3 fortrinlige bagerier i Aarhus

Der er ingen grund til at spilde mundvand på tørre rundstykker og kedelige kager, når Aarhus byder på flere fortrinlige bagerbutikker. Vi giver dig et bud på tre af dem, der helt klart er et besøg værd.

Aarhus’ bedste kage

Salling Bager & Café, Søndergade 27, 8000 Aarhus C

Da Smag Aarhus’ læsere i efteråret 2020 skulle kåre byens bedste kage i læserafstemningen Smag Prisen, var det Salling Bager & Café, der løb med sejren – og med daglige 40-45 forskellige kager i disken, burde bageren i Stormagasinet da også kunne tilfredsstille de fleste munde. Kager – og naturligvis også brød – bliver til i bageriet i kælderen, hvor faguddannede konditorer og bagersvende laver lækkerierne fra bunden. I kageudvalget finder du blandt andet konditorkager, årstidskager, laktokse- og glutenfri kager, veganske kager samt det, Sallings bagermester kalder 70’er/80’er-kager: Havregrynskager, kokostoppe og kærlighedskranse. Ja tak! Kan du ikke vente med at sætte tænderne i din nyindkøbte kage, kan du nyde den i caféområdet ved bageren, hvor du fra de store vinduer – måske med en kop kaffe til – kan betragte livet på Strøget.

Croissanter og champagne

Briançon, Åboulevarden 53, 8000 Aarhus C

Der er flere gode grunde til at besøge Briançon ved åen – og én af dem er bageriets populære croissanter. Forvent ikke en klassisk fransk version, men en tungere udgave med et særligt sprødt bid, som nok skal holde dig mæt den næste time eller tre. Mmh! Den fås uden fyld samt med chokolade- eller marcipanfyld, så mon ikke der er lidt for enhver croissantsmag? Briançon har naturligvis også forskellige brød og kager i disken, og alt efter måned er der årstidsbestemte lækkerier, du kan få i posen: For eksempel fastelavnsboller, Christmas Pie og nytårskonfekt. Briançon kalder sig desuden en champagnebager, da bageriet også sælger udvalgte champagner samt afholder champagnesmagninger. Bagværk og bobler – what’s not to like? Psst: Bag bageriet står søskendeparret Karina og Kenneth Trosborg.

Byens ældste bageri

SchweizerBageriet, M.P. Bruuns Gade 56, 8000 Aarhus C

Det er et vaskeægte stykke Aarhus-historie, du besøger, når du lægger vejen forbi SchweizerBageriet på M.P. Bruuns Gade. Bageriet åbnede nemlig for første gang i 1898 og er dermed Aarhus’ ældste af slagsen. Siden 2003 har Tine Lajer Petersen stået bag og udviklet SchweizerBageriet med en fortsat vægt på kvalitetshåndværk, hvor alt er lavet fra bunden og bagt på stedet. Sådan! I bageriets udvalg af brød og kager – både klassikere og mere sæsonbestemte varianter – finder du blandt andet de berømte hjemmelavede trøfler, lavet på wienerbrød, chokoladekage, lidt mazarinkage, sveskemarmelade, rom og kakao. Halleluja! Toppingen varierer, men du kan roligt regne med, at bestselleren med overtræk af ægte belgisk chokolade altid er at finde i sortimentet. Bonusinfo: SchweizerBageriets trøfler vandt Smag Aarhus’ læserafstemning om Aarhus’ bedste trøffel i 2018.

Søde sager

Se alle