Guide: 4 jordbærtærter du bør prøve i Aarhus

Jordbærtærte er traditionelt set som en kongelig spise. Det er i hvert fald sådan, den bliver beskrevet i litteratur for 1600-tallet. I dag referer vi tærteelskere til den som en kongespise. Den kan alt det, som en dessert skal kunne. SmagAarhus har smækket en guide med nogle af de bedste jordbærtærter i Aarhus sammen, hvor desserternes flagskib, jordbærtærten, bliver helliggjort, som den blev det i gamle dage. Velkommen til.

Håndlavede jordbærtærter i Aarhus

MIB-bageriets bud på den bedste jordbærtærte i Aarhus
Foto: MIB-Bageriet

MIB-bageriet

Der er snart ikke den madoplevelse, som MIB ikke kan hjælpe dig med. Det gælder også jordbærtærten. Deres bud på byens bedste jordbærtærte er med fyldig mazarinbund, kransekagemasse, friske jordbær og vaniljeflødecreme.

Læs også: 5 steder med smagfuldfrokost i Aarhus

Tærterne er håndlavede i deres eget bageri i Skødstrup, hvor bagerne har kræset for håndværket og skabt en smagfuld tærte af rene råvarer som rigtig smør, rå marcipan og dansk fløde.

Adresse: De kan fås i alle MIBbagerier i Aarhus og omegn: Trøjborg, Aarhus Ø, Frichsparken, Langenæs (i MENY) og Risskov (i MENY).

Hjemmeside: Bagerier – Martin Ib

Lagkagehusets bud på jordbærtærten

Lagkagehuset i Aarhus
Foto: Lagkagehuset

Lagkagehuset

Det er svært at sige kage uden at sige Lagkagehuset. Lagkagehuset er ikke lige så gammelt som jordbærtærten. Til gengæld har deres vision ikke ændret sig men visionen for Lagkagehuset har altid været at revolutionere bagerbranchen. Jordbærtærten laver de dog på klassisk facon.

En chokoladeovertrukket mazarinbund og et mere end generøst lag vaniljecreme. Hele herligheden bliver toppet med jordbær og mandelsplinter. Det behøver ikke at være sværere for at være bedre.

Adresse: De har en del butikker, men i Aarhus C kan du vælge mellem: Langenæs Allé 14, M. P. Bruuns Gade 34, Immervad 2 og Thorvaldsensgade 26.

Hjemmeside: Lagkagehuset | Friskbagt brød og kager | Lagkagehuset

En hjemlig jordbærtærte hos Mor Anna

Mor Anna i Aarhus´ svar på tærte
Foto: Mor Anna

Mor Anna

Ganske vist er Mors Dag ovre, men som min egen mor engang formulerede det: ”Alle dage burde være en mors dag.” Det ræssonerede hos mig. I hvert fald er det ikke dårligt at komme hjem og forkæle sin mor. Men nogle gange er det i orden at vælge den nemme løsning og købe jordbærtærten hos Mor Anna.

Læs også: 3 gode brunchsteder i Aarhus

Hos Mor Anna giver de plads til det gode håndværk og tager sig tid til kunderne i butikken. Din oplevelse skal være god, når du forlader butikken. Det er det vigtige. Og så selvfølgelige den gode kage.

Adresse: Mejlgade 5, Aarhus 8000

Hjemmeside: Mor Anna – Bageri & Deli i hjertet af Latinerkvarteret

Jordbærtærte hos Aarhus´ ældste bageri

Jordbærtærte fra SchweizerBageriet i Aarhus
Foto: SchweizerBageriet

SchweizerBageriet

Denne guide startede med at introducerer jordbærtærtens begyndelse. Derfor ville det nærmest være blasfemi ikke også at nævne aarhusianernes ældste bageri SchweizerBageriet. Det er 125 år gammelt. Siden 1898 har bageriet haft et væld af forskellige ejere, men de stolte traditioner består. Blandt de traditioner står der også – ja, du har gættet det – jordbærtærten.

Sving forbi det gamle bageri for et af byens bedste jordbærtærter. Og hvis du ligesom jeg godt kan lide en god historie.

Adresse: M. P. Bruuns Gade 56, Aarhus 8000

Hjemmeside: SchweizerBageriet | Brød bagt på stedet!

Dette var blot nogle af de mange bud, der er rundt omkring på jordbærtærten. Har du fået en jordbærtærte i år, der fejede benene væk under dig, så er du mere end velkommen til at sende os din bedste jordbærtærteoplevelse.