Danyar Fish & Chips er et af de steder i Aarhus, hvor du kan få sprøde fish'n'chips Foto: Danyar Fish & Chips

3 steder med sprøde fish’n’chips i Aarhus

Den sprøde ret, der oprindeligt stammer fra det jødiske køkken, er vel nok den mest kendte britiske spise. Og du kan selvfølgelig også få fish’n’chips i Aarhus. Her får du tre bud på, hvor du kan få stillet din sult.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende.

Den europæiske

OliNico Gastro Grillbar, Mejlgade 35, 8000 Aarhus C

På den landkøkken-inspirerede restaurant OliNico Gastro Grillbar i Mejlgade er der fish’n’chips på kortet. Retten er én af seks klassikere, du er garanteret på menuen, hver gang du kommer. Og med god grund! Den sprøde sejfilet med grove pommes frites er nemlig også en ægte klassiker. Du kan både nyde de dybstegte lækkerier i den lille restaurant, eller du kan få det som take away. Wolt leverer endda til dig, hvis du rigtig skal forkæles. OliNico vil lave anderledes og billig take-away til alle i Aarhus – og her er fish’n’chips et oplagt valg til de aftener, hvor du ikke orker at få gang i kødgryderne. Restauranten tilbyder også dagens frokost eller aftenens menu på tre retter. Begge skifter hver dag og er baseret på årstidens bedste råvarer.

Den engelske

Danyar Fish & Chips, Aarhus Street Food, Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C

Fish’n’chips-boden på madmarkedet Aarhus Street Food er lavet efter engelsk forbillede. Stedet siger selv, at der her er tale om ’rigtig’ fish’n’chips. Fisken er omgivet af traditionel batter: sprød og lækker dejskorpe. Den bliver serveret med fritter i indpakningspapir, der ligner gamle aviser. Retten kan selvfølgelig serveres med engelsk malteddike, mushy peas, mosede ærter, importeret fra England og hjemmelavet tartar sauce. Yes, please! Hvis du gerne vil have din friterede fisk i en anden form, tilbyder Danyar også en fiskeburger, wrap eller salat til at stille sulten. En frisk, perlende øl går uovertruffet til det sprøde og salte, og Aarhus Street Foods adskillige barer kan hjælpe dig med at stille tørsten. De mindre fiske-begejstrede kan vælge mellem alle de andre mange madboder i DSBs gamle busgarage.

Den klassiske

Café Drudenfuss, Graven 30, 8000 Aarhus C

Steder bliver til klassikere af en grund: Café Drudenfuss har ligget i hjertet af Latinerkvarteret i snart 25 år og med sine hyggelige lokaler i berlinerstil og den afslappede atmosfære, er det det perfekte sted at sætte tænderne i en anden klassiker. Café Drudenfuss fish’n’chips er lavet på klassisk vis men med et twist. Den dybstegte, panerede fisk får selskab af eddikepulver, ærtemole og hjemmerørt tatarsauce – og fritter selvfølgelig. Fra den store bar i midten bliver der langet kolde øl og cocktails over disken, som du kan parre med din stegte fisk. Cheers! Du kan både få din fish’n’chips på frokost- og aftenmenuen, så der er altid garanteret britisk stemning. Hvis du er hurtig, kan du få bord udenfor og sidde og nyde efteråret under et varmt tæppe og se verden gå forbi.