3 kanongode kagesteder i Aarhus

Hvor går du hen, når den søde tand skal tilfredsstilles? Vi har fundet tre steder i Aarhus med superlækker kage på menuen.

Klassiker i midtbyen

Moccacity, Gammel Munkegade 19, 8000 Aarhus C

Siden 2004 har indehaver Ulla Dahl fristet aarhusianerne med udvalget af kager fra den lille café og butik Moccacity, som har hjemme i Gammel Munkegade midt i byen. Ovnen i baglokalet kører på fuldt tryk fra morgenstunden, for alle kager er hjemmebagte og passer eminent til en kop kaffe eller te – enten i Moccacitys hyggelige lokale eller til en eftermiddagsstund derhjemme. Prøv for eksempel caféens berømte smørbagte hindbærsnitter med pynt af røde hjerter, snup en kanelfætter eller -kusine, eller gå om bord i et stykke af dagens kage, som kan serveres med flødeskum eller creme fraiche. Halleluja! Skal den knurrende mave mættes med andet end kage, sælger Ulla også sandwich og salat. Bonusinfo: Moccacity tilstræber altid at bruge gode råvarer: Det betyder for eksempel, at al bagværk bages med øko-mel.

Læsernes favorit

Salling Bager & Café, Søndergade 27, 8000 Aarhus C

Da Smag Aarhus’ læsere i efteråret 2020 skulle pege på deres kagefavoritsted i byen til Smag Prisen 2020: Aarhus’ bedste kage, blev det Salling Bager & Café, der løb med sejren. Her bages alt fra bunden af faguddannede konditorer og -bagersvende i bageriet i Sallings kælder, og udvalget er stort: Omtrent 40-45 kager finder du dagligt i disken, og det er alt lige fra dem, der kan mætte hele familien til dem, du snildt kan indtage selv. Nougattærte, brownie, jordbærtærte, kokostoppe, havregrynskager, kærlighedskranse, you name it – Salling Bager & Café går nemlig efter et bredt udvalg, så du finder helt sikker en gammel – eller ny! – favorit til den søde tand. Psst: Der er også blandt andet laktose- og glutenfri samt veganske kager blandt de daglige fristelser.

Kaffebarens hjemmebagte kager

Kjærs Kaffebar, Sønder Allé 29, kld., 8000 Aarhus C

Kage og kaffe går hånd i hånd, hvis du spørger redaktionen bag Smag Aarhus, og derfor er den lille Kjærs Kaffebar lige ved Rutebilstationen et oplagt sted at søge hen, næste gang du skal have stillet kagetrangen. Her finder du et udvalg af hjemmebagte kager, der alle går glimrende til en god kop mokka; måske en cremet cappuccino eller en stærk espresso? Lige nu kan du for eksempel sætte tænderne i den klassiske gulerodskage, den fyldige chokolade Gateau Marcel eller den retro citronmåne. Hvabehar! Skal kagen være portionsbagt, kan du blandt andet bestille en cookie eller et tunesisk kaffebrød – altså et mørdejshorn med marcipan/kakao-remonce. Mmh. Er du sulten efter andet end kage, har Kjærs Kaffebar også både friskbagt brød, boller og sandwich på menuen.

Vidste du, at

vi danskere plejede at bage brød med surdej for at spare på gærret? Vi brugte gær til at brygge øl, og da der ofte var mangel på rent drikkevand, var det helt essentielt. Derfor begyndte vi på den svære kunst at bruge surdej til at bage brød.