5 steder med pikant pita i Aarhus

Skal din frokost eller aftensmad være nem, lækker og også gerne lidt sund? Så er pitabrød en sikker vinder. Vi præsenterer her fem steder med pita i Aarhus, der rammer plet på den spicy specialitet.

 

En publikumsfavorit på Frederiks Allé

De Fyrretyve Røvere

Bedste pita i Aarhus
Foto: De Fyrretyve Røvere

En vellavet pita har mange komponenter, og skal den spille, må kokken have øje for både detaljer og helheden. Spørger man Aarhusianerne vil de fleste nok sige, at De Fyrretyve Røvere har helt styr på sagerne. Man kan nemlig ofte omkring spisetid spotte klynger af mennesker ude foran de små gadekøkkener.

Hos Røverne kan du vælge mellem okseflankesteak, lam, krydret kylling, falafel eller friteret halloumi-ost, fire hjemmelavede dressinger samt et dagligt varierende udvalg af friske, syltede, bagte og marinerede grøntsager og salater.

Er du ekstra sulten, kan du supplere med stedets famøse friterede broccoli, en gang pomfritter eller en bagt kartoffel, rørt med smør og cheddar. Det burde være nok til at fylde selv de mest krævende pitasultne maver.

Adresser: Frederiks Allé 81, Aarhus C, Niels Juels Gade 57, 8200 Aarhus N, Frederiksbjerg Torv 1, 8000 Aarhus C & Louisevej 4, 8220 Brabrand

 

Fra Street Food til Sankt Clemens Stræde

Pita Planet

Pitabrød aarhus
Foto: Pita Planet

Pita Planet åbnede i 2016 hos madmarkedet Aarhus Street Food og blev med sine populære pitaer en frontløber i den pitahype, der ramte Aarhus for fuld hammer.

I 2019 rykkede pitastedet til egne hyggelige og centralt beliggende lokaler i Sankt Clemens Stræde. Her er der god plads til at sidde og nyde den hjemmelavede mad i en afslappet atmosfære.

Menuen er enkel, men har alle pita-klassikerne på plads: Falafel, hakkebøf, lam, kylling og steak, og du kan naturligvis få en omgang crispy fries i tillæg. Skal tørsten stilles ved samme lejlighed, serverer Planeten også flere friske juice og shakes samt kaffe, både to go og to stay.

Psst: Hos Pita Planet kan du også få vegansk pita – god stil!

Adresse: Sankt Clemens Stræde 7, Aarhus C

 

Mellemøstlige håndmadder

Byens Pita & Pita Corner

Bedste Pitabrød i Aarhus
Foto: Pita Corners Facebook

Pita er jo i bund og grund en håndmad, omend lidt mere omstændeligt opbygget og med ganske andre ingredienser end vi kender fra det danske smørrebrød. Og en hurtig håndmad – det får du hos Byens Pita.

Butikken åbnede første gang i Nørregade, men det tog ikke mange år, før der var lagt i ovnen til en udvidelse, og indehaverne slog i september 2019 dørene op for endnu en restaurant i Vesterbrogade.

Råvarerne hos Byens Pita og Pita Corner er gode: Brødet er bagt fra bunden med chiafrø, ristet malt og fuldkornsspelt, kødet er grillet og marineret efter en hemmelig familieopskrift, falaflen er sprød, der er masser af grønt at vælge imellem, og så er der råstegte, krydrede kartofler til, så du kan blive mæt med god samvittighed.

Adresse: Byens Pita, Nørregade 44, Aarhus C og Pita Corner, Vesterbrogade 1, Aarhus C

 

Hyggeligste pita-hytte i Aarhus

Pitahytten

Pitabar Aarhus
Foto: Pitahytten

Skal dit pitabrød serveres i de hyggeligste omgivelser, så prøv Pitahytten, der ligger i Aarhus N mod Skejby. Stedet er perfekt til frokost på en solrig dag med venner eller familie.

Tidligere var der en pølsevogn, som havde eksisteret i 30 år, men fra 2020 flytte Pita-riaet altså ind.

I Pitahytten er der stor fokus på råvarernes kvalitet og du kan få fire slags pitabrød: kylling, hakkebøf m. ost, oksekød og falafel. Du kan vælge mellem 3 slags smørrelse: hummus, tzatziki eller haydari. Er du sulten efter mere, kan bestillingen laves til en menu, hvor du får sodavand og pommesfritter med.

Adresse: Egtvedvej 1, 8200 Aarhus

 

Lille pita-joint i Latinerkvarteret

The Original Pita

pita i aarhus c
Foto: The Original pita

Denne lille pita-joint i Latinerkvarteret har udelukkende pita og pomfritter på menuen. Du kan vælge mellem kylling, lam, bøf, oksefillet og falafel i et hjemmelavet pitabrød smurt med haydari, tzatziki eller hummus. Pitabaren åbnede i 2017 og bager deres brød i en brændefyret ovn, hvor du kan kigge ind og se brødet blive klar, mens tænderne løber i vand.

Lokalet er småt, så her er kun få pladser til at sidde enten indenfor eller udenfor. Men så sidder man til gengæld også i det skønne latinerkvarter og nyder sin mad. Ellers er stedet helt klart velegnet til takeaway.

Adresse: Guldsmedegade 15, 8000 Aarhus C

SMAGprisen: Nominerede til "Bedste Take Away 2024"

Se alle