8 kanongode kagesteder i Aarhus

Hvor går du hen, når den søde tand skal tilfredsstilles? Vi har fundet otte steder i Aarhus med superlækker kage på menuen.

Moccacity: Klassiker i midtbyen

Kage Aarhus

Siden 2004 har indehaver Ulla Dahl fristet aarhusianerne med udvalget af kager fra den lille café og butik Moccacity, som har hjemme i Gammel Munkegade midt i byen.

Ovnen i baglokalet kører på fuldt tryk fra morgenstunden, for alle kager er hjemmebagte og passer eminent til en kop kaffe eller te – enten i Moccacitys hyggelige lokale, når det er muligt, eller til en eftermiddagsstund derhjemme.

Prøv for eksempel caféens berømte smørbagte hindbærsnitter med pynt af røde hjerter, sæt tænderne i deres lækre cheesecake, eller gå om bord i et stykke af dagens kage, som kan serveres med flødeskum eller creme fraiche. Halleluja!

Skal den knurrende mave mættes med andet end kage, sælger Ulla også sandwich og salat. Nyd lækkerierne i den hyggelige cafe, ude i baggården eller tag det med hjem. Du vil ikke fortryde det.

Bonusinfo: Moccacity tilstræber altid at bruge gode råvarer: Det betyder for eksempel, at al bagværk bages med øko-mel.

Adresse: Gammel Munkegade 19, 8000 Aarhus C
Hjemmeside: moccacity.dk

Salling Bager og Café: En aarhusiansk favorit

Kage Aarhus

Salling Bager & Café er kendt og elsket blandt aarhusianere med en sød tand. Og med god grund. Her bages alt fra bunden af faguddannede konditorer og bagersvende i bageriet i Sallings kælder, og udvalget er stort.

Omtrent 40-45 kager finder du dagligt i disken, og det er alt lige fra dem, der kan mætte hele familien, til dem, du snildt kan indtage selv. Nougattærte, brownie, jordbærtærte, kokostoppe, havregrynskager, kærlighedskranse, you name it – Salling Bager & Café går nemlig efter et bredt udvalg, så du finder helt sikker en gammel – eller ny! – favorit til den søde tand.

Hvis du har en helt særlig anledning, som kræver en kage, så har Sallings bagere stor erfaring med alt fra bryllupskager til kagemænd- og koner. Kun fantasien sætter grænser.

Adresse: Søndergade 27, 8000 Aarhus C
Hjemmeside: Salling.dk

Jumbo Bakery & Eatery: Kaffen hører til

Kager - Jumbo Bakery

Kage og kaffe går hånd i hånd, hvis du spørger redaktionen bag Smag Aarhus. Derfor er Jumbo et oplagt sted at søge hen, næste gang du skal have stillet kagetrangen.

Jumbo Bakery er startet i 2018 af fem unge folk med høje ambitioner og er allerede højt elsket i Aarhus. Af den grund har de i 2021 udvidet til lokaler i Ankersgade. Begge lokationer er virkelig hyggelige.

I de smukke industrielle lokaler finder du et udvalg af hjemmebagte kager, der alle går glimrende til en god kop mokka; måske en cremet cappuccino eller en stærk espresso?

Her kan du blandt andet finde lækre kardemommesnurrer, sprøde croissanter og surdejsbag i lange baner. Sortimentet ændrer sig efter sæson, men kvaliteten er altid i top.

Psst. Den sidste halve time inden lukketid får du 50 procent rabat på det resterende bagværk i butikken. Så sparer man både penge og undgår madspild.

Adresse: Mindet 4 og Ankersgade 12B, 8000 Aarhus C
Hjemmeside: jumboaarhus.com

Mor Anna: Kager med kærlighed

Mor Anna Aarhus

Det hyggelige bageri Mor Anna er måske mest kendt for deres utroligt lækre brød, men deres kager er også i topklasse.

Den lille bager ligger tæt ved domkirken i det hyggelige Latinerkvarter. De er altid garant for god kaffe og bagværk, som du kan kan tage med ud i Aarhus.

