Madkursus i Aarhus: Vi guider dig igennem de 8 mest populære

Om du leder efter en speciel julegave eller planlægger en oplevelse med en du holder af i det nye år, er madoplevelser et hit. Vil du hoppe med på bølgen, giver vi dig her et overblik over de bedste, så du kan vælge det madkursus i Aarhus som du skal tage forbi:

Bøf og bajere hos Timm Vladimirs Køkken – For dem som vil blive ordentligt mætte

Madkursus i Aarhus
Billede: Timm Vladimir

Glem alt om januarkur, kost- og kolesterolprincipper! Til “Bøf og bajere”-kurset hos Timm Vladimirs Køkken på Fiskerivej 2K, hvor menuen blandt andet består af rørt tatar, bøf af modnet oksekød, hjemmelavet bearnaise. Og oveni hatten er drikkevarer inkluderet om du er til øl eller vin til din bøf. Der er lagt op til en hyggelig aften med en afslappet atmosfære – selvfølgelig med en masse lækker mad i centrum.

Pris: 1.395 kr. pr. person
Læs mere om oplevelser hos Tim Vladimirs her

Surdejskursus hos La Cabra – Til dem med en bager i maven

Madkursus i Aarhus
Billede: La Cabra Bakery

Hos Cafe kæden La Cabra, kan de meget mere end at lave god kaffe. Hvis du ikke bliver skræmt af lidt teknik og ønsker at nørde lidt i noget som bærer frugt senere hen, skal du tage et kig forbi. Hos La Cabra Bakery, tilbyder de nemlig et 4,5 timer kursus, hvor du bliver vejledt i at lave dit eget landbrød hæver udelukkende på surdej. På kurset vil du komme omkring grundlæggende teoretiske og praktiske elementer af surdejsbagningen; som betydningen af vand, mel, tid, temperatur og håndtering af dejen. Du får surdej og en skriftlig vejledning med hjem efter kurset, så du kan fortsætte bagningen hjemme.

Pris: 1200kr. pr. person
Læs mere om oplevelsen: Surdejskursus hos La Cabra Bakery

Cocktailkursus hos Timm Vladimirs Køkken – Imponér dine næste gæster med professionelle cocktails

Hold på hat og briller, og find din indre bartender frem på et to-timers cocktailkursus hos Timm Vladimirts Køkken på Fiskerivej 2K. Et alternativt madkursus i Aarhus, hvor du lærer om cocktailens historie og bliver klogere på alle elementerne, der skal til for at lave en vellykket cocktail – lige fra is til anretning.

Tag med til “New York, New York”, og mester en Cosmopolitan, Manhattan og en Espresso Martini, eller mange andre menuer.

Pris: 495 kr. pr. person
Læs mere om oplevelsen: Cocktailkursus hos Timm Vladimir

Flødebollekursus hos Social Foodies – Til dem med en sød tand

Madkursus i Aarhus
Billede: Social Foodies

Hvis du har set bagedysten for nylig, så ved du at bagekunsten ser nemt ud men slet ikke er det i virkeligheden. Imponér venner og familie, med 10 smukke flødeboller med hjemmelavet skum og marcipanbunde. Kurset tager kun 1-1,5 time, men det er rigeligt til også at nå alle smagsprøverne undervejs. Dette madkursus i Aarhus er til både børn og voksne, som har lyst til en oplevelse uden den helt store planlægning.

Tag forbi Social Foodies på M. P. Bruuns Gade 60, Aarhus C og få en boks med lækre flødeboller med hjem.

Pris: 349 kr. pr. person
Læs mere om oplevelsen: Flødebollekursus hos Social Foodies

Kokkeskole & vinsmagning hos Det Franske Hjørne – Vin og mad, går hånd i hånd

Billede: Det Franske Hjørne

Er du klar til 5 timers fransk kokkeskole og vinsmagning, hvor du lærer forskellige teknikker når det kommer til saucer som bearnaise, til at confitere og arbejde med lave temperatur, sous vide og sifonflaske. Du får desuden introduktion til de franske vinområder og smage, der kan hjælpe dig med at opfange syre, tannin og alkohol i vinen.

Det Franske Hjørne ligger i Skovlundvej 12 i Skødstrup, få minutters kørsel fra Aarhus centrum og er altså lige til at komme til.

Pris: 1.150 kr. pr. person
Læs mere om oplevelsen: Kokkeskole & vinsmagning hos Det Franske Hjørne

Into the wild med Gourmensch – Til vildmarkstypen

Madkursus i Aarhus
Billede: Gourmensch

Har du mod på at partere et vildsvin? Tager du på denne outdoor-cooking-oplevelse får du mulighed for at prøve at tilberede 5-8 retters sæson inspireret menu over bål, på blot 3-4 timer. Når maden er klar, bliver et råt naturbord dækket op, olielamperne bliver tændt, og skindene lagt til rette på stolene, så du kan nyde måltidet – selvfølgelig med varmen fra bålet i ryggen.

Pris: Fra 1.1195. kr. pr. person
Læs mere om oplevelsen: Into The Wild

Alt godt fra havet hos Tim Vladimir – Bliv ekspert i at tilberede den perfekte fisk

Madkursus i Aarhus

Alle ved, at man skal spise fisk to dage om ugen, men det kræver ofte lidt teknik og inspiration, hvis det ikke skal blive kedeligt. Her er et eksempel på et madkursus i Aarhus, hvor du går klogere derfra, med ny viden som du kan tage med ind i din hverdag.

Ifølge Vladirmir selv: “ Vi er så heldige at være omgivet af havet på “næsten” alle sider af vores lille land med adgang til verdens bedste spisefisk. Men fakta er, at de fleste ikke kan lide fisk. Det er en skam, og det gør vi nu noget ved.”

Menuen kommer til at bestå af ceviche på sæsonen fisk, fiskesuppe på muslinger, fisk og jomfruhummer, stegt fisk, blomkålspure, ærteskud, flæskesvær og grøn olie og crumble med sæsonen frugter eller bær.

Og som bevis på din nye status som ekspert kok i fisk, får alle deltagere et Timm Vladimirs Køkken forklæde med hjem, kvit og frit.

Pris: 1.295 kr.
Læs mere om oplevelsen: Madkursus hos Timm Vladimir

Vildmarksgourmet i Mols Bjerge – Kombinationen af natur og god mad

Billede: Nationalpark Mols Bjerge

Med vildmarksgourmet-oplevelsen kommer du til at lave mad på måder, du sikkert aldrig har prøvet før. Oplevelsen starter med en sanketur i Nationalparken Mols Bjerge, hvor du skal samle urter og ukrudt, som du senere skal bruge til at fremtrylle mindst fire retter mad.

Udover en hel dags naturoplevelse med mulighed for overnatning i Karpenhøjs shelters eller eget telt, får du også køkkenvin ad libitum, når maden skal spises, samt mulighed for at hoppe i et opvarmet vildmarksbad og overnatte i et shelter, når arrangementet er færdigt.

Pris: 1.250 kr.
Læs mere om oplevelsen: Vildmarksgourmet i Mols Bjerge