Valentinsdag i Århus: Her er 8 restauranter til en romantisk middag

Har du lagt planer for din Valentinsdag i Århus?

Hvis ikke, har vi lavet en guide herunder, med 8 fantastiske og populære steder i Århus, som er perfekt til din valentinsdag. Om du er til Michelin, social dining eller en masse små deleretter, for at kunne smage det hele – vi har fundet et bud på det hele!

Læs også: Leder du efter en restaurant i latinerkvarteret? Her er 11 steder, du skal besøge

Restaurant Tiende – Kulinarisk forkælelse på din valentinsdag i Århus

Foto: Restaurant Tiende & Den Fede Drue

Hos Restaurant Tiende på Aarhus Ø inviterer de i år på en helt speciel menu i forbindelse med Valentinsdag. Restauranten har sammensat en lækker tre-retters menu og derudover serveres der både snacks, bobler, 2 glas vin, vand ad libitum og en cocktail.

Bordet er reserveret i 2,5 time, og hele pakken koster 795 kr. per person. Til den pris får i både snacks og bobler til at starte fejringen, tre retter valentinsmenu, 2 glas vin til maden, efterfulgt af 1 cocktail på Den Fede Drue.

Når I har spist, kan I med fordel tage jeres cocktails med en etage op og slå jer ned i den hyggelige vin- og cocktailbar Den Fede Drue. Til deres valentinsmiddag, følger der nemlig en cocktail med i prisen. Her bliver I mødt af en intim loungestemning, hvor man kan nyde alt fra et godt glas vin til et væld af cocktails.

Restaurant Tiende og Den Fede Drue fungerer uafhængigt af hinanden, så man kan sagtens komme ind fra gaden til et glas i vinbaren uden at besøge restauranten, ligesom man som gæst på Tiende kan starte eller slutte sin aften eller frokost med et besøg på Den Fede Drue.

Pris: 795 kroner
Adresse: Dagmar Petersens Gade 62, 10, 8000 Aarhus
Læs mere her: På deres hjemmeside

Elle Belle – Prøv “chefs menu” til jeres valentinsdag i Århus

Valentinsdag i århus
Foto: Elle Belle

Hos Elle Belle er deres primære fokus fisk, skaldyr og grønt, men der er naturligvis noget for enhver smag. Så I vil altid kunne finde noget på menuen til vegetaren eller kødspiseren.

Deres retter er delevenlige og de anbefaler 3-5 retter pr. person for at blive mæt. Og hvis i ikke er blevet mætte er man altid velkommen til at bestille mere løbende, enten på telefonen eller ved at gå et smut forbi baren.

Hvis der er for mange lækre ting at vælge i mellem, kunne i med fordel bestille deres “chefs menu”. Her får i først lidt lækre bar snacks og brød m. dyppelse, hvorefter deres kokke har udvalgt deres livretter, som de serverer af to omgange.

På den måde får i lov at smage 7 deleretter, som i måske ikke selv havde sat sammen, med garanti for at der vil være noget fra havet, lidt kød og lidt grønt.

Pris: Chefs menu koster 360 kroner pr. person i hverdagene (Mandag-torsdag) og 415 kroner pr. person i weekenden (Fredag & lørdag)
Adresse: Åboulevarden 55, 8000 Aarhus C
Læs mere her: På deres hjemmeside

Syv Ni 13 – Social dining ligesom Lady & Vagabonden

Valentinsdag i århus
Foto: Syv Ni 13

Er i til dele-mad, hvor man får lov at smage en masse, og man gerne små smage på den andens tallerken?

Når vi taler om delemad i den bedste ende af skalaen, så kommer vi ikke uden om Restaurant SYV NI 13 i Frederiksgade. De har på relativ kort tid formået at tage gæsterne med storm, og deres delbare retter samt lave priser er helt sikkert et besøg værd. Social dining er konceptet i al sin enkelhed.

De har ikke det store menukort med uoverskueligt mange retter, og de har gjort valget nemt for jer. De har med umage sammensat en menu med snacks, fisk, skaldyr, kød, grønt og dessert, der passer perfekt med deres sæsonbaseret social dining-koncept.

Det eneste I skal gøre, er bare at beslutte jer for om I skal have 4 retter + snacks eller 7 retter + snacks. Nemt!

Pris: 4 retter & snacks 397 kroner pr. person eller 7 retter & snacks 497 kroner pr. person
Adresse: Frederiksgade 74, 8000 Aarhus C
Læs mere her: På deres hjemmeside

OMMER – Valentinsdag i Århus til en fornuftig pris og skøn mad

Foto: OMMER

“Aarhus var ikke klar til Surfside, velkommen til vores nye koncept” skriver Ommer på deres Instagram. Fra tanke til åbning gik der lige nøjagtigt 12 dage, før den nye restaurant åbnede med helt nyt koncept, menu og renovering.

Deres menu byder på en stilfuld og overskuelig oplevelse med fire forretter, fem hovedretter og tre desserter. Forretterne spænder fra luksuriøse franske østers til misomarineret laks og en rustik kartoffelporresuppe med ristet bacon.

Start jeres aften med deres snacks og bobler for 85 kroner og vælg derefter om i ønsker mellem 1-4 retter til jeres valentinsdag i Århus. Til forret kunne i med fordel bestille tre af deres franske østers med rødvinsvinaigrette & citron hver og skål i det bedste fra havet. Romantisk.

