Foto: Pixabay.

6 læskende juicebarer i Aarhus

GUIDE: Efter julens fede mad er der ikke noget så rensende som et glas friskpresset juice af frugt eller grøntsager. Men hvor skal det købes henne? Her er seks gode juicesteder i Aarhus..

Hulk på Guldsmedgade
We Feat, Guldsmedgade 33, 8000 Aarhus C

“Vi vil gøre alt, vi kan, for dig og din oplevelse, miljøet og verden”. Sådan lyder programerklæringen hos den grønne café We Feat, der i sommers slog dørene op på hjørnet af Guldsmedgade og Nørre Allé. Og det er ikke kun tomme ord: Folkene bag disken laver en række rent økologiske juicevarianter, der med garanti giver god samvittighed efter julens kaloriefyldte måltider. Prøv eksempelvis en potent Hulk – ja, det hedder den – proppet med broccoli, spinat, agurk og ingefær. Eller hvad med en knaldorange Fruitilicious lavet på ananas, gulerødder og banan? Skal juicen have følgeskab af et måltid, har We Feat en håndfuld salater med kylling, oksekød og falafel, mens den lille sult kan stilles med et stykke knækbrød med hytteost. Prisen for en juice er 55 kr., salater fås fra 65 kr., og knækbrødet koster 40 kr. Bag We Feat står makkerparret Frederik Leicht og Benjamin Hvid, der i 2016 åbnede en café af samme navn i Aalborg.

Velvære på markedet
Fruity Foodie, Skt. Knuds Torv 7-9, 8000 Aarhus C

Med indbydende frugtskåle på disken og langs bagvæggen er der styr på indretningen hos den farvestrålende juicebod Fruity Foodie, der sidste år åbnede på madmarkedet Aarhus Central Food Market. Heldigvis er der også styr på smagen i boden, hvor al juice presses bag disken af friske frugter og grøntsager. Sæt for eksempel turbo på velværen med en Green Shower med broccoli, spinat, grønkål, bladselleri og agurk eller stil tørsten med en Fit & Maya, der er fyldt med rødbede, gulerod, ingefær og mynte. Prisen for et glas er 50 kr., og den friskpressede juice kan indtages ved et af de mange borde på madmarkedet eller tages med ud i byen. Fruity Foodie byder også på forskellige salater og serverer en fortrinlig avocadomad med laks og ristet rugbrød. Hvis der må snige sig en smule sukker ind, kan besøget afsluttes med en skål sorbet med frisk frugt. Madboden ligger lige ved indgangen til markedet.

Gang i julekroppen
Joe & The Juice, Immervad 6, 8000 Aarhus C

Den høje musik falder nok ikke i alles smag, men der er intet at udsætte på kvaliteten i glasset hos juicebaren Joe & The Juice i bunden af stormagasinet Magasin. Stedet er en del af en international kæde af samme navn, og en klassiker på menukortet er den røde juice Pick Me Up med banan, æble og hindbær, der uden tvivl kan sætte gang i den juletrætte krop. Eller hvad med et glas af juicen med det rammende navn Go Away Doc, der holder doktoren væk med gulerødder, æble og ingefær? Skal der mad til, kan man sætte tænderne i en af juicebarens lune sandwiches, der fås med blandt andet kylling, kalkun, tun og avocado. Priserne for juice starter ved 43 kr., mens en sandwich fås for 57 kr. En fin detalje: På juicebarens hjemmeside kan man se det præcise indhold af kalorier, proteiner, kulhydrater og fedt i samtlige juicevarianter. Joe & The Juice har også butikker på Ryesgade, i Bruuns Galleri og på banegården.

