Foto: Stiller's Coffee

3 steder i Aarhus med forfriskende iskaffe

Sommeren har meldt sin ankomst, og det kalder på kolde drikke i solens lune stråler. Her får du tre bud på steder med sommerfavoritten iskaffe.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

Bæredygtig kaffe på Strøget
RS28, Ryesgade 28, 8000 Aarhus

Går du en tur gennem midtbyen, er det oplagt at lægge vejen forbi kaffebaren RS28, som ligger blot et stenkast fra Hovedbanegården. Stemningen i kaffebaren er rolig, enkel og hyggelig, og du kan i ro og mag nyde din iced latte, mens du betragter livet på Strøget. Iskaffen er lavet på sødmælk, is og en dobbelt espresso med bønner fra risteriet Coffee Collective, som producerer bæredygtigt kvalitetskaffe. Tjekket! Din kolde kaffe kan desuden bestilles i en laktosefri variant, hvis du er til dét. Kaffen koster 45 kroner, og smider du 5 kroner ekstra, kan du få vanilje- eller karamelsirup i. Mums! Kaffen kan du nyde to go, i kaffebaren eller ved bordene udenfor – og skulle du blive sulten, serverer RS28 også forskelligt bagværk, der passer glimrende til kaffen.

Baristageni og kaffe deluxe
Stiller’s Coffee, Klostergade 32F, 8000 Aarhus C

Kalder kaffetørsten på internationalt anerkendt brygning, så er Stiller’s Coffee, tidligere Great Coffee, et godt bud på stedet for din næste iskaffe. Stiller’s Coffee holder til i en baggård på Klostergade, og ejeren er den prisvindende barista Søren Stiller, som har vundet priser både i ind- og udland. Kaffebaren blev desuden kåret som Aarhus’ bedste i Smag Aarhus-afstemningen Smag Prisen 2020. Sådan! På menuen er der to forskellige slags iskaffe: Én med dobbelt espresso, økologisk sødmælk og blåbærsirup og én med lagret espresso, mælk og dobbelt espresso. Haps og haps! Begge får du 40 kroner, og hvis solen skinner, kan du passende nyde kaffen i den hyggelige gård eller tage den med to go. Spiller vejret ikke, kan du altid slå dig ned indenfor i den rustikke kaffebar.

Altid lige om hjørnet
Street Coffee, Irma Pedersens gade 2D (Bassin 7), Brammersgade 15, Vestergade 52, Jægergårdsgade 15, 8000 Aarhus

Vil du være sikker på god iskaffe, uanset hvor du befinder dig i Aarhus? Så kig efter kaffebaren Street Coffee, som med hele fire steder i byen altid er et godt sted at svinge forbi: På varme dage er kaffebaren ved Havnebadet for eksempel oplagt til en iskaffe før eller efter en dukkert, ligesom området er perfekt til en kaffe to go. Street Coffee tilbyder langt de fleste varme kaffe-drikke i en iced variant, så vi advarer om, at det kan være svært at vælge – måske skal du bare prøve en af hver? Prisen varierer fra 35 kroner for en iced americano til 48 kroner for eksempelvis en iced karamel latte. Skulle vejret vise sig fra den grå side, kan du altid drikke din iskaffe i Street Coffees hyggelige lokaler.

December 2020

Vinder

Madklubben