Foto: Rømer

Social Dining: 8 unikke spisesteder til delte madoplevelser

Stadig flere Aarhus-restauranter byder på social dining, hvor alle ved bordet deler de samme serveringer. Her er 8 spisesteder, hvor det ikke er forbudt at stjæle fra sidemanden.

Læs også: Guide: 6 jordbærtærter du bør prøve i Aarhus

Keyser Social – Tag med på en asiatisk smagsrejse i Aarhus

social dining
Foto: Keyser Social

Hos Keyser Social Aarhus møder det asiatiske køkken nordens lækre og friske råvarer. Menuen består af serveringer på enten 10 eller 13 retter, hvor du bliver taget ud på en længere smagsrejse med afsæt i Fjernøsten og med referencer til det nordiske køkken.

Personalet gør en dyd ud af at servere mad, der er en fryd for både øjne og smagsløg, så du får muligheden for at opleve de mange forskellige nuancer, det farverige køkken har at byde på.

Kunne det for eksempel friste med koreansk fried chicken i Gochujan sauce m. smadret agurk i krydret thaisauce eller enoki svampe stegt i tempura med fermenteret pebermayo & unagi sauce? Øhhh ja!

Alt maden serveres klar til at dele, men der er også mulighed for at købe separate kolde og varme retter.

Hvor: Keyser Social Aarhus, Frue Kirkeplads 4, 8000 Aarhus C

Basso – Alt det bedste fra Italien rundt om bordet

social dining
Foto: Basso

Hos Basso står den på social dining med et italiensk twist! Her deles retterne ved bordet, så du og dine venner kan smage på det hele. Vælg mellem 10 retter for 398 kroner eller 13 retter for 498 kroner, og oplev sæsonens bedste råvarer forvandlet til italienske mesterværker med et nordisk touch.

Nyd enkle, men smagfulde retter, der gør det nemt og sjovt at dele og smage på lidt af hvert. Basso tager dig på en smagsrejse, der kombinerer det bedste fra Italien. Kom forbi Basso på Skolegade 21 og oplev social dining, når det er bedst!

Hvor: Skolegade 21, 8000 Aarhus C

Elle Belle – Middelhavs vibes og årstidernes råvarer

Foto: Elle Belle

Elle Belle tager dig med til søs med mad, der er inspireret af middelhavets vibes med frisk fisk, skaldyr og piftet op med årstidens råvarer. Omdrejningspunktet er social dining, og retterne bliver serveret delevenlige i en lind strøm på bordet. 

På Elle Belle er der også tænkt på miljøet, og derfor har restauranten valgt at sløjfe det faste menukort. I stedet er der en gammeldags tavle, hvor alle aktuelle retter fremgår. Elle Belle har dog også en digital løsning, hvor det er muligt at læse om både mad og drikke og efterfølgende afgive sin bestilling.

Alternativerne til det normale menukort giver muligheden for at skifte enkelte retter ud i takt med sæsonskifte og nye lækre råvarer. Ved at udnytte sæsonens råvarer bliver det også muligt at tilbyde retterne til en god pris. Udover at servere lækker mad, fungerer Elle Belle også som en bar, hvor du kan få lidt godt til at slukke tørsten, om det er vin, bajer, bobler eller en hjemmelavet sangria.

Hvor: Elle Belle, Åboulevarden 55, 8000 Aarhus

Langhoff & Juul – Social dining og socialt samvær

social dining
Foto: Langhoff & Juul

Hos Langhoff & Juul får du meget mere end bare gode smagsoplevelser. Her er der tid og plads til at sænke skuldrene og tage et afbræk fra hverdagen sammen med dem, du holder af. Restauranten er tænkt som et fristed for nærværet og samværet om de gode smagsoplevelser. 

Hos Langhoff & Juul gør de en ære ud af at bruge lokale råvarer med udgangspunkt i årstiderne. Det vil sige, at social dining menuerne skifter løbende efter sæsonen. Uanset hvad er du dog altid garanteret en spændende menu, der forkæler dine smagsløg. Du kan vælge mellem en 3-retters eller 4-retters (helaften) social dining menu, hvor retterne serveres i fade og skåle til deling, så hele bordet kan samles om det gode måltid.  