Grønkål på torvet
Ffood, Vesterbro Torv 8, 8000 Aarhus C

Med sin tætte trafik er Vesterbro Torv ikke en af byens mest charmerende pladser, men det ser man gennem fingre med, når man besøger den lille takeawaycafé Ffood midt på torvet. Bag den diskrete facade byder den hyggeligt indrettede café nemlig på mere end ti slags friskpresset juice, der er perfekt til en januar med sundhed på programmet. Er humøret til traditionel juice, kan man bestille den røde variant med jordbær, banan og æble eller den gule udgave med æble og ananas. Må det være mere alternativt, er der ingen vej uden om stedets grønne juice med grønkål, spinat, agurk, selleri, persille og cayennepeber. Skal de våde varer suppleres af fast føde, kan sulten stilles med en mættende salat eller af de lækre sandwiches, for eksempel en Almost Vegan med mos af edamamebønner, syltede løg, tomat og avocado. Priserne for juice starter ved 40 kr., mens salater og sandwiches fås fra 50 kr.

Smæk på smagen
Charlies Café, Guldsmedgade 17, 8000 Aarhus C

Charlies Café i Guldsmedgade har i mange år været populær blandt shoppere med hang til et hurtigt måltid, men det centralt beliggende sted er også et oplagt valg, hvis der skal friskpresset juice i glasset. Med blot fire slags juice på menuen er udvalget ikke overvældende, men til gengæld er der smæk på både smag og friskhed. Udover en klassisk appelsinjuice byder stedet på en juice med det spøjse navn Kanin, der består af et velsmagende mix af gulerod, æble, ananas og ingefær. Den flotte Passion er lavet på passionsfrugt, ananas, ingefær og æble, og skal der krydderurter i glasset, skal man vælge en Grøn Sol med mynte, appelsin og hyldeblomst. Prisen for et velvoksent glas juice på Guldsmedgade er 49 kr., og caféen har også en stribe milkshakes og smoothies til samme pris, hvis tørsten går mere i dén retning. Skal der mad på tallerkenen, serverer Charlies Café både på sandwiches, burgere, salater og grillkyllinger.

Boost i Badstuegade
Juice Stop, Badstuegade 4, 8000 Aarhus C

Med hele 16 varianter på menukortet kan Aarhus’ ældste juicebar Juice Stop opfylde de flestes behov for presset frugt eller grøntsager efter en usund december. Ingredienserne strækker sig fra klassiske blåbær og jordbær til mere usædvanlige råvarer som chili og knoldselleri, og alle juicevarianter kan boostes med acaibær, havtorn, hyben eller algeproduktet spirulina, hvis man vil have et ekstra skud vitaminer eller antioxidanter. Et godt bud en råkold vinterdag er en opkvikkende Super Cooler med spinat, mynte og ingefær, som garanteret giver masser af energi. Priserne starter ved 40 kr., og juicebaren på Badstuegade byder også på milkshakes, smoothies, salater og sandwiches. Skal der mere til end et enkelt glas juice, kan man investere 1.290 kr. i en tredages juicekur bestående af intet mindre end 18 flasker juice. Bag Juice Stop står den aarhusianske juiceentusiast Dorte Drachmann, der åbnede stedet tilbage i 1996.
Sundhed i Mejlgade

Ren & Stærk, Mejlgade 51D, 8000 Aarhus C

Den lille takeawaycafé Ren & Stærk i Mejlgade har siden 2014 serveret to-go-retter til de mange aarhusianere, der er med på palæo-trenden med at skrue ned for kulhydraterne. Menuen lyder på alt fra salat med bær og kyllingewraps til avocadokage, og så er der lige juicerne, der er perfekte til en solrig sommerdag. Udvalget skifter løbende og er ikke stort, men til gengæld er de med garanti sunde. Hvad siger du for eksempel til en Rimelig Ren til 40 kroner med rødbede, fennikel, ingefær, citron og æble? Eller en Hulken til 45 kroner bestående af avocado, spinat og æble, som at dømme efter navnet må gøre dig stærk som en okse. Råvarerne er i størst mulig omfang lokale og økologiske, og hvis du går all in på palæo, kan du runde af med en såkaldt ”bulletproof” kaffe med smør og kokosfedt. Ren & Stærk har også en filial på madmarkedet Aarhus Central Food Market, hvor menuen er lidt anderledes.

Vidste du, at

vi meget gerne modtager tips om byens madscene fra vores læsere? Har du set eller hørt om noget nyt eller spændende, så giv os et praj på info@smagaarhus.dk.