Foto: Frederikshøj

Afstemning: Her er jeres Michelin-favoritter

MICHELIN Læserne har afgivet 700 stemmer i en afstemning om, hvem der bør får Michelin-stjerner onsdag, og her er jeres favoritter.

Af Mikkel T. Krogh

Onsdag kl. 10 i denne uge offentliggøres de restauranter i Aarhus, der løber med de eftertragtede Michelin-stjerner, og uddelingen er omgærdet af stort hemmelighedskræmmeri. Til gengæld havde I ikke noget mod at udpege jeres favoritter til de aarhusianske stjerner, da vi mandag lavede en afstemning på Smag Aarhus’ Facebook-side.

230 læsere har afgivet i alt godt 700 stemmer i afstemningen, og den uovertrufne favorit er ikke overraskende Restaurant Frederikshøj på Oddervej med 21 procent af stemmerne. Wassim Hallals gourmettempel fik som bekendt sin første Michelin-stjerne sidste år.

Afstemningsresultatet i sin helhed ser sådan ud:

pie-chart (1)

 

Gastromé på andenpladsen
Som det ses på figuren, ligger den et-stjernede Gastromé i Rosensgade på andenpladsen med 10 procent af stemmerne. Tredjepladsen i afstemningen er delt mellem den ligeledes et-stjernede Restaurant Substans på Frederiksgade og den nystartede Restaurant Koch ved Aarhus Havn med 8 procent af stemmerne.

Med andre ord er læsernes dom, at Aarhus’ tre eksisterende Michelin-restauranter sammen med Koch-brødrene bør få stjerner i år. Vurderingen hos bookmakerne fra bettingfirmaet NordicBet lyder noget nær det samme, nemlig at Frederikshøj, Substans og Gastromé er favoritter.

På fjerdepladsen i læserafstemningen ligger Miro på Marstrandsgade, der som bekendt lukker til sommer, mens femtepladsen går til Kähler-koncernens Nordisk Spisehus på Frederiksbjerg.

Læs også: Bookmaker: To stjerner til Aarhus-restaurant
Læs også: 7 nye steder du skal tjekke ud
Læs også: 6 spisesteder du skal glæde dig til