Hvor: Langhoff & Juul, Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus C

Cinco – Autentisk latinamerikansk social dining

Foto: Cinco

Træd ind i Cinco hvor nordiske råvarer møder latinamerikansk magi i en jungleinspireret atmosfære. Det eneste i skal gøre er at vælge mellem 10 retter (495 kroner) eller 13 retter (495 kroner). 

Hvis du elsker at udforske nye smage og søger en unik spiseoplevelse, så må du ikke gå glip af deres koncept “Amazundays” hos Cinco. Her får kokkene frit spil til at lege og eksperimentere, hvilket resulterer i en menu med 13 serveringer for 345 kroner, der er fyldt med temperament og overraskelser.

Forkæl dig selv med lækkerier som sprøde plantains med guacamole, tostada med tuntatar og carne asada med chimichurri. Cinco er stedet for dig, der elsker latinamerikanske smage og ønsker en uforglemmelig aften i Aarhus.

Hvor: Klostertorvet 9, 8000 Aarhus C.

MIB Feast – Del et måltid fra kulgrill med dine medmennesker

Foto: MIB Feast

Hos MIB Feast får du den helt store middagsoplevelse. Restauranten på Aarhus Ø står klar med det helt store festgilde med både mad og drikke ad libitum i afslappede rammer. Retterne tilberedes på restaurantens særlige signatur: den indendørs Jasper-kulgrill og serveringen foregår ud fra et selvbetjeningskoncept. Forretten serveres dog ved bordet på social dining-manér.

Hos MIB Feast varierer menuen, men du er altid garanteret et stort udvalg af grønt, fisk, skaldyr, kød og sødt baseret på sæsonens nordiske råvarer. Lige nu kan du se frem til blandt andet flamberet makrel med butternutsquash, trøffelmarineret oksefilet og citrontærte med brændt marengs – Mums! 

Hvor: MIB Feast, Mariane Thomsens Gade 4B, 8000 Aarhus C

Lula – Comfort food og social dining med god udsigt

social dining
Foto: Lula

Hos Lula kan du gå ombord i alt godt fra middelhavsområdet. Restauranten er inspireret af havet og den mediterranske livsstil. Konceptet hos Lula er simpelt og godt: de forskellige retter serveres løbende som delevenlige anretninger, så du blot kan læne dig tilbage og nyde maden, selskabet og den gode udsigt på Aarhus Ø.

For 445 kr. pr. person kan du nyde en spændende 10-retters menu med alt fra friterede svampe m. tahindip, røget kammusling, grillet gris, chimichurri og meget andet. Du kommer altså godt rundt i en masse lækre retter fra Middelhavet, og der er helt sikkert noget for enhver smag. Derudover serverer Lula også et stort udvalg af drinks og vine. 

Hvor: Lula, Kystpromenaden 5, 8000 Aarhus C

Restaurant Nögen – Social dining uden madspild

social dining
Foto: Nögen

Restaurant Nögen er social dining med et helt særligt fokus. Nemlig at mindske madspild og kreere smagsoplevelser hvor ingen ingredienser går til spilde. Konceptet hos Nögen tager udgangspunkt i minimalistiske og smagfulde retter baseret på årstidens råvarer.

Hos Nögen dømmer de ikke ingredienserne på udseendet, og derfor er der ikke et fast menukort. Du kan derfor se frem til at blive overrasket med restaurantens nyeste kreationer – og så til fornuftige priser. For 369 kr. pr. person får du 10 små retter fordelt på fire omgange. Ønsker du drikkevarer til, kan du opgradere til en `fuld nögen´-menu til 995 kr. hvor både vinmenu og to after dinner drinks også indgår. 

Hvor: Restaurant Nögen, Banegårdspladsen 4, st. th, 8000 Aarhus C