GUIDE Den ene restaurant efter den anden har meldt deres ankomst til Aarhus i 2016, men hvem skal du gå efter? Her er 6 spisesteder, som du skal glæde dig til åbner dørene.
Den ene nyhed efter den anden popper op i dit newsfeed på Facebook om nye spisesteder i Aarhus, men hvilke steder skal du især holde øje med i de kommende måneder? Og hvornår åbner de overhovedet? Vi har scannet alle udmeldingerne og giver dig her vores bud på 6 restauranter, som du skal holde øje med, når de åbner dørene for første gang i løbet af året.
Ny vinbodega ved Klosterport
MasVino Vinbodega, Klosterport 4B, 8000 Aarhus C, åbner foråret 2016
Det seneste år har Aarhus fået nye vinbarer i form af Svinbar på Klostergade, Pica Pica på Vester Allé og senest Plan B på Fredens Torv, og nu får byen snart endnu et vandingshul for vinelskere. Det sker med en ny vinbodega, der under navnet MasVino åbner i et gammelt værksted i en baggård ved Klostergade i løbet af februar. Bag byens nye vinbodega står trioen Malthe Bøgh Olesen, Christian Castenskiold og Mads Poulsen, der også driver Pica Pica og restauranten Spiselauget på Godsbanen. Målet er ligesom med Pica Pica at skabe et uformelt sted i rustikke omgivelser med vine på glas og lette retter på menuen. I lighed med Pica Pica kommer vinene fra Spanien, og maden er ligeledes spansk inspireret. Konkret kan sulten stilles med en række forskellige grillspyd, som i spansk bodegastil afregnes til sidst ved at aflevere de tomme spyd til bartenderen.
Kultburgers på Jægergårdsgade
Tommi’s Burger Joint, Jægergårdsgade 57, 8000 Aarhus C, åbner maj 2016
Inden alt for længe vil aarhusianske burgerelskere få endnu et tilbud i form af den islandske burgerkæde Tommi’s Burger Joint, der etablerer en burgerbar på Jægergårdsgade 57 tæt ved ølbaren Mikkeller Bar. Tommi’s Burger Joint har også burgerbarer i London, Malmø, Berlin og Kødbyen i København, og i Aarhus er målet, at at byens nye burgersted i endnu højere grad vil etablere Frederiksbjerg som gastronomisk centrum i Aarhus. Prismæssigt kommer en burger på byens nye burgerjoint til at stå i 69 kroner, og pomfritter kan fås for 25 og 35 kroner. Derudover tilbyder Tommi’s den såkaldte “Offer of the Century” med burger, fritter og sodavand for 89 kroner. Lokalerne ejes af den aarhusianske Kähler-koncern, der også ejer Mikkeller Bars lokaler.
Fancy steaks på Banegårdspladsen
Retour Steak, Banegårdspladsen 4, 8000 Aarhus C, åbner sommeren 2016
Den hippe københavnske restaurant Retour Steak får til sommer en aarhusiansk aflægger i TGV Café’s gamle lokaler på Banegårdspladsen. Bag restauranten står superkokken Rasmus Oubæk, der de seneste år har etableret et decideret restaurantimperium i København med restauranter som Pluto, Barbie, Gorilla, Otto og Retour Steak, der findes to steder. Hvad kan man så sætte tænderne i på byens nye steakhouse? Det er uvist, men et gæt kunne være et menukort a la de to Retour Steak-restauranter i København. Det vil sige den franske bistrostil med klassikere som steak frites, tatar, hummer, charcuteri, gratinerede snegle, kalveterrin og creme brulée. Prisniveauet i København starter ved 65 kroner for en lun kalveterrin og op til 265 kroner for en steak på 350 gram med bearnaise og fritter.
Grød i lange baner
GRØD, ukendt adresse, åbner sommeren 2016
Glem alt om klistret havregrød, når den københavnske grødbar Grød slår dørene i Aarhus. Ganske vist er grøden fra barndommen på menuen, men den er piftet op med frysetørrede bær, æbler og karamelsauce. Og så består den største del af menukortet faktisk af retter som risotto, byg-otto, den indiske linsegryde dhal og asiatisk ris-kyllingegrød. I København ligger Grøds tre grødbarer på Jægersborggade, Guldbergsgade og i Torvehallerne, og i Aarhus er det planen at åbne op enten på Frederiksbjerg eller i Latinerkvarteret. Chef for den østjyske grødbar bliver Julie Abildgaard, der er tidligere køkkenchef fra Grød i København og i dag bor i Aarhus. Bagmændene har store forhåbninger er store til den østjyske satsning, der blev tyvstartet med en popup-grødbar til et streetfoodmarked på Godsbanen før jul.
Ny madklub åbner i Aarhus
Madklubben, Europaplads, åbner i slutningen af 2016
Den københavnske restaurantkæde Madklubben er med restauranter som Madklubben, Bistro Royal, Gran Torino og Alabama Social særdeles populære blandt madelskere, der sætter pris på tidstypisk gastronomi til SU-venlige priser. Kæden har meldt ud, at man åbner en restaurant i Aarhus i løbet af 2016, og at der lige nu forhandles om flere placeringer i byen. Blandt andet er stueetagen i Europahuset angiveligt i spil som nyt lejemål. Den succesfulde restaurantkæde ejes af den sønderjyske Anders Aagaard, der startede karrieren som en del af holdet bag den ligeledes københavnske restaurantkæde Cofoco. Den fancy madklub serverer normalvis menuer til mellem 200 og 350 kroner, så der er noget at se frem til!
Gourmetpizza i topklasse
Gorm’s Pizza, ukendt adresse, åbner i løbet af 2016
Det er godt nyt til pizzaglade aarhusianere, når den populære gourmetpizzakæde Gorm’s med pizzatroldmanden Gorm Wisweh i front rykker til Aarhus. Forventningen er at åbne en pizzarestaurant i slutningen af 2016, når de rigtige lokaler er fundet. Gourmetpizzakædens eventyr startede tilbage i 2008, hvor stifteren Gorm Wisweh åbnede en restaurant på Magstræde i København. Siden er yderligere 8 restauranter med de karakteristiske og simple pizzaer kommet til, herunder en i Torvehallerne og to i Japan. At netop Aarhus lægger hus til den næste restaurant i rækken skyldes ifølge direktøren, at Aarhus trods mange gode tilbud mangler en decideret gourmetpizzarestaurant. Vi kan ikke sige andet, end at vi glæder os!