Foto: Skovgaard & Damgaard

Helheden findes i Brød & Kaffe

34-årige Magnus Dirksen Ohanafeldt er manden bag duften, smagen og idéen hos Brød & Kaffe.

Artiklen om Brød & Kaffe har tidligere været bragt i Mærk Aarhus

Smilet er bredt. Håret sat op i en knold. Blikket fokuseret. Der brygges kaffe – og det er ikke bare … Det er valgt med hjertet. Omhyggeligt. Bønnen og ristningen er nøje udvalgt og sammensat.

Magnus Dirksen Ohanafeldt har længe drømt om at servere kaffe i egen kaffebar, og nu er det virkelighed. Barista i eget hus. Brød & Kaffe hedder det lille, virkelig hyggelige sted i gåafstand fra centrum på Viborgvej. Simpelt. Brød & Kaffe.

“Kaffen kommer i kopper, men det er helheden, der skaber oplevelsen,” lyder det fra Magnus.

“Jeg mener nok, at man kan drikke verdens bedste kop kaffe, men sidder man i de forkerte omgivelser, forsvinder en stor del af oplevelsen.”

Hyggen, atmosfæren, rummet, omgivelserne, duften, smagen og smilet. Man skal have lyst til at træde ind og blive, når man kommer – og så komme igen, når man går.

Læs også: 3 steder i Aarhus, der byder på friskpresset juice

En oplevelse

Kaffe er bestemt ikke bare kaffe. Ligeså er koppen, kaffen serveres i, heller ikke bare en kop. Magnus har samarbejdet med keramiker Britta Hansesgaard, som har udviklet den helt rigtige kaffekop.

“Jeg har også et samarbejde med forskellige kafferisterier rundtom i Europa, hvor jeg løbende skifter mit sortiment ud for på den måde at præsentere aarhusianerne for forskellige risterier. Når jeg åbner, har jeg et bredt udvalg af kaffe fra det berlinbaserede Bonanza, der leverer sublim kaffe.”

“Jeg kører ikke bare med én kaffebønne eller én kaffesort. Her er der kaffe med forskellige blandinger. For mig er det vigtigt er det at fremhæve at det ramme forskellige toner og smagsniveauer, fordi bønner er ristet individuelt. Jeg holder af at veksle lidt, så kaffen kommer fra… mig,” siger Magnus med et smil og fortæller, at bønnerne bliver mikset og ristet i England.

“Jeg holder af at samle folk. Skabe en stemning. Et rum, hvor der er rart at være. En oplevelse.”

Magnus er uddannet barista, yogalærer og har ydermere uddannelser i kommunikation og design.

Nu er det kaffen, der er i fokus. I hvert fald i dagtimerne. Så er det familien efter lukketid.

Læs også: Patisseriet Gotfred satser på smukke kager med komplekse smage

Et pusterum

Der skal brød til. Det skal heller ikke bare være brød. Igen er Magnus på jagt efter det helt rigtige økologiske brød, mens han selv bager det glutenfrie, der skal serveres.

“Jeg er nok en essentialist. Det handler ikke kun om kvalitet, men om, at man ved at fjerne det overflødige kan fremhæve essensen af smage, dufte og fornemmelser. Både det, man nyder her, og det, man tager med hjem. Og her er endnu en drøm:”

“Jeg kunne tænke mig, at man kommer her og nyder kaffe og brød. Man slapper af. Et pusterum. Så tager man kaffe med hjem sammen med frisk brød og mælk fra den lokale landmand og æg fra hans høns. Det er en drøm at få en sådan kontakt. Så hygger man hjemme og kommer her forbi og henter kaffe, brød, saft og en god øl til gåturen i Botanisk Have.”

Drømme er der mange af. Nu er Brød & Kaffe en realitet – og her er hyggeligt. Kaffen er vidunderlig, og der venter både strikkearrangementer samt yoga og intimkoncerter i den lille kaffebar.




En god start på dagen

Se alle