Foto: Restaurant Nero

6 skønne pastasteder i Aarhus

Drøm dig en tur til Italien med en tallerken vellavet pasta i sommersolen. Vi har fundet tre steder, hvor du kan nyde Støvlelandets specialitet.

Håndlavet pasta på madmarkedet

Delicatezze Pasta Fresca, Aarhus Street Food, Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C

6 skønne pastasteder i aarhus
Foto: Delicatezze Pasta Fresca

Hvis du skal have lækker håndlavet pasta, skal du helt sikkert besøge Marcella Ranalletta på Aarhus Central Food Market. Madboden Delicatezze Pasta Fresca byder på traditionelle pastaretter inspireret af familieopskrifter.

Du kan få alt fra makaroni og ost til deres klassiske Pasta Bolognese. Prisklassen er mellem 60-90 kroner, og så er du sikret et kvalitetsmåltid til en god pris.

Skolegades svar på Støvlelandet

Restaurant Nero, Skolegade 5, 8000 Aarhus C

6 skønne pastasteder i AArhus
Foto: Restaurant Nero

Ved Restaurant Nero er du sikker på at få skønne pastaretter lavet af gode råvarer. Du kan du få alt ligefra de klassiske pastaretter til mere eksperimenterende retter med saftige tigerrejer, der er sauteret i hvidvin og toppet med en forfriskende citroncreme.

Du kan også finde italienske vine på kortet, og der er helt sikkert en vin, der passer til lige præcis den ret, du vil have. Restauranten tilbyder også italienske desserter som tiramisu og panna cotta.

Italienske fristelser ved Åen

Grappa Restaurant & Vinbar, Åboulevarden 60, 8000 Aarhus C 

6 skønne pastasteder i Aarhus
Foto: Restaurant Grappa

Drøm dig til Venedig med en plads på Restauranten Grappa, der ligger ved Åen. Med deres lækre pastaretter, hvor pastaen bliver lavet i restaurantens eget pastaværksted, kan en sommeraften nemt føles som en god aften i det italienske.

Du kan lige nu nyde deres frisklavede ravioli med spinat, laks, ricotta, cherrytomat, fennikel og citron hver aften. De har også små italienske retter at tilbyde, som du eventuelt kan få ved siden af din pastaret. Skynd dig afsted og drøm dig til venedigs smukke kanaler.

Smukke omgivelser, lækre pastaretter

Mammas, Frue Kirkeplads 1, 8000 Aarhus

6 skønne pastasteder i AArhus
Foto: Mamma’s

Med den skønne placering midt på Frue Kirkeplads, kan man på de smukke sommeraftener sidde og nyde den stemningen på pladsen, mens man spiser en lækker pastaret. Man kan drømme sig til det italienske med de cremede pastaretter, der smager himmelsk.

Prøv for eksempel en Linguine med muslinger, hvidvin, tomat og persille til 160 kroner. Det er lækkert! Hvis I skal fortsætte jeres aften med lækker italiensk stemning, er det nærliggende at gå ind til deres nabo Pinot butik og Vinbar og slutte aftenen af med et lækkert glas vin.

Pasta, der får mundvandet til at løbe

Pasta diem, Nørregade 53, 8000 Aarhus

6 skønne pastasteder i Aarhus
Foto: Pasta Diem

Hvis du er til et sted, hvor der kun er fokus på pasta, skal du tage forbi Pasta Diem. Der er ikke meget plads derinde, så det her sted er mere til takeaway. Dog er deres pastaretter noget, der får mundvandet til at løbe.

De tilbyder 12 forskellige retter, alle til en pris på 99 kroner. Hvis du ikke vil ud af sofaen tilbyder de også levering, der er altså ingen undskyldning for ikke at prøve disse lækre pastaretter.

Autentiske italienske pastaretter midt i Aarhus

Prezzemolo, Jægergårdsgade 85, 8000 Aarhus

pasta i AArhus
Foto: Prezzemolo

Prezzemolo er et lille osteria med kun ti borde. Her er du sikret god mad i uformelle rammer. Pastaen er hjemmelavet og de serverer kun mad, de selv elsker.

De har udvalgt de bedste råvarer fra støvlelandet, Italien. Du kan få deres hjemmelavede tagliatelle pasta med enten tomatsauce eller pesto til bare 130 kroner. Du kan også gå den mere klassiske vej med en Pasta “alla carbonara” til 145 kroner.

Læs også: 8 vinbarer du skal prøve i Aarhus.