3 kanongode kagesteder i Aarhus

Hvor går du hen, når den søde tand skal tilfredsstilles? Vi har fundet tre steder i Aarhus med superlækker kage på menuen.

Klassiker i midtbyen

Moccacity, Gammel Munkegade 19, 8000 Aarhus C

Siden 2004 har indehaver Ulla Dahl fristet aarhusianerne med udvalget af kager fra den lille café og butik Moccacity, som har hjemme i Gammel Munkegade midt i byen. Ovnen i baglokalet kører på fuldt tryk fra morgenstunden, for alle kager er hjemmebagte og passer eminent til en kop kaffe eller te – enten i Moccacitys hyggelige lokale, når det er muligt, eller til en eftermiddagsstund derhjemme. Prøv for eksempel caféens berømte smørbagte hindbærsnitter med pynt af røde hjerter, snup en kanelfætter eller -kusine, eller gå om bord i et stykke af dagens kage, som kan serveres med flødeskum eller creme fraiche. Halleluja! Skal den knurrende mave mættes med andet end kage, sælger Ulla også sandwich og salat. Bonusinfo: Moccacity tilstræber altid at bruge gode råvarer: Det betyder for eksempel, at al bagværk bages med øko-mel.

Læsernes favorit

Salling Bager & Café, Søndergade 27, 8000 Aarhus C

Da Smag Aarhus’ læsere i efteråret 2020 skulle pege på deres kagefavoritsted i byen til Smag Prisen 2020: Aarhus’ bedste kage, blev det Salling Bager & Café, der løb med sejren. Her bages alt fra bunden af faguddannede konditorer og -bagersvende i bageriet i Sallings kælder, og udvalget er stort: Omtrent 40-45 kager finder du dagligt i disken, og det er alt lige fra dem, der kan mætte hele familien til dem, du snildt kan indtage selv. Nougattærte, brownie, jordbærtærte, kokostoppe, havregrynskager, kærlighedskranse, you name it – Salling Bager & Café går nemlig efter et bredt udvalg, så du finder helt sikker en gammel – eller ny! – favorit til den søde tand. Psst: Der er også blandt andet laktose- og glutenfri samt veganske kager blandt de daglige fristelser.

Kage og kaffe ved havnen

JUMBO Bakery & Eatery, Mindet 4, 8000 Aarhus C

Kage og kaffe går hånd i hånd, hvis du spørger redaktionen bag Smag Aarhus, og derfor er JUMBO lige ved Sydhavnen et oplagt sted at søge hen, næste gang du skal have stillet kagetrangen. I de smukke, industrielle lokaler finder du et udvalg af hjemmebagte kager, der alle går glimrende til en god kop mokka; måske en cremet cappuccino eller en stærk espresso? Her kan du blandt andet finde lækre kardemommesnurrer, sprøde croissanter og surdejsbag i lange baner. Når stedet kan holde åbent for mere end take away, kan du også finde morgen og frokost på kortet. Mums! Du kan bestille til afhentning på stedets hjemmeside.