Foto: kasa kasa

Mad, drikke og kultur: kasa kasa på Sydhavnen genåbner for sommeren

For andet år i træk åbner kasa kasa sommerbar ved Kulbroen på Sydhavnen. Konceptet er god mad og drikke, men stedet skal også være en platform for kultur, fortæller ejerne bag.

Madbar. Sommerbar. Platform for kultur og andre initiativer.

Det er umuligt at vælge blot ét ord, der beskriver kasa kasa sommerbar, som på fredag den 17. juni atter byder velkommen ved Kulbroen på Kalkværksvej 5G.

“kasa kasa er jo en foranderlig størrelse, og vi er opstået som et slags blæksprutteprojekt, der har fundet sine fødder i det her lille mærkelige træhus på Sydhavnen. Generelt er vi et samarbejdsorienteret projekt, hvor vi gerne vil tilbyde andre kreative at få del i den platform, som vi er så heldige at få adgang til,” forklarer Katrine Stahlschmidt, der sammen med Sara Sadeghian står bag kasa kasa.

“Vi er stadig et sammensurium af meget forskellige oplevelser med mad, drikke og kultur. For eksempel har vi i samarbejde med vores booker Matias Skødt planlagt en festival, som strækker sig over 10 lørdage, hvor hver dag byder på noget unikt: elektronisk musik, dj og singer-songwriter for eksempel. Derudover inviterer vi til loppemarked, bingo, speed dating og bevægelse som dans eller yoga.”

Står på skuldrene af sidste år

Siden kasa kasa sluttede sæsonen 2021, har de to kvinder set frem til atter at kunne nyde sommeren på Sydhavnen.

“Vi har glædet os rigtig meget og samtidig været spændte på, om det overhovedet kunne lade sig gøre at vende tilbage. Vi er jo lidt overladt til større kræfter hernede, så da det blev endeligt bekræftet af foreningen Kulbroens Venner (som står bag Kulbroen, red.), blev vi simpelthen så glade,” siger Katrine Stahlschmidt.

Sara Sadeghian uddyber, at kasa kasa på mange måder står på skuldrene af sidste sæsons erfaringer:

“Sidste år lavede vi en masse samarbejder med forskellige lokale mad- og kulturaktører, for eksempel et event med vores venner fra Sjask, hvor mere end 100 mennesker kom herned for at høre foredrag om og smage på deres pastinakvin. Vi fortsætter vores filosofi om at hive andre mennesker, der laver noget fedt, herned, og vi fortsætter nogle af de fede samarbejder fra sidste år, men har også for eksempel kig på at få nogle spændende aktører fra teatermiljøet med.”

Læs også: BIKS: “Der skal være plads til, at folk kan fortælle røverhistorier over disken”

Madlavning med et åbent sind

Også menukortet vil – ligesom sidste år – have fokus på gode råvarer og masser af grøntsager. I år har Katrine Stahlschmidt og Sara Sadeghian startet et samarbejde med Jordkærgaard tæt ved Silkeborg, som hver uge leverer friske grøntsager til madbaren.

“Kasa kasa er jo opstået som en slags fælles romance til mad mellem mig og Katrine: Alt det, vi godt selv kan lide at spise, er det, vi laver. Vi går til madlavning med et åbent sind og sværger ikke til en bestemt retning, men lader os inspirere af vores liv og rejser. Sådan arbejder vi også i år, men nu får vi den udfordring, at vi får mulighed for at prøve helt nye grøntsager af samtidig,” fortæller Sara Sadeghian.

Det betyder, at kasa kasas menu vil ændre form hver anden uge, ligesom forskellige gæstekokke vil sætte deres præg på maden.

“Vi har enkelte retter, som er faste på menuen – for eksempel vores pankofriterede svampe med sauce tatare og brødet fra und Butter, som serveres med oliven og hjemmerørt smør – og så har vi flere, som vi udskifter løbende alt efter, hvad vi får leveret, og hvem der står i køkkenet,” forklarer Sara Sadeghian.

En komplet smagsoplevelse

Hos kasa kasa kan du vælge at bestille en enkelt ret, eller du kan prøve stedets menu, som består af fire eller fem forskellige retter.

“Idéen er, at du får den komplette smagsoplevelse, hvis du vælger alle retterne. De smager også dejligt enkeltvist, men menuen er tænkt som en helhed,” forklarer Katrine Stahlschmidt.

Maden serveres på fade, og Sara Sadeghian forklarer, at det igen hænger sammen med kvindernes egne præferencer for det gode måltid:

“Hensigten er, at man sender fadene rundt, deles om maden, og så taler man sammen om, hvad det er, man spiser. Vi synes, det giver sådan en dejlig stemning – og det er præcis sådan, vi selv gerne vil spise med familie og venner. Det er lidt den samme vibe, vi forsøger at skabe på kasa kasa.”

Læs også: Kolos Kiosk er både kiosk, vinbar og madsted

Cider, øl og naturvin

I glasset kan du bestille lokal cider fra for eksempel Æblefald samt øl på fad og flaske fra Depanneur på Godsbanen. Også To Øl, Ebeltoft Gårdbryggeri, Schwesterbrau og svenske Omnipollo er repræsenteret på ølkortet – samt naturligvis den klassiske Thy Pilsner fra Thisted Bryghus.

Derudover vil der være naturvin i lange baner.

“Der findes så meget sindssygt lækkert naturvin, og vi har prioriteret et sommerligt udvalg, som giver dig lyst til at sidde på vores tagterrasse og bælle en masse,” griner Katrine Stahlschmidt.

Et navn med rytme

Der er flere grunde til, at kasa kasa hedder, som det gør.

“For det første betyder kasa “hjem” eller “hus,” og det beskriver jo en særlig stemning. For det andet har vi begge to arkitektbaggrund, så det fortæller også noget om vores faglige afsæt. For det tredje er der en dejlig rytme i ordet: Man kan sige det igen og igen, så det bliver til en slags beat,” forklarer Sara Sadeghian.

“Og nå ja,” slutter hun med et grin:

“Så er det de to første bogstaver i Katrine og Sara – sat sammen. Det er jo en barndomsdrøm at slå sit navn sammen med sin venindes i et fælles projekt.”

Kasa kasa sommerbar har åbent torsdage og fredage fra klokken 16.00 til 24.00 samt lørdage fra klokken 15.00 til sent.