Foto: Café Sidewalk

Jul på Café Sidewalk: Nyd de lækre julegodter og vind gløgg og æbleskiver

Café Sidewalk byder julen velkommen med julegodter, en konkurrence med gløgg og æbleskiver og en julepostkasse til børnenes største juleønsker.

Andeburger, jule latte, jule cheesecake og selvfølgelig gløgg og æbleskiver. De lækre juleklassikere kan du nyde på Café Sidewalk.

Udover et menukort, der byder på alt det, julehjertet begærer, så har Sidewalk også sørget for, at omgivelserne garanterer julestemning.

Lygtepælene ved caféens indgang er beklædt med gran, lyskæder og julekugler hele vejen op. På markisen vinker en julemand ned fra sin kane med rensdyr, og både indenfor og udenfor spreder duften fra de prydende grantræer sig og vækker dejlige juleminder.

Alt hvad julehjertet begærer

Kommer du til caféen med god appetit, så er det juleburgeren, du skal kaste dig over. Her får du confiteret and stegt i brun sovs med salat, agurk, mayonnaise, løg, pickles og rødkål.

Burgeren serveres med ovnstegte kartofler og chilimayo, og du skal diske op med 159 kroner for at sætte tænderne i herlighederne. Er du ekstra sulten, kan du smide 35 kroner oveni og få jumboudgaven med ekstra and.

Er du mere ude efter noget til den søde tand, så er der også hjælp at hente. På menukortet er der nemlig en hjemmelavet jule cheesecake, der er lavet på en sprød brunkagebund og toppet med appelsingelé. Den skal selvfølgelig nydes med jule latten, der er krydret med gingerbread sirup og kanel på toppen.

Læs også: 4 steder i Aarhus med lækre nytårsmenuer

Gløgg og æbleskiver på højkant

Hos Sidewalk forstår de at forkæle deres gæster, og derfor kan du hver søndag i advent rafle om din gløgg og dine æbleskiver.

For at få lov til at spille med skal du bestille gløgg og æbleskiver, og alt det kræver er en enkelt 6’er – helt som når du kæmper om pakkerne i pakkeleg. Forskellen er dog, at du kun har ét enkelt forsøg til at erhverve gevinsten.

Er du ikke en af de heldige, der løber med sejren, er det naturligvis ikke muligt at lave sin bestilling om efterfølgende og modsat i pakkeleg, er det ikke lovligt at stjæle ved sidemanden. Til gengæld er du velkommen til at forsøge igen alle søndage.

Aarhus bedste gløgg

Uanset om du vinder eller ej, så får du dog lov til at nyde den lækre gløgg, som barchefen hos Sidewalk har brugt lang tid på at udvikle.

”Gløggen er 100% hjemmelavet, og basen er lavet med lækre, varme krydderier, der trækker i 2-3 dage,” fortæller barchefen.  

Faktisk tør han godt gå så langt og sige, at han måske endda har ramt Aarhus bedste gløgg – og den indeholder en helt bestemt kombination af ingredienser.

”Den færdige gløgg er lavet med en lækker tempranillo, der er en sort druesort, mørk rom, snaps, appelsinjuice, tranebærjuice og karamel. For at runde det hele af tilsættes et enkelt pift angostura,” afslutter barchefen.  

Læs også: Veganske flødeboller med risalamande

Sidewalks julepostkasse

Som noget nyt i år har Sidewalk valgt at gøre julen ekstra magisk med en lille, rød og pyntet julepostkasse, der har et helt særligt formål.

”Hos Sidewalk kan du ønske dig lige det, du har lyst til. Her er intet for dyrt, småt eller fjollet,” lyder det fra Andrea Høgh-Pedersen, Marketing Manager hos Sidewalk.

Postkassen er åben til og med 4. søndag i advent, hvor alle børn kan skrive sit største ønske ned og putte sedlen i. Efterfølgende vil Sidewalk opfylde 3-5 ønsker.

”Gaven bliver bragt personligt eller med posten, så man har den i tide til juleaften. Vi håber, at det vil skabe en magisk jul for vores mindste gæster,” afslutter Andrea Høgh-Pedersen.

Klassisk julemad

Se alle