Mejlgade

Restaurant Domestic, Mejlgade 35B, 8000 Aarhus C

Der er ingen tvivl om, at Latinerkvarteret er et godt sted at tage hen, hvis du er Michelininteresseret. På Mejlgade finder du nemlig i en baggård Restaurant Domestic, som siden 2017 er blevet tildelt en af de eftertragtede stjerner. På Domestic er tilgangen lokal, bæredygtig og hjemlig, og det betyder blandt andet, at alle råvarer er lokale, alle ingredienser kommer fra naturen, og at der er “plads til alle” i restauranten.

Brød og lækkerier hos Mor Anna

Mor Anna, Mejlgade 5, 8000 Aarhus C

Arsenalet hos Mor Anna består af et bredt sortiment i brød, boller og en række kager lige fra Othellolagkager til hindbærsnitter, og derudover har butikken en række andre delikatesser som oste, charcuteri, vin og friskpresset appelsinjuice. Mor Anna er en del af Casablanca-familien, som også tæller Café Casablanca, Sjette Frederiks Kro og Mejeriet, og bageriet leverer af samme grund brød og kager til de andre spisesteder.

Rustik bistromad på Mejlgade

OliNico, Mejlgade 35, 8000 Aarhus C

Hos OliNico på Mejlgade finder du lækker og gennemført bistromad inspireret af det franske landkøkken. Råvarerne leveres direkte fra Paris hver uge, og den kombinerede restaurant og take away-joint har en autentisk stemning, der er som taget ud af en fransk bjergby. Og så er priserne eksorbitant lave, kvaliteten taget i betragtning. På den såkaldte klassikermenu finder du merquezpølser med harissa, fish ’n’ chips eller håndskåret, lufttørret skinke med brød og oliven. Klassikerne er ikke velegnede til at tage med hjem, så skal du have take away, skal du vælge en af de skiftende hovedretter.

Mexikansk fingerfood for alle pengene

Vaca, Mejlgade 17, 8000 Aarhus C

Retterne hos Vaca tager udgangspunkt i det mexicanske køkken, som har fået tilføjet sæsonens danske råvarer og en god portion knivskarpe kokkeskills. Retterne skal spises med fingrene enten på stedet på de rustfrie metalbænke eller i farverige skåle derhjemme. Prøv for eksempel flæskesvær eller tortillachips med creme fraiche og salsa, og snup en en burrito, taco eller plato til hovedret. Hvis du er i humør til det, serverer folkene bag disken også cocktails til de mexikanske lækkerier.