5 steder i Aarhus, hvor du kan få lækre pandekager

Er du vild med pandekager, lige meget hvilken form de tager? Her får du fem steder i Aarhus, hvor du kan sætte tænderne i en vaskeægte klassiker.

Du kan selvfølgelig få den klassiske version, med sukker eller marmelade men hvis du er mere sulten, findes der også et hav af andre muligheder. Flere af stederne, serverer også såkaldte “salte” pandekager, som er et godt alternativ til en lille frokost. 

Læs også: 5 steder i Aarhus, hvor du kan få en go’ kop kaffe

Café Krone – Luksuspandekager og guf til Instagram

pandekager
Foto: Café Krone

Hvis du står op om morgenen og har en craving et tårn af tykke, amerikanske pandekager, så skal du tage forbi Café Krone. 

De ser nemlig ikke kun godt ud på tallerkenen, men får også mundvandet til at løbe, når du tager en bid. 

De har hele 6 varianter, med alt fra hvid chokolade & blåbærcoulis, den klassiske med ahornssirup og friske bær og den ekstra frække med nutella. 

Crepeboden – Pandekagevognen der har åbent alle ugens 7 dage

Den lille hvide vogn, sælger ud af både salte og søde kæmpepandekager. De søde crepes kan du fylde med sukker, citron, nutella og marmelade, men de salte er heller ikke en dårlig frokost. 

Den saltede pandekage fyldes med enten oksekød, kylling eller skinke, samt ost, tomat, majs, grøn peberfrugt, salat og dressing. Chili og hvidløg efter behag. Lækkert!

Den mobile bod har åbent alle ugens 7 dage, fra kl.16-20 og der er derfor rig mulighed for at få stillet den lille sult. 

Crepeboden kan også bookes til dit næste arrangement, om det er barnedåb, konfirmation eller dessert til din fest. Smart.

Pris: Deres pandekager koster mellem 30-65 kroner alt efter topping
Adresse: TØRV, Hveensgade 1, 8000 Aarhus CTØRV, Hveensgade 1, 8000 Aarhus C
Læs mere her: På deres hjemmeside

Café Frida – Økoglæde på Mejlgade

Foto: Café Frida

Skal din pandekage ledsages af andre gode brunchretter? Så er et besøg på Café Frida sagen. Her kan du vælge mellem seks gode ting til 159 kroner eller  ti gode sager på tallerkenen til 199 kroner. Og din pandekage, ja, den er hjemmelavet og klassisk, serveret med sirup til. Mums.

Derudover kan du vælge mellem flere fristelser, lavet på økologiske råvarer, som for eksempel røget laks med urtecreme, karryhummus, ristede kartofler eller øllegrød.

Men du behøver ikke kun komme til morgenmad for at få en pandekage. Her kan du også bare bestille to pandekager, med enten marmelade eller nutella. 

Pris: To pandekager koster 45-49 kroner alt efter topping
Adresse: Mejlgade 14, 8000 Aarhus C
Læs mere her: På deres hjemmeside

Pancake House – Til dem der craver overflod af pandekager og desserter

pandekager
Foto: Pancake House

How Pancake House, er der ikke sparet på noget. Her får du stillet din sukkertrang og mere til. 

Tag forbi og prøv bl.a. Bombatella, hvor den klassiske tynde crepe, bliver serveret med nutella, banan, vanilje is og ristede hasselnøder. Der er ikke et øje tørt. 

De har pandekagedej i alle afstøbninger; vafler, mini-pandekager, crepes og amerikanske pandekager. Og pssst! De har også den klassiske isdessert bananasplit

Til din dessert, kan du også bestille en af deres lækre milkshakes til 59 kroner uanset variant eller deres bubble tea for 49 kroner

Pris: Deres klassiske crepe med enten nutella eller marmelade & flormelis koster 55 kroner.
Adresse: Fredensgade 52, 8000 Aarhus C
Læs mere her: På deres hjemmeside

Crêpes á la Cart – Få pandekager på det franske hjørne

pandekager

Glæd din frankofile side for en stund, og smut forbi Crêpes á la Cart hos madmarkedet Aarhus Street Food. Boden byder på klassiske crepes med toppings som vaniljeis, Nutella & banan eller sukker & vanilje. Crêpes á la Cart byder også på delikate, franske madpandekager, med fyld som spinat, æg, bacon & feta, eller mere simpelt: skinke, ost & æg. Mmh.

Psst: Skal du ha’ en kaffe til din pandekage – og det synes vi, du skal – kan du få en friskbrygget version med bønner fra CleverCoffee hos madmarkedets egen Kaffebaren.

Pris: Deres pandekager koster mellem 40-75 kroner, alt efter topping
Adresse: Aarhus Street Food, Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C
Læs mere her: På deres hjemmeside