Foto: Salling Bager & Café

3 steder i Aarhus med skønne kager til en festlig lejlighed

Skal du have en særlig kage til en særlig dag? Vi har fundet tre steder i Aarhus med kager lidt udover det sædvanlige.

Guiden har tidligere været bragt i Mærk Aarhus

Fest- og bryllupskager på bestilling

MIBmadmarkeder og -bagerier

Skal der være fest, så lad der være fest! Hos MIBbageri kan du i samarbejde med en konditor skræddersy den helt rigtige kage til en særlig lejlighed. MIB selv foreslår for eksempel en festversion med nøddebund, hvid chokoladeganache, marinerede brombær og limemousse. Mmh! Er du til det klassiske, kan du gå efter en chokoladebund med chokolademousse, jordbærmousse, brændt marcipan og chokoladepynt. Den skal nok vække lykke! Er det den store dag, du skal shoppe kage til, kan valget blandt andet falde på en sag med lys kagebund, citroncreme, vaniljemousse og krokant eller en fræk version med chokoladebund, karamelknas, saltkaramel og chokolademousse. Hello lover! Bageriet laver generelt alle slags kager på bestilling, men har du brug for søde sager nu og her, er der dagligt lækre konditorkager som Sarah Bernhardt og saltkaramel-brownie i disken.

Smukke kager hos byens ældste bageri

SchweizerBageriet, M.P. Bruuns Gade 56, 8000 Aarhus C

Vil du sætte tænderne i en kage, hvor håndværk og historie går hånd i hånd? SchweizerBageriet slog for første gang dørene op i 1898 og er dermed Aarhus’ ældste bageri, der den dag i dag stadig er garant for lækkert bagværk. Det er bageriets konditorer, der står bag din kommende fest- eller bryllupskage. Du bliver naturligvis taget med på råd, men du kan altid regne med, at smag i bunde, cremer og frugter er afstemt med både hinanden og pynt for den allerbedste og mest æstetiske smagsoplevelse. SchweizerBageriet lokker for eksempel med den populære ”White Love,” der består af chokoladebunde med 67 % Madagascar-chokolade samt hindbærfromage med friske hindbær og hvid vaniljechokolademousse med creme fraiche. Kagen er pyntet med hvid chokolade, marengs, hvide chokoladespiraler og friske hindbær. Halleluja!

Konditorkager i stormagasinet

Salling Bager & Café, Søndergade 27, 8000 Aarhus C

Det er ikke til at se det, hvis du ikke lige ved det, men i kælderen under Salling ligger et mere end 30 år gammelt bageri, hvor bagersvende og konditorer dagligt forsyner Salling Bager & Café i stueetagen med brød og – selvfølgelig – kager. Er det konditorkager, du er på udkig efter, er der altid et godt udvalg i disken, og du kan som regel finde blandt andre Mont Blanc, kartoffelkage, medalje, nougattærte, Sallinghorn, Fransk Lemon Pie og Sara Bernhardt. Ikke dårligt! Skal der kreeres en unik kage til fest eller bryllup, kan du aftale et møde med en konditor, så I sammen finder frem til lige præcis dét, du ønsker dig. PS. Vidste du, at Salling Bager & Café vandt Smag Prisen 2020 for Aarhus’ bedste kage?

Søde sager

Se alle