Foto: St. Pauls Apothek.

3 cool cocktailbarer i Aarhus

De kan være bitre, søde, stærke og friske. Der er selvfølgelig tale om cocktails, som du kan nyde i enhver anledning, uanset om det skal være festligt eller bare lidt ekstra hyggeligt. Vi har fundet tre cool cocktailbarer i Aarhus, du kan besøge næste gang, du skal ud og drikke cocktails.

Cocktails ved åen

Stechers, Åboulevarden 39, 8000 Aarhus C.

 Så snart aftenen falder på, og lysene bliver tændt, emmer åen af god stemning og masser af liv – og Stechers er ingen undtagelse. Her er der både god udsigt over åen og lækre cocktails at komme efter. Skal aftenen kvikkes lidt op, kan du prøve Stechers friskshakede publikumsfavorit, Hyldeblomst Martini, men du kan også nyde klassikere som for eksempel Dark’n’Stormy, Whisky Sour eller Espresso Martini. Stechers gør det også muligt at kombinere dit cocktailbesøg med en spiseoplevelse, for cocktailbaren serverer nemlig det spanske tapasbræt Stechers Style, som du med fordel kan afprøve. Efterfølgende får du et godt tilbud på afterdinner cocktails for 45 kroner i stedet for 85 kroner per cocktail – en rigtig win win-situation, vil vi mene.

Eksperimenterende cocktails

Gedulgt, Fredensgade 41, 8000 Aarhus C.

I baggården på Fredensgade 41 gemmer cocktailbaren Gedulgt sig: En prisvindende cocktailbar, der senest er blevet kåret til Danmarks bedste cocktailbar i 2019. Gedulgt er kendt for sin eksperimenterende tilgang i måden at lave cocktails på, som både udfordrer smagssanserne og det visuelle udtryk. De lækre cocktails er delt op i fire kategorier: ’All over the world’ omfavner sæsonens råvarer fra marker, sjove og strande i hele verden. ’Out of this world’ byder på cocktails, der eksperimenterer med andre tilgange til cocktails end den klassiske. I kategorien ’The beginning of the world’ bliver et udvalg af klassiske cocktails nytænkt, og med’The end of this world’ får gæsterne mulighed for at købe cocktails med hjem på flaske. Du kan prøve en af Gedulgts cocktails fra 85 kroner.

Cocktailbar i historiske rammer

Alberts, Store Torv 3, 8000 Aarhus C. 

 Under Store Torv i en gammel munkekælder finder du cocktailbaren Alberts. Kælderen blev oprindeligt brugt til vinhandel og som bodega i 1885, men i dag bliver der langet lækre cocktails over bardisken. Du kan for eksempel prøve en ’Jungle Doctor’ eller ’Raspberry Rascal’ for 95 kroner, som begge er  blandt Alberts signatur-cocktails. Hvis du er mere til cocktails i den bitre ende af smagsskalaen, kan du kaste dig over de otte forskellige varianter af Gin & Tonic, som Alberts serverer. Selv om Alberts lægger de fleste kræfter i at lave cool cocktails, kan du også få en kold øl eller et glas vin i stedet for. Et par gange om året skifter Alberts ud i sit cocktailudvalg, så tjek altid barens hjemmeside for at se cocktail-udvalget.