Foto: Den Lille Kro

Den Lille Kro lukker

RESTAURANT Den populære restaurant Den Lille Kro på Nørre Alle lukker efter fire år med klassisk dansk mad på menuen.

Af Mikkel T. Krogh

Gode brugeranmeldelser og en tocifret omsætning er ingen garanti for at overleve som restaurant. Det er erfaringen på Den Lille Kro, der nu lukker efter i fire år at have serveret klassiske danske retter og smørrebrød til aarhusianerne fra hjørnet af Nørre Allé og Grønnegade.

”Det er med et knust hjerte, at jeg desværre må meddele, at vi lukker Den Lille Kro. Vi har eksisteret i knap fire år, det har siden opstarten været vores intention at blive en af Aarhus’ førende restauranter både salgsmæssigt med atmosfære og kvalitet i topklasse. Det er til fulde lykkedes trods vores lidt afsides beliggenhed,” skriver ejer Daniel Busch Hansen i en pressemeddelelse.

Læs også: 5 oldschool smørrebrødsjoints i Aarhus

Scorede førsteplads hos brugerne
Den Lille Kro scorede i september en førsteplads i bookingportalen Dinnerbookings opgørelse over Østjyllands bedst anmeldte restauranter, ligesom restaurantens bøfsandwich så sent som i december var nomineret som en af Danmarks bedste. Men tilfredse kunder og faglig anerkendelse var altså ikke nok til at overleve for restauranten, der har haft mange tusinde gæster på besøg hver måned.

”Sidste år rundede vi 40.000 á la carte gæster og et tocifret millionbeløb i omsætning. Samtidig har vi vundet flere priser for vores opskrifter og madlavning til gæsternes store tilfredshed. Jeg må nu konstatere, at succesen har været for dyr og omkostningerne for store, og jeg har derfor taget den tunge beslutning at stoppe,” siger Daniel Busch Hansen.

Ifølge pressemeddelelsen håber ejeren at vende tilbage på et tidspunkt med de erfaringer, han har gjort sig med driften af Den Lille Kro.

Læs også: 5 forrygende stegt flæsk i Aarhus