Foto: Unsplash/Kaffee Meister

Guide: 5 steder i Aarhus med forfriskende iskaffe

Hvem har ikke en craving efter en forfriskende iskaffe en gang imellem. Vi har samlet en 5 anbefalelsesværdige steder til et skud iskoldt koffein.

Foto: Godtfred Iskaffe

Iskaffe med hjemmelavet sirup og små konditorhapsere

Gotfred Aarhus, Havnegade 24, 8000 Aarhus C

Hos Gotfred på havnen lokker de med en iskaffe, hvor du kan vælge at få enten hjemmelavet vanilje- eller karamelsirup i. Skulle du få lyst til lidt sødt on the side, er du landet det helt rette sted. Patisseriet med det nordiske twist tilbyder blandt andet små tapasagtige konditorkager, ”petit mix”, der som resten af sortimentet er en fryd for både øjne og smagsløg.

Er du til fluffy meringue, tangy lemon curd, black currant cremeux, chocolate cookie eller måske sour raspberry compote? Ellers må du tage en af hver… Husk at forudbestille lækkerierne dagen før – det foregår på Gotfreds Instagram.

Foto: Fairbar Iskaffe

Iskaffe med et fair formål

Fairbar, Klostertorvet 6, 8000 Aarhus C

Nok er Fairbar primært en ølbar, men iskaffe kan du også få, når du slår vejen forbi Klostertorvet. Prisen er 40 kroner, og overskuddet går til KFUM-projekter i Cameroun og Sydafrika. Iskaffen kan både nydes på stedet eller fås to go – men tjek lige eventtavlen ved døren, inden du smutter igen.

Fairbar har mange gratis arrangementer, både musik, digtoplæsninger, debatoplæg, kreahygge og højskolesangaftner, hvor alle er velkomne. Så når koppen er tom, kan du vende tilbage og smage lidt på specialøllene, mens du udvider din kulturelle og sociale horisont. Og nå ja, så er toilettet ganske instaværdigt – nyligt dekoreret af kunstneren Camilla Lovmand.

Foto: Emma Emma iskaffe

Var det noget med en Dalgona-iskaffe i Aarhus?

Emma Emma, Gammel Munkegade 5, 8000 Aarhus C

Hos Emma Emma kan du sagtens få en almindelig iskaffe, men er du i humør til lidt mere, er der også en cremet dalgonaversion. Dalgonakaffen blev populær under lockdown i coronakrisen i 2020, hvor den trendede på både TikTok og Instagram. Det er, groft skitseret, en slags omvendt cappuccino med kaffeskum på toppen og mælk i bunden. Spændende, ikke?

Vil du hellere skære ned på koffeinen og have noget helt andet, så nup en kold hindbær-matcha latte. Skal du have en kage med under armen anbefaler Emma Hamann for øjeblikket sine medaljer med henholdsvis lemoncurd/solbær og kaffe/karamel.

Foto: Sophies kaffebar

Iskaffe til strand- og skovturen

Sophies Kaffebar, Tordenskjoldsgade 30, 8200 Aarhus N

I en gammel pølsevogn på Tordenskjoldsgade finder du Sophies Kaffebar, hvis charmerende miniaturelokaler er istandsat med kærlig hånd af ejer Sophie Rask og Thomas Lærke. Der er hip kaffebarstemning for alle pengene. Her kan du snuppe en iskaffe med ud på din gåtur i Riis Skov eller måske tage den med på den Permanente.

Hvis du har lyst til noget sødt, kan du i den anden hånd passende tage en kardemommesnurre, en hjemmebagt bolle med gammelknas eller en cookie med. Driller vejret, eller vil du bare gerne hvile stængerne, mens du nyder Tordenskjoldsgades hektiske summen, er der siddepladser både indenfor og udenfor.

Foto: Street Coffee

Iskaffe der altid er lige i nærheden

Street Coffee, Irma Pedersens gade 2D (Bassin 7), Brammersgade 15, Vestergade 52, Graven 22, 8000 Aarhus.

Hvad enten du er i vandet på Aarhus Ø eller slentrer rundt i midtbyen, burde der være mulighed for at ramme en Street Coffee inden for rimelig tid. For 49 kroner kan du nyde en iced latte, men hvis du er mere til sort kaffe, kan du prøve deres iced americano. Alle kafferne kan piftes op med sirup, hvis du er til det.

Kan du ikke få det koldt nok? Suppler din iskaffe med en håndlavet kaffeispind til 35 kroner – en lækker nyhed fra Hussein Mustapha, der står bag Spis Ispinde. Hvis det regner, og du vil nyde kaffen indenfor, kan du som altid selv få lov at vende pladerne hos Street Coffee (dog ikke ved Bassin 7 – vandplaskeri og pladespillere er en dårlig kombi)