Foto: Lagkagehuset

Guide: 6 jordbærtærter du bør prøve i Aarhus

Jordbærtærte er traditionelt set som en kongelig spise. Det er i hvert fald sådan, den bliver beskrevet i litteratur fra 1600-tallet. I dag referer vi tærteelskere til den som en kongespise. Den kan alt det, som en dessert skal kunne. Vi har samlet en guide med nogle af de bedste jordbærtærter i Aarhus, hvor desserternes flagskib, jordbærtærten, bliver helliggjort, som den blev det i gamle dage. Velbekomme!

Læs også: Her er 8 steder med sprøde franske croissanter i Aarhus

Håndlavede jordbærtærter i Aarhus

MIB
Foto: MIB

Der er snart ikke den madoplevelse, som MIB ikke kan hjælpe dig med. Det gælder også jordbærtærten. I år finder du tre forskellige udgaver af den sommerlige kage hos MIB:

  • Den nytænkende: Aflang jordbærtærte med fyldig mazarinbund, flødecreme, kransekagemasse og friske jordbær
  • Den klassiske – deleren: Rund og skøn mørdej med mazarin, flødecreme og friske jordbær
  • Den klassiske – portionskagen: Rund og skøn mørdej med mazarin, flødecreme og friske jordbær

Tærterne er håndlavede med kærlighed, og bagerne har kræset for håndværket og brugt de bedste råvarer såsom rigtig smør, rå marcipan og dansk fløde.

Adresse: De kan fås i alle MIBbagerier i Aarhus og omegn: Trøjborg, Aarhus Ø, Frichsparken, Langenæs (i MENY) og Risskov (i MENY).
Du kan læse mere om MIB på deres hjemmeside her.

Lagkagehusets bud på jordbærtærten

Lagkagehuset
Foto: Lagkagehuset

Det er svært at sige kage uden at sige Lagkagehuset. Selvom deres vision altid har været at revolutionere bagerbranchen, laver de jordbærtærten på klassisk facon.

En chokoladeovertrukket mazarinbund og et mere end generøst lag vaniljecreme. Hele herligheden bliver toppet med jordbær og mandelsplinter. Det behøver ikke at være sværere for at være bedre.

Adresse: Alle Lagkagehusets butikker i Aarhus
Du kan læse mere på deres hjemmeside her.

En hjemlig jordbærtærte hos Mor Anna

Mor Anna
Foto: Mor Anna

Ganske vist er Mors Dag ovre, men som min egen mor engang formulerede det: ”Alle dage burde være en mors dag.” Det ræssonerede hos mig. I hvert fald er det ikke dårligt at komme hjem og forkæle sin mor. Men nogle gange er det i orden at vælge den nemme løsning og købe jordbærtærten hos Mor Anna.

Hos Mor Anna giver de plads til det gode håndværk og tager sig tid til kunderne i butikken. Din oplevelse skal være god, når du forlader butikken. Det er det vigtige. Og så selvfølgelige den gode kage.

Adresse: Mor Anna, Mejlgade 5, Aarhus 8000
Du kan læse mere om Mor Anna på deres hjemmeside her.

Jordbærtærte hos Aarhus´ ældste bageri

SchweizerBageriet
Foto: SchweizerBageriet

Denne guide startede med at introducerer jordbærtærtens begyndelse. Derfor ville det nærmest være blasfemi ikke også at nævne aarhusianernes ældste bageri, SchweizerBageriet, som er over 125 år gammelt. Siden 1898 har bageriet haft et væld af forskellige ejere, men de stolte traditioner består. Blandt de traditioner står der også – ja, du har gættet det – jordbærtærten.

Sving forbi det gamle bageri for en af byens bedste jordbærtærter. Og hvis du ligesom os godt kan lide en god historie.

Adresse: SchweizerBageriet, M. P. Bruuns Gade 56, Aarhus 8000
Du kan læse mere om SchweizerBageriet på deres hjemmeside her.

En klassisk tærte fra Salling Bageren

Salling Bageren
Foto: Salling Bageren

Hos Salling Bageren på Strøget i Aarhus står de altid klar med et stort udvalg af lækkerier. Står du og mangler en sommerlig og smagfuld jordbærtærte, kan de også klare det! 

Jordbærtærten hos Salling Bageren er lavet på en lækker, saftig mørdejsbund dyppet i mørk chokolade. Den er selvfølgelig toppet med vaniljecreme og friske jordbær – og så er den bagt fra bunden af deres egne bagere.

Adresse: Salling Bageren, Søndergade 27, 8000 Aarhus C
Du kan læse mere om Salling Bageren på deres hjemmeside her.

Jordbærtærte fra Spottag Bakery

Spottag Bakery
Foto: Spottag Bakery

Hos Spottag Bakery i Højbjerg hjælper de dig med at skrue op for sommerhumøret, hvis det endnu ikke er helt i top. Det gør de med en lækker, klassisk jordbærtærte lavet på mazarinbund og toppet med en luftig vaniljecreme og selvfølgelig friske jordbær!

Så hvis du bor i Højbjerg og synes, at der lidt langt til centrum for en lækker jordbærtærte, er Spottag Bakery alså svaret! 

Adresse: Spottag Bakery, Kridthøjvej 2, 8270 Højbjerg
Læs mere om Spottag Bakery på deres hjemmeside her.

Dette var blot nogle af de mange bud, der er rundt omkring på jordbærtærten. Har du fået en jordbærtærte i år, der fejede benene væk under dig, så er du mere end velkommen til at sende os din bedste jordbærtærteoplevelse.