Foto: MIB

Guide: 6 fremragende bagerier i Aarhus

Der er ingen grund til at spilde mundvand på tørre rundstykker og kedelige kager, når Aarhus byder på flere fortrinlige bagerbutikker. Vi giver dig et bud på 6 af dem, der helt klart er et besøg værd.

Jeres yndlingskage i Aarhus

Salling Bageri
Foto: Salling Bageri

Salling Bager & Café, Søndergade 27, 8000 Aarhus C

Da Smag Aarhus’ læsere i efteråret 2020 skulle kåre byens bedste kage i læserafstemningen Smag Prisen, var det Salling Bager & Café, der løb med sejren – og med daglige 40-45 forskellige kager i disken, burde bageren i Stormagasinet da også kunne tilfredsstille de fleste munde.

Kager – og naturligvis også brød – bliver til i bageriet i kælderen, hvor faguddannede konditorer og bagersvende laver lækkerierne fra bunden. I kageudvalget finder du blandt andet konditorkager, årstidskager, laktokse- og glutenfri kager, veganske kager samt det, Sallings bagermester kalder 70’er/80’er-kager: Havregrynskager, kokostoppe og kærlighedskranse.

Kaffe- og kagenørder

La Cabras lækre kager
Foto: La Cabra

La Cabra, Borggade 4F, 8000 Aarhus C

De dygtige baristaer i Latinerkvarteret har taget kaffenørderi til et højere plan og brygger dagligt kaffe til enhver smag. Men det er ikke kun kaffe, der bliver nørdet hos den populære kaffebar.

La Cabra ved også en ting eller to om, hvordan man strikker det helt rigtige surdejsbrød sammen, og hvordan man laver en kardemommesnurre til perfektion. Du kan glæde dig til at smage deres enormt lækre udvalg af kagekunst.

Byens ældste bageri

Schweizerbageriet er det ældst til kager
Foto: Schweizerbageriet

SchweizerBageriet, M.P. Bruuns Gade 56, 8000 Aarhus C

Det er et vaskeægte stykke Aarhus-historie, du besøger, når du lægger vejen forbi SchweizerBageriet på M.P. Bruuns Gade. Bageriet åbnede nemlig for første gang i 1898 og er dermed Aarhus’ ældste af slagsen.

I bageriets udvalg af brød og kager – både klassikere og mere sæsonbestemte varianter – finder du blandt andet de berømte hjemmelavede trøfler, lavet på wienerbrød, chokoladekage, lidt mazarinkage, sveskemarmelade, rom og kakao.

MIBs mange kager

MIB og kager
Foto: MIB

Skal der være fest, så lad der være fest! Hos MIBbageri kan du i samarbejde med en konditor skræddersy den helt rigtige kage til en særlig lejlighed.

MIB selv foreslår for eksempel en festversion med nøddebund, hvid chokoladeganache, marinerede brombær og limemousse. Er du til det klassiske, kan du gå efter en chokoladebund med chokolademousse, jordbærmousse, brændt marcipan og chokoladepynt.

Den skal nok vække lykke! Er det den store dag, du skal shoppe kage til, kan valget blandt andet falde på en sag med lys kagebund, citroncreme, vaniljemousse og krokant.

Mor Annas lækre kager

Mor Anna bager kager i Aarhus
Foto: Mor Anna

Mor Anna, Mejlgade 5, 8000 Aarhus C

Mor Anna er og bliver et af de helt lækre bagerier i vores dejlige by. Deres hjemlige forretning får os på SmagAarhus i kagehumør. Hver gang. Drømmescenariet ville være en lille seng i baglokalet, så man kunne vågne og skovle en kop kaffe og en kage fra disken indenbords.

Noget af det du kan sætte tænderne i i øjeblikket er blandt andet en forårsdrøm, hindbærsnitter, træstammer, gateau Marcel, og mini Othello lagkage. Så se at få løbeskoen på, så du kan være blandt de første til det varme bagværk.

Læs også: Spis med 33 % procent på 40 populære restauranter i Aarhus

Tag et stykke For Emma

For Emma Bager kager
Foto: For Emma

For Emma, Vestergade 15, 8000 Aarhus C

Bare fordi man har glutenallergi, behøver man ikke springe over kagerne. Det lille bageri For Emma på Vestergade har specialiseret sig i glutenfrit bagværk og lokker blandt andet med …… Smagen er i top, og har man mod på mere end en enkelt kage, kan man sætte tænderne i en …. fyldt med ……

Vil man gøre bageriet kunsten efter, kan man købe frossen småkagedej, der er lige til at smide i ovnen derhjemme. For Emma byder på flere slags glutenfrit brød, der er perfekte til eftermiddagsbordet, hvis der er glutenallergikere blandt gæsterne.

Søde sager

Se alle