Prøv deres populære hovedret, bøf bearnaise med fritter, eller deres urtebagte fisk eller perlebygotto med bagt aubergine, parmesanost og urtecrumble, som giver den kamp til stregen.

Restauranten er smukt placeret ved Bassin 7 på Århus Ø, kun kort afstand fra byens pulserende liv. Perfekt til en romantisk gåtur hjem.

Pris: 1 ret for 200 kroner, 2 retter for 250 kroner , 3 retter for 300 kroner og 4 retter for 350 kroner.
Adresse: Irma Pedersens Gade 168, 8000 Aarhus C
Læs mere her: På deres hjemmeside

Gastromé – For dem som ønsker den mest gennemførte valentinsdag i Århus

Foto: Gastromé

På den 14. februar, kan du nyde Gastromé’s hvide januar koncept. Her er der mulighed for at nyde det bedste fra havet og mulighed for en hvid vinmenu. Navnet begynder at give mening.

I den prægtige villa udenfor Risskov, vil i blive mødt af gennemført luksus og stemning, der emmer af respekt for gastronomien.

Det specielle arrangement på michelinrestauranten, som ikke er deres almindelige menu kommer til at fokusere på fisk, skaldyr og skønne hvidvine.

Er du typen der går all in og vil give din skat en uforglemmelig aften, skal i prøve “chef’s table” for 4000 kroner. Her får i et bord lige foran køkkenet, og kan dermed få den fulde oplevelse af hvordan Michelin-mad bliver til. De har mulighed for to chefs tables på en aften, so book det hurtigt!

Ved booking af chefs table, vil aftenen starte med champagne og seks sæson snacks, og den efterfølgende menu er selvfølgelig inkluderet vinmenu. Som en ekstra lille gode, tages i med i vores vinkælder til en eksklusiv caviar og champagne smagning. Derefter vil aftenen blive afsluttet af kaffe & sødt, samt Gastromés kaffe cocktail.

Pris: 990 kroner for hvid januar eller “chefs table” for 4000 kroner
Adresse: Grenåvej 127 8240 Risskov
Læs mere her: På deres hjemmeside

Halibut – En aften af overraskelser og udsøgte østers

Valentinsdag i århus
Foto: Halibut Bistro

På Halibut, har du den samme fantastiske aften som altid, på jeres valentinsdag i Århus. Menuen emmer af kvalitet, hvor havets superstjerner er stærkt repræsenteret i form af blandt andet kaviar og østers. Vores råvarer er friske og af høj kvalitet.

Til hovedret kan i prøve deres striploin med spidskål, rødvinssauce & pomfritter eller deres spaghetti med sorthummer, tomat og hummerbisque. Det lyder helt forrygende.

Hvis i ønsker en aften af overraskelser, kan i vælge at lade kokken vælge for dig på dagens tavle. Så skal i bare vælge om i vil have tre eller fire retter – også er der mere tid til at kigge hinanden i øjnene.

Gå all in på aftenen, og læg middagen ud med en østersmagning for 200 kroner. Her får i to af hver østers, med tilhørende rosé vinaigrette og citron. Lækkert!

Pris: Tre retter for 450 kroner eller fire retter for 525 kroner
Adresse:
Læs mere her: På deres hjemmeside

Langhoff & Juul – Social Dining med kærlighed på menuen

Foto: Langhoff & Juul

Inde på Langhoff & Juuls bookingportal, stiller de det brændende spørgsmål: Be my valentine? Og vi siger ja tak.

På den 14. januar kører de nemlig deres særlige L&J Social Dining Kærlighedsmenu, for 498 kroner pr. person. Og der er stadig pladser – hvad venter du på?

Heri medfølger både en skål med bobler, skøn forret i form af skaldyrssuppe med håndpillede rejer, en hovedret med smørstegt hvid fisk m. pommes Anna & sauce på pighvar og den bedste afslutning i form af gâteau au chocolat med vanilje flødeis som dessert. Dertil medfølger der også en cocktail, som du kan afslutte den perfekte middag på, med din favoritperson.

Pris: 498 kroner pr. person
Adresse: Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus C
Læs mere her: På deres hjemmeside

Lula – Social Dining og fantastisk stemning, på din Valentinsdag i Århus

Valentinsdag i århus
Foto: Lula
I vinterferien og på Valentinsdag, inviterer Lula med til en ekslusiv, fast Social Dining menu, I forbindelse med madfestivallen DinnerDays.
Til en god pris kan du nyde lækre serveringer, fantastisk stemning og eminente cocktails, på jeres valentinsdag.
Prøv bl.a. deres Espresso Martini, Amaretto Sour eller den lyserøde Paloma, og skyd din valentinsdag i gang. Hvis du er mere til de klassiske drinks, serverer de også en god Gin & Tonic eller er du til alkoholfri, serverer de også deres Lula Mocktail for 70 kroner. Alle deres cocktails lægger mellem 95-105 kroner.
For dem som vil lidt ekstra kan du købe et glas bobler, i form af Juve Masana, Penedes fra Spanien, for 79 kroner glasset. Perfekt til at fejre kærligheden.

Pris: 295 kroner + gebyr for
Adresse: Kystpromenaden 5, 8000 Aarhus C
Læs mere her: På deres hjemmeside