Mor Anna har et stort udvalg af kager med klassikere som træstammer, gateau marcel, gulerodskage, studenterbrød og meget mere.

Bagerbutikken byder også på lækre morgenkager som spandauer, croissant og scones. Sortimentet kan variere, men det er næsten umuligt at vælge forkert.

Hos Mor Anna er håndværket i centrum, og man kan næsten smage, at der bliver bagt med stor kærlighed og dedikation.

Hvis du virkelig vil imponere dine gæster eller kollegaer, laver Mor Anna også fødselsdagskager og bestillinger, så du er sikker på en ordentlig kage til din fejring.

Psst: Mor Anna byder også på laktose- og glutenfri samt veganske kager blandt de daglige fristelser.

Adresse: Mejlgade 5, 8000 Aarhus C
Hjemmeside: moranna.dk

Café Glad: Økologisk bæredygtig café

Café Glad laver bæredygtige økologiske kager.

Café Glad er en hyggelig, lille café, som laver økologisk mad i hjertet af Aarhus. Og så er det et kanongodt sted at nyde et stykke kage og en kop kaffe.

På Café Glad er økologi, bæredygtighed, sundhed og god smag stedets allervigtigste værdier. Og al mad bliver lavet fra bunden med stor ekspertise.

Alle kager koster 30 kroner, og så er der oven i købet et udvalg til veganere og glutenallergikere.

Du skal slippe 46 kroner for en caffé latte, så hvis du ender som stamgæst, kan du med fordel købe et 10-turs kaffekort til 300 kroner.

Tip: Café Glad laver meget mere end kage. Her er også mulighed for at nyde morgenmad, sandwiches, lækre salater, spinatpandekager og kolde drikke.

Adresse: Frederiks Allé 27, 8000 Aarhus
Hjemmeside: spisdigglad.dk

La Cabra: Kage og kaffe af høj kvalitet

Kagebord - La Cabra

La Cabra er mest kendt for deres fremragende kaffe, men har også imponeret med deres bagværk.

Kafferisteriet blev grundlagt i 2012, og i dag har La Cabra både en café på Graven og et bageri på Borggade.

Men uanset om du tager til Graven eller Borggade, bliver du næppe skuffet. La Cabra går aldrig med halve løsninger, og det kan mærkes, uanset om du bestiller kage, håndlavede croissanter, saftigt surdejsbrød eller deres verdensberømte kaffe.

Tip: La Cabra laver muligvis Aarhus bedste kardemommesnurre.

Adresse: Graven 20, Borggade 4F 8000 Aarhus
Hjemmeside: lacabra.dk

Lagkagehuset: Stort udvalg af lækre kager

Lagkagehuset har mange lækre kager

Med syv butikker i Aarhus er Lagkagehuset en af de kendteste bagerier i Aarhus. Og med god grund. Lagkagehuset har et stort udvalg af lækre kager og går ikke ned på kvalitet.

Her laves der kager efter konceptet lidt, men godt. Altså kager, der fylder i smagen frem for størrelsen.

I sortimentet finder du blandt andet blåbærtærte, æbletærte, chokoladekage og gulerodskage blandt mange andre lækkerier.

Der skal lyde en stor anbefaling til Lagkagehusets jordbærtærte med vaniljecreme lavet på en mazarinbund med mørk chokolade.

Adresse: Find din nærmeste Lagkagehuset-bageri her
Hjemmeside: lagkagehuset.dk

Emmerys: Sublimt økologisk håndværk

Bageren Emmerys har mange lækre kager på menukortet

Emmerys er et 100 procent økologisk bageri og kaffehus. Der er i alt fire butikker i Aarhus, og der garanteres sublimt håndværk, uanset hvilken kage du vælger.

Prøv for eksempel bageriets hvide brownie med appelsin til 26 kroner eller et stykke sæsontærte til 30 kroner.

Emmerys laver desuden fremragende kaffe. Kaffen bliver lavet med økologiske arabica-bønner, der kommer direkte fra risteriet.

Adresse: Find din nærmeste Emmerys-bager i Aarhus
Hjemmeside:
Emmerys.dk

Læs også: Berlin Gemüse Döner er åbnet i Aarhus