Skal din frokost eller aftensmad være nem, er pita en sikker vinder. Vi præsenterer her tre leverandører af de spicy specialiteter i Aarhus midtby.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

En publikumsfavorit på Frederiks Allé
De Fyrretyve Røvere, Frederiks Allé 81, Aarhus C

En vellavet pita har mange komponenter, og skal den spille, må kokken have øje for både detaljer og helheden. Spørger man Århus Stiftstidendes læsere, har De Fyrretyve Røvere på Frederiksbjerg helt styr på sagerne, for i november sidste år hev den lille streetfood-biks prisen for Byens Bedste Take Away hjem for andet år i træk. Hos Røverne kan du vælge mellem okseflankesteak, lam, krydret kylling, falafel eller friteret halloumi-ost, fire hjemmelavede dressinger samt et dagligt varierende udvalg af friske, syltede, bagte og marinerede grøntsager og salater. Er du ekstra sulten, kan du supplere med stedets famøse friterede broccoli, en gang pomfritter eller en bagt kartoffel, rørt med smør og cheddar. Det burde være nok til at fylde selv de mest krævende pitasultne maver.

Fra Street Food til Sankt Clemens Stræde
Pita Planet, Sankt Clemens Stræde 7, Aarhus C

Pita Planet åbnede i 2016 hos madmarkedet Aarhus Street Food og blev med sine populære pitaer en frontløber i den pitahype, der ramte Aarhus for fuld hammer. Sidste år rykkede pitastedet til egne hyggelige og centralt beliggende lokaler i Sankt Clemens Stræde, hvor der er god plads til at sidde og nyde den hjemmelavede mad i en afslappet atmosfære. Menuen er enkel, men har alle pita-klassikerne på plads: Falafel, hakkebøf, lam, kylling og steak, og du kan naturligvis få en omgang crispy fries i tillæg. Skal tørsten stilles ved samme lejlighed, og vil du have lidt ekstra luksus, serverer Planeten også flere friske juice og shakes samt kaffe, både to go og to stay. Psst: Hos Pita Planet kan du også få vegansk pita – god stil!

Mellemøstlige håndmadder
Byens Pita, Nørregade 44, Aarhus C og Vesterbrogade 1, Aarhus C

Pita er jo i bund og grund en håndmad, omend lidt mere omstændeligt opbygget og med ganske andre ingredienser end vi kender fra det danske smørrebrød. Og en hurtig håndmad – det får du hos Byens Pita. Butikken åbnede første gang i Nørregade, men det tog ikke mange år, før der var lagt i ovnen til en udvidelse, og indehaverne slog i september 2019 dørene op for endnu en restaurant i Vesterbrogade. Råvarerne hos Byens Pita er gode: Brødet er bagt fra bunden med chiafrø, ristet malt og fuldkornsspelt, kødet er grillet og marineret efter en hemmelig familieopskrift, falaflen er sprød, der er masser af grønt at vælge imellem, og så er der råstegte, krydrede kartofler til, så du kan blive mæt med god samvittighed.