Foto: Jesper Rais

Guide til 3 franske fristelser i Aarhus

Denne artikel blev første gang bragt i Mærk Aarhus i uge 37

Det franske køkken har stadig en særlig plads ved mange restauranter, og det har den også for os. Så her er vores tre bud på franske fristelser i Aarhus.

Restaurant ÉT

Åboulevarden 7, 8000 Aarhus

Her er nok tale om den mest populære franske restaurant, vi har i Aarhus. Restaurant ÉT ligger ved åen og ligner måske ikke den største restaurant, men den er i tre plan, og der er plads til store armbevægelser og hyggelige stunder. Hos Restaurant ÉT kan du opleve klassisk fransk bistromad med stor respekt for de teknikker, som har præget køkkener verden over. Og som det er på en rigtig fransk bistro, så serveres maden i store portioner, så man bestemt ikke går sulten hjem fra ÉT. Prøv f.eks. deres Foie Gras terrine, deres okse tatar efter mesterkokken Michel Michauds opskrift eller lad køkkenet sammensætte en tre-retters menu til dig for 389 kroner. De har også en masse fantastiske vine på kortet, så du kan få den ultimative franske oplevelse.

Restaurant Dauphine

Frederiksgade 43, 8000 Aarhus

På Frederiksgade blandt de mange ølbarer finder du en lille fransk perle. Restaurant Dauphine er én af byens ældste restauranter og har siden 1996 serveret klassisk fransk mad. Restauranten har dog ændret sig siden, og selvom basen stadig er det franske køkken, så går man også op i at bruge vores fantastiske lokale råvarer. Hos Dauphine bestiller man en menu, som skifter månedligt. Her kan man f.eks. være heldig at få slethvar, kylling med stegt foie gras og oste fra nær og fjern. Det kan anbefales enten at bestille deres tilbud fra tirsdag til torsdag med snacks, 4 retter med vine & kaffe for 575 kroner eller deres carte blanche med champagne, snacks, 6 retter med vine & kaffe for 1195 kroner.

Atelier 33

M. P. Bruuns Gade 33, 8000 Aarhus

Atelier 33 er én af Aarhus nyeste restauranter, og folkene bag stammer fra Restaurant ÉT, som vi tidligere nævnte. Restauranten har adresse på M.P. Bruuns gade 33, og deraf kommer navnet.  Hos Atelier 33 har kokkene taget kærligheden for det franske køkken med fra ÉT, men med deres eget take på klassikerne. Prøv f.eks. den klassiske Vol-au-vent med lam, brisler og morkler for 148 kroner til frokost. Til aften kunne du prøve rødtunge for 238 kroner. Du kan også lade køkkenet bestemme menuen for dig og få fire retter for 400 kroner. På vinkortet er der også fokus på det franske, så du kan få den helt perfekte aften med franske fristelser.

Gastronomi

Se alle