Foto: Fru P. Kaffe & The

Veganske flødeboller med risalamande

Hos Fru P. Kaffe & The på Østergade 25 kan du få veganske flødeboller. Den seneste variant garanterer smagen af jul.

Den hyggelige delikatesseforretning på Østergade 25 forhandler flødeboller fra den veganske konfekture producent, Glean.

“Glean flødebollen er Danmarks første veganske flødebolle og måske også den bedste – det synes vi i hvert fald,” lyder det fra Fru P. Kaffe & The i en pressemeddelelse.

Den seneste variant, der har fundet vej til butikken, kombinerer glæden ved at spise en lækker flødebolle med smagen af jul.

Udover en lækker marcipanbund og 70% mørk chokoladeovertræk har flødebollen nemlig et lækkert fyld af risalamande med kirsebærsovs i midten.

Læs også: Nyt koncept i Aarhus: Gin og Tonic Cruise ombord på båden Jakob

Fra spildprodukt til luksusprodukt

Skummet i flødebollerne fra Glean er lavet af aquafaba, der er overskydende vand fra kikærteproduktion. Det betyder, at flødebollerne ikke alene er veganske men også gluten- og laktosefrie.

“Glean blev stiftet i 2018 af Anja Bindesbøll. Anja har en stor passion for vegansk madlavning og innovation. Det hele startede med en nysgerrighed,” fortæller Fru P. Kaffe & The i pressemeddelelsen.

Det var en video på YouTube af en gullig væske fra en kikærtedåse, som blev pisket til den fineste fluffy masse, der satte gang i udviklingen af Danmarks første veganske flødebolle.

Siden har Anja Bindesbøll eksperimenteret med mange forskellige og lækre smage. Både mere normale smage som kokos, hindbær, lakrids og mokka-saltkaramel men også nogle mere nytænkende flødebollevarianter som passionsfrugt, yuzy, solbær og lemon curd.

Det søde to go

Se alle