Foto: Louise Sejr Højmark

Kolos Kiosk er både kiosk, vinbar og madsted 

En kombination af sjove kioskvarer, vin på hane og god mad. Det hele i gadeplan – altså nede på jorden. Det er konceptet bag Kolos Kiosk, der åbner ved Godsbanen i slutningen af marts.

Kan man kombinere en vinbar og en restaurant og en kiosk?

Ja, det kan man sagtens. Bare spørg ejerne af Kolos Kiosk, et nyt vin- og madkoncept, der snart ser dagens lys på Kjeld Tolstrups Gade 108 ved Godsbanen.

Lyder navnet bekendt, er det ikke så sært. Kolos Kiosk er nemlig lillesøster til Kolo i Guldsmedgade, der byder på sæsoninspirerede retter og naturligvis kolobabs: hjemmebagte fladbrød med fyld.

Da Kolo slog dørene op for omtrent tre år siden, var tanken, at stedet skulle være en cool bar med god vin og øl på hane, hvor gæsterne også kunne købe små lækre retter og snacks.

”Kolo er endt på en lidt anden måde, end vi troede, den skulle. Stemningen er stadig uformel, men det er en restaurant med fem-retters menu og fyldte borde hver aften,” fortæller Jens-Aske Knudsen, der sammen med Simon Carstens, Mads Poulsen og Christian Castenskiold står bag både Kolo og Kolos Kiosk.

”Derfor vil vi med Kolos Kiosk få den særlige Kolo-ånd ind i en anden setting. Vi skaber et sted, der både er vinbar og kiosk og madsted i ét. Du kan stadig få varm mad, men det er mindre avanceret og billigere end på Kolo.”

Et sted, du kan hænge ud

Hos Kolos Kiosk kan du få seks forskellige naturvine på fad. Fadøl. Flaskevin, -øl og sodavand fra køl. Kaffe. Kolobabs. Hyggelige kioskvarer som karameller og slikkepinde.

”Vi kan rigtig godt lide den vibe, der er ved steder som Nabo Kiosk på Frederiksbjerg og Kihoskh på Sønder Boulevard i København. Og vi kan også rigtig godt lide den klassiske vinbar-vibe. Så det bliver en kombination. Et sted, hvor du kan hænge ud og drikke vin og købe lidt god mad eller slik. Og så bliver det til priser, så du ikke behøver bruge alle dine penge på at få et glas vin,” siger Jens-Aske Knudsen.

Kolos Kiosk får plads til cirka 20 gæster indendørs, men byder også på en stor overdækket terrasse.

Læs også: Fryden Kaffebar i Mejlgade satser på det lokale

”Tanken er, at stedet skal bæres af udendørslivet. Også når det er koldt. Vi har varmelamper og tæpper, og det bliver et free space. Derude må du gerne sidde og ryge nogle smøger, når du skal hygge dig,” fortæller Jens-Aske Knudsen og peger på de smøglamper, der hænger ned fra loftet i Kolos Kiosk.

”Dem har vi selv designet og bygget. Netop for at hive det hele lidt ned på jorden. Vi er stadig meget inspireret af kolonihavestemningen i den forstand, at det skal være et frirum. Det er ikke posh og hvide servietter og ’uh nej, du må ikke ryge midt i maden, for så smager det anderledes.’ Jeg får lyst til at sige, at Kolos Kiosk er et laissez faire sted, men det er heller ikke helt rigtigt, for her bliver både rent og pænt og alt det der. Men der er også høj hiphop, og du henter selv din mad i baren, og det bliver ikke så tallerken og bestik-agtigt.”

En del af udviklingen ved Godsbanen

Placeringen ved Godsbanen er lidt af en drømmedestination for ejerne bag.

”Både Simon og jeg er kommet meget hernede, blandt andet på Institut for (X), og området inspirerer os. Kolos Kiosk som koncept kunne sagtens have ligget et andet sted, men vi ville rigtig gerne den her placering,” siger Jens-Aske Knudsen.

Lokalet på Kjeld Tolstrups Gade var helt nybygget, da Kolos Kiosk fik fingrene i det, og derfor har de selv haft mulighed for at sætte deres præg på farver og materialer.  

Indretningen i det aflange lokale er holdt rå og enkel for at spille bedst muligt sammen med den nye bygning. Der er bare betonvægge og knaldblå borde fra Studie FLYHELSTED. De blå, enkle stole og skamler samt den træreol, der fylder godt langs væggen, er designet af møbeldesigner Laura Kjær.

”Det er rimelig hidsigt, hvad der foregår lige nu på Godsbanen, med de nye, kæmpestore blokke, der skyder op hele tiden. Og så kan man jo vælge at sætte sig ned og være sur over, at ens gamle Godsbanen ikke ser ud, som den gjorde engang. Eller man kan vælge at tage del i udviklingen. Og det er det, vi har valgt at gøre,” slutter Jens-Aske Knudsen.

Kolos Kiosk holder åbent tirsdag til lørdag fra klokken 11.00 til sent på aftenen. Ejerne satser på at slå dørene op i begyndelsen af april, men hold øje med Kolos Kiosk på Instagram, hvor den præcise åbningsdato bliver meldt ud.

SU-venligt

Se alle