Foto: SchweizerBageriet.

Smag Aarhus’ store romkugleguide

Er du også helt tosset med romkugler? I Aarhus er der et kæmpe udvalg af romkugler eller trøfler, og derfor har vi lavet den ultimative trøffelguide. Vi har nøje testet romkugler fra fem forskellige steder, som I har anbefalet til os. Her er vores bud på Aarhus’ bedste romkugler.

Schweizerbageriet

M. P. Bruuns Gade 56, 8000 Aarhus

Schweizerbageriet laver romkugler, der er lidt ud over det sædvanlige. Romkuglerne er overtrukket med et tykt lag af mørk chokolade, som giver dem et sprødt knæk og en dejlig smag. Romkuglerne er bløde og mellemgrove i konsistensen og har en dyb, mørk smag af chokolade eller kakao. Kagerne har en meget mild romsmag.

Romkuglerne har en god størrelse på cirka 74 gram, og man kan få tre styks til 39,99 kroner.

Fru P Kaffe & The / Nørre Aaby Bageri

Østergade 25, 8000 Aarhus

Fru P Kaffe & The sælger romkugler fra Nørre Aaby Bager, som er kåret til Danmarks bedste romkugler – og de skuffer ikke. Romkuglesmagen er dyb, og man fornemmer et strejf af ægte rom. Romkuglen er overtrukket med en god kvalitetschokolade, som giver knas og en fantastisk smagsoplevelse. Romkuglemassen har en nærmest cremet konsistens, uden at den bliver for klæg.

En romkugle vejer omkring 49 gram, og man kan få tre for 48 kroner.

Netto

Sankt Knuds Torv 2, 8000 Aarhus

Flere af jer anbefalede romkuglerne fra Netto – og vi siger tak for tippet! Romkuglerne har en klassisk romkuglesmag og er med tivolikrymmel. Umiddelbart er de til den søde side og minder en smule om de Tivoli Kugler, som man kan få i bland-selv-slikket. De har en meget fin og behagelig romkuglemasse uden klumper.

Nettos romkugler er lidt mindre i størrelsen og vejer omkring 44 gram, men til gengæld koster de kun 5 kroner stykket.

Lagkagehuset

Immervad 2-8, 8000 Aarhus C

Vi var forbi magasin for at besøge Lagkagehuset, der har romkugler med chokoladekrymmel eller med kokos, formet som isbjørne. Romkuglen føles ganske hård, når man står med den i hånden, men selve kagemassen er overraskende fugtig. De smager en anelse af kanel, men har en super fin konsistens med få klumper i.

En romkugle fra Lagkagehuset er stor og vejer omkring 84 gram.

Salling

Søndergade 27, 8000 Aarhus C

Hos Salling får du rigtig meget romkugle for pengene. Kagerne er store og har en dejlig smag. Det smages tydeligt, at der er brugt kagerester fra blandt andet hindbærsnitter i kagemassen. Romkuglerne fra Salling er lidt grovere i massen, og så mangler de måske en smule romsmag – smagen er forholdsvis mild.

En romkugle vejer cirka 110 gram, og man kan få tre for 25 kroner.

Smag Aarhus anbefaler

Romkugler fra Nørre Aaby

Det er ikke for sjovt, at romkuglerne fra Nørre Aaby er kåret til Danmarks Bedste Romkugler. De har den perfekte konsistens og en fremragende smag af rom. De er ikke særlig store, men de passer perfekt som en lille hapser til kaffen.

Det søde to go

Se alle