Foto: Louise Sejr Højmark

9 steder i Aarhus, der byder på sommerlig jordbærtærte

Sommer = jordbærtærte! Vi har gjort arbejdet for dig og fundet ni steder, der har den fortræffelige tærte på kortet.

Ullas jordbærtærte

Moccacity, Gammel Munkegade 19, 8000 Aarhus C

Det er altid hyggeligt at lægge vejen forbi Moccacity, hvor indehaver Ulla står klar med smil og hjemmebagte lækkerier til alle. Årets jordbærtærte på Gammel Munkegade er en sprød mørdejsbund med chokolade, mazarin og vaniljecreme – toppet med danske jordbær og et drys af pistacienødder. Halleluja! Det koster 45 kroner for et slice, en minitærte står til 60, og vil du forkæle dig selv og de nærmeste med en hel tærte, koster det 500 kroner.

Moccacity. Foto: Louise Sejr Højmark

MIBs to tærter

MIB-bagerierne, Skanderborgvej 18-24, 8000 Aarhus C + Mariane Thomsens Gade 1, 8000 Aarhus Ø + Vindrosen 37, st., 8240 Risskov

Slå to fluer med et smæk, og prøv to slags jordbærtærter hos MIB-bagerierne i byen: én stor og én i portionsstørrelse. Den store er med mazarin, kransekagemasse, friske jordbær og vaniljeflødecreme, mens den mindre består af svampet mazarinbund, mørk belgisk chokolade, hvid Callebaut-chokolademousse, et center af karamel, friske jordbær samt ristet pistacie. Sådan! Du får den store tærte for 125 kroner, mens portionskagen koster 38.

Foto: MIB

Læs også: 3 steder i Aarhus med skønne kager til en festlig lejlighed

Rabarberkompot og jordbær

Jumbo Bakery & Eatery, Mindet 4 + Ankersgade 12, 8000 Aarhus C

Du kan altid regne med, at Jumbo har sat sit helt eget præg på sæsonens hotteste bagværk, og årets jordbærtærte er bestemt ingen undtagelse. Her får du en chewie frangipanebund med pistacie, creme fraiche-creme med citron og vanilje, rabarberkompot samt friske danske jordbær. Oh la la! En tærte passer til fem personer og koster 179 kroner. Psst: Den kan købes på begge lokationer hver dag fra klokken 12.00.

Foto: Jumbo Bakery & Eatery

Linse-mazarinbund på Mejlgade

Mor Anna, Mejlgade 5, 8000 Aarhus C

Det er svært at sige Mejlgade uden straks at tænke på Mor Anna, hvis montrer altid er fyldt op med fristende kager – naturligvis også jordbærtærte i denne sæson. Tærten består af en linse-mazarinbund med chokolade på toppen, en vaniljecreme samt masser af jordbær, pyntet med blå kornblomst. Mmh! Det koster 125 kroner for en stor af slagsen, mens du får en mindre version for 35.

Mor Anna. Foto: Louise Sejr Højmark

Læs også: Smag Aarhus’ store romkugleguide

Davids take på tærte

DavidBreadHead, Ny Munkegade 4 + J.M. Mørks Gade 7, 8000 Aarhus C

David Milberg åbnede sit baking studio på J.M. Mørks Gade i september 2020 og blev hurtigt en aarhusiansk brød- og kagefavorit: For nylig fulgte han så op med en ny café i Øgaderne, og både her og i moderbutikken kan du få Davids take på en jordbærtærte. Mørdej- og marcipanbund, Sara Bernhardt-creme, mørk chokolade og danske jordbær – toppet med hakkede chokoladestykker, mynteblade og sukkerglace. Hva’be’har! Du får en jordbærtærte hos DavidBreadHead for 45 kroner.

DavidBreadHead. Foto: Louise Sejr Højmark

Sommerfavorit hos SchweizerBageriet

SchweizerBageriet, M.P. Bruuns Gade 56, 8000 Aarhus C

Hos byens ældste bageri kan du naturligvis også få fingre i sommerens must eat: SchweizerBageriets jordbærtærte er en smørbagt linsebund med mazarin, toppet med vaniljeflødecreme og danske jordbær. Mums. Du får en hel tærte for 115 kroner.

Foto: SchweizerBageriet

Læs også: 3 steder i Aarhus, hvor du kan få en go’ kop kaffe

Sallings søde tærte

Salling Bager & Café, Søndergade 27, 8000 Aarhus C

Salling Bager & Café – der vandt Smag Prisen 2020 for Aarhus’ bedste kage – har selvfølgelig også en dejlig jordbærtærte i disken denne sommer: Mazarinbund, vaniljecreme, gelé og jordbær. Godt og klassisk! Du kan få den i to størrelser, en stor til 99 kroner og en lille til 26 kroner, alt efter sulten. Velbekomme!

Foto: Salling

Lagkagehusets klassiker

Lagkagehuset, M.P. Bruuns Gade 34 + Immervad 2-8 + Thorvaldsensgade 26A + Langenæs Allé 14, 8000 Aarhus C

Du går aldrig galt i byen med en klassisk jordbærtærte, og sådan én får du hos Lagkagehuset: Mazarintærtebund – overtrukket med mørk chokolade, of course – og sød vaniljecreme, toppet med friske jordbær. Bum! En hel kage koster 119,95, mens du får en portionsjordbærtærte til 29,95.

Foto: Lagkagehuset

Samsø-jordbær på Odensegade

und Butter, Odensegade 35, 8000 Aarhus C

Det lille bageri und Butter på Frederiksbjerg har også deres version af sommerkagen klar. Her får du en mørdejsbund med mazarinmasse, hvid chokolademousse med basilikum samt Samsø-jordbær på toppen. Oh yes! En tærte koster 158 kroner og er klar i butikkens åbningsdage fra omtrent klokken 10.00.

Foto: und Butter

Søde sager

Se alle