6 restauranter med fisk og skaldyr i Aarhus

6 restauranter med fisk og skaldyr i Aarhus

af -
Foto: Pixabay.

GUIDE: Det er altid et godt tidspunkt til en omgang fisk og skaldyr! Her er seks skarpe steder i Aarhus med havets frugter på menuen.

Sort bælte i Latinerkvarteret
Mefisto, Volden 28, 8000 Aarhus C

Når det kommer til fiskerestauranter i Aarhus, er der ingen over eller ved siden af den fransk-inspirerede Mefisto i Latinerkvarteret. Den mere end 20 år gamle restaurant har det sorte bælte i fisk og skaldyr og vandt fuldt fortjent prisen som Årets Fiske- og skaldyrsrestaurant 2016 i Den Danske Spiseguide, ligesom den indtager en solid førsteplads på anmeldelsessitet Tripadvisors liste over byens bedste fiskerestauranter. Frokostmenuen lyder på klassikere som laksetatar, stjerneskud og fiskefrikadeller, mens aftenkortet har lidt flere muligheder i form af eksempelvis fiskesuppe med “havfrisk fyld”, croutons og aioli til 178 kroner. Vi anbefaler at runde Mefisto til den ugentlige hummertirsdag, hvor du får intet mindre end tre retter med hummer for 395 kroner. I øjeblikket står menuen på en tartelet med hummer og asparges, en frisk forårsrulle med hummer, mango, peberfrugt og hoison samt en tallerken hummerrisotto med ærter, mynte og parmesanost​. Ja tak, ja tak og ja tak!

Shorts og sol på havnen
Restaurant Seafood Århus, Marselisborg Havnevej 44, 8000 Aarhus C

Med en placering midt på Marselisborg Havn og flot udsigt til vandet er Restaurant Seafood et oplagt valg til et måltid med alt godt fra havet. Restauranten har åbent både frokost og aften, og et af stedets store esser er den vestvendte terrasse, som passer perfekt til shorts, sommersol og kølig hvidvin i glasset. Menukortet byder på en stribe forskellige fiskeretter, og skal den have hele armen, anbefaler vi, at hele bordet bestiller Seafoods Skaldyrsfad, hvor du for 475 kroner per person får blandt andet sorthummer, krabbekløer, østers, Limfjordsmuslinger og jomfruhummere. Vil du have din mad for dig selv, anbefaler vi at gå klassisk til værks og bestille Havets Stjerneskud med stegt og dampet fisk, hjemmerøget laks og svenske Skærgårdsrejer til 198 kroner. Skal weekenden kickstartes med et ordentligt skud af havets godter, er en anden mulighed at troppe op til frokostserveringen, hvor du kan sætte tænderne i eksempelvis tre slags sild med rugbrød og garniture til 128 kroner. Så kan det da kun blive en god weekend!

Skarp sushi med stil
Karma Sushi, Frederiksgade 83, 8000 Aarhus C

Sushi er fisk i sin reneste form, og en af byens skarpeste sushirestauranter er Karma Sushi i Frederiksgade, der åbnede i 2016 med plads til 100 gæster i to etager. Den toptunede arkitektur er tegnet af det kendte arkitektfirma Henning Larsen Architects, der også står bag operaen i København, og gastronomien kører på tilsvarende høje nagler. Kokkene er ikke bange for at give de japanske sushiklassikere et twist af det nordiske og det franske køkken, og lige nu er der eksempelvis usædvanlige sushi-ingredienser som sild og jomfruhummer på menukortet. Vi anbefaler at gå all in med menuen Signaturen til 998 kroner, der blandt andet byder på ekstravagante serveringer som laks med trøffel, tempurasalat med rejer, kaviar med avocado-carpaccio og søkogt kongekrabbe. What’s not to like? Hvis pengepungen ikke er til den store udrulning, kan du købe diverse lækkerier med hjem i privaten som takeaway.

Rejegilde i kælderen
Klassisk Fisk, Nørregade 38, 8000 Aarhus C

Er det her Paris? Nej, det er fiskerestauranten Klassisk Fisk på Nørregade, men indretningen og stemningen er som taget ud af byernes by. Det samme gælder stedets menukort, der byder på en stribe franske klassikere med fisk og skaldyr. Hvad for eksempel med carpaccio af tun, østers au naturel, velsmagende softshell-krabbe, kogt hummer eller ristet pighvar? Det bliver et oui herfra. Er selskabet i humør til lidt af hvert, anbefaler vi det store skaldyrsfad Le Grande Plateau med østers, muslinger, krabbe, krebs, jomfruhummer, aioli og masser af brød for 335 kroner per næse. Smider I lidt ekstra oven i, får I tilmed en halv hummer med i købet. Et hit på den stemningsfyldte restaurant er også det såkaldte rejegilde, hvor der hver mandag fra klokken 19 til 21 serveres pil selv-rejer og boblende cava ved langborde med levende lys i kælderen. Prisen er 255 kroner, og det hele er vel at mærke ad libitum. Bon appetit!

Dagens fangst i baggården
Restaurant Pihlkjær, Mejlgade 28, 8000 Aarhus C

Godt gemt i en baggård i Mejlgade ligger fiskerestauranten Pihlkjær i Mejlgade, der i en årrække har trakteret aarhusianerne med fisk og skaldyr. Og det er ikke hr. hvem som helst, der står bag gryderne. Henrik Pihlkjær er tidligere ejer af Havnens Fiskehus i Aarhus, og på restauranten kører han med skiftende menuer, der tager afsæt i høsten fra dagens fiskeauktion om morgenen. Hvis du troede, at fisk var dyrt, kan du også tro om igen. To retter koster 290 kroner, og tre retter fås for rørende 325 kroner. Er der en tur i teatret eller biografen på programmet, tilbyder Pihlkjær som en fin detalje en treretters teatermenu allerede klokken 17.30, så forestillingen kan nås uden problemer. Uanset om den står på teater eller ej, foreslår vi at runde middagen af med en af de hjemmelavede Baileys, der sikrer det gode humør til resten af aftenen. Restauranten har også en daglig kødret, hvis der er kødelskere i selskabet.

Den nyeste fisk i havnen
Restaurant Anker, Fiskerivej 12, 8000 Aarhus C

I 2018 blev Aarhus en fiskerestaurant rigere, da Restaurant Anker slog dørene op for første gang i marts. Er du glad for den franske muslingeret Moules Frites, kan du glæde dig over, at du kun skal lægge en hundredekroneseddel for sådan en portion her. Lækkert! Er du vild med at slubre østers, kan du få sådan én for 25 kroner, og du kan vælge mellem fire forskellige tilberedninger – eksempelvis klassikeren med rødvinsvinaigrette og skalotteløg. Hos Restaurant Anker kan du nyde din fisk med frisk havvind i håret, hvis du spiser på restaurantens terrasse, der har plads til hele 150 spisende gæster. Foretrækker du at indtage måltiddet i ly for vind og vejr, er det heldigvis langt fra en nedgradering at tage plads inde i restaurantens spritnye og lækre lokaler, der selvfølgelig er omgivet af store vinduespartier, så du ikke bliver snydt for havudsigten. Det er jo perfekt!

Louise Højmark
Chefredaktør. Elsker mad og journalistik og stræber efter at forene de to på bedst mulig vis. Uddannet cand.public. i analytisk journalistik og har en svaghed for god kaffe, croissanter og flæskesteg med det hele.