Klar til de sidste eksaminer? Her er 5 studievenlige spots i Aarhus

Sommeren er her, og selvom sommer er lig med godt vejr, fest og hyggelige stunder, så betyder det altså for mange studerende også eksamen. Derfor får du en guide til fem studievenlige spots i Aarhus, hvor du kan kombinere computer med cappuccino! Det må jo gerne være bare lidt hyggeligt at sidde med næsen i bøgerne.

Læs også: Budgetvenlige barer i Aarhus – 5 steder til byturen sidst på måneden

LYNfabrikken – Læsesal med indbygget kaffebar

Lynfabrikken Studievenlige spots
Foto: LYNfabrikken

I en baggård i hjertet af Vestergade, finder du en af byens mest velbesøgte arbejdscaféer. LYNfabrikken er et kreativt fællesskab, der foruden kaffebar, også tæller mødelokaler og kontorer for små iværksætterfirmaer.

Lokalerne er indrettet i en gammel fabriksbygning med store, åbne rum, hvor du sidder ved langborde og bænke, som skaber en uformel stemning. Vi fristes til at kalde stedet for en læsesal med indbygget kaffebar. I hvert fald kalder duften af nymalet kaffe på, at du slår dig ned med din computer og en god kop kaffe. Til studievenlige priser kan du købe alt det kaffe hjertet begærer samt lækre snacks!

Er du træt af at sidde indenfor i det gode vejr, kan du tage arbejdet med ud på LYNfabrikkens helt egen tagterrasse, hvor du har frit udsyn ud over Aarhus’ mange tagrygge. Stedet er som sagt meget populært, så vi anbefaler, at du kommer i god tid.

Adresse: Vestergade 49B, 8000 Aarhus C

Plukk – Det grønne alternativ ved Godsbanen

Plukk Studievenlige spots
Foto: Plukk

Lad dig ikke narre af den lidt lange vej ned langs Godsbanens facade. Belønningen venter op Kjeld Tolstrups gade, hvor Plukk gemmer sig.

Så snart du træder ind ad døren, befinder du dig i en anden og grønnere verden, hvor alverdens aloeveraplanter, kaktusser og palmer omkranser rummets vægge, og hængeplanterne i loftet er med til at skabe den fulde 4D-effekt.

Stedet fungerer egentlig som showroom og butik, hvor du har mulighed for at erhverve dig en ny yndlingsplante og samtidig nyde en kop kaffe. Caféen er et perfekte studievenligt, lille åndehul og en rolig oase, hvor du har fred til arbejdet. Foruden kaffe, tilbyder caféen også et lille, delikat udvalg af bagværk og safter, så der er rig mulighed for få stillet både sulten og den søde tand. 

Om sommeren er Plukk blevet et populært sted til at sidde og slikke sol, så kom i god tid!

Adresse: Kjeld Tolstrups gade 8-12, 8000 Aarhus C

Emmerys – Forkælelse af smagsløgene til studievenlige priser

Emmerys Studievenlige spots
Foto: Emmerys

Det er naturligvis også en mulighed at besøge en af Emmerys‘ caféer, som ligger hele fem steder i Aarhus. Her er det ligeledes muligt at fordybe sig i bøgerne, samtidig med, at smagsløgene også forkæles.

Du kan både købe lækkert mad og bagværk, men selvfølgelig også delikate drikkevarer som fx kaffe og te. Desuden er stemningen i caféerne særdeles hyggelig og afslappende, hvilket giver et roligt arbejdsmiljø.

Så hvis du – og måske også din studiegruppe – ønsker et sted. I kan sidde og lave gruppearbejde med en lækker drik i hænderne, så danner Emmerys altså de helt perfekte rammer for dette. 

Adresse: Emmerys ligger flere steder i byen – få et overblik her.

Løve’s Bog- og VinCafé – Til de sene arbejdstimer 

Løves
Foto: Løves Bog- og Vincafé

Boghandel, mad- og drikkcafé, vinbar, kultursted med livearrangementer i form af koncerter, oplæsning, foredrag med mere. Jovist, Løve’s Bog- og VinCafé er et sted med mange funktioner.

Caféen, der er beliggende i svinget på travle Nørregade, er den perfekte hule at søge arbejdsly i, når du trænger til at skifte læsesalens omgivelser ud med levende lys og et glas vin til arbejdet. 

Samtidig har du mulighed for at få stillet både den lille og store sult dagen igennem til studievenlige priser. Stemningen er intim og møblerne minder dig om din mormors stue. Duften giver associationer til et vaskeægte antikvariat. Så tag plads mellem bogreoler og vinhylder og skab dit eget arbejdsrum eller hiv din studiegruppe med i Løvens Hule.

Adresse: Nørregade 32, 8000 Aarhus C

Dokk1 – Studievenlige siddepladser med smuk udsigt

Dokk1
Foto: Dokk1

Der er flere gode grunde til at tage computeren under armen og sætte kursen mod det beundringsværdige bygningsværk på Aarhus Havn.

DOKK1 byder nemlig ikke kun på diverse kulturelle muligheder, men er også et unikt sted at tilbringe tiden op til eksamen. Her er blandt andet seks studierum, som studerende kan booke i to timer ad gangen, én gang om dagen.

De indbyder til både at sidde alene og forberede sig, men også, hvis man er en større studiegruppe, der har brug for et sted at slå hovederne sammen og arbejde på eksamen. Hovedbiblioteket – som også holder til i DOKK 1 – arrangerer desuden også studiecaféer, hvor du som studerende kan få hjælp til de svære opgaver.

Derudover byder biblioteket også på en masse studiepladser, hvor du også kan sidde og arbejde i rolige omgivelser. Hvis du bliver tørstig eller sulten undervejs, kan du kigge forbi Café Dokk1. Her serveres både varme og kolde drikke, samt forskellige frokostretter. Til studievenlige priser kan filterkaffe, boller, pølsehorn og andre snacks købes!

Du er også meget velkommen til at medbringe din egen madpakke. 

Adresse: Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus Havn, 8000 Aarhus C