Foto: Frederikshøj

Wassim: Jeg er da ked af det

MICHELIN Nogle var glade, nogle var kede af det, og nogle var skuffede. Vi har samlet reaktionerne på dagens tre Michelin-stjerner til Aarhus.

Af Mikkel T. Krogh

I formiddags fik restauranterne Frederikshøj, Gastromé og Substans hver en stjerne i den franske Michelin-guide, og det var anledning til mange reaktioner rundt omkring i byen. Ikke mindst fordi bookmakere, anmeldere og mange aarhusianere havde forventet, at Frederikshøj ville løbe med to stjerner i den prestigefyldte guide. Her er de vigtigste redaktioner fra medielandskabet i dag:

Wassim: Jeg er da ked af det
”Jeg er da ked af det, men det er ikke noget jeg græder over. Vi havde ikke forventet at få to stjerner. Vi havde håbet på det, men det kræver hårdt arbejde over flere år. Det har hele tiden været planen, at vi skulle have en mere inden for 3-4 år, så vi har et par år at løbe på endnu,” siger køkkenchef Wassim Hallal fra Frederikshøj.

Gastromé: Mere stolte end glade
“Vi er jo næsten mere stolte end glade, fordi det her er en bekræftelse på vores gode mad i restauranten. Vi havde jo en god fornemmelse i år, men vi har også haft nerver på. Men det har været gode nerver, og så synes vi jo, at det er sjovere at være spændt på, om man kan holde på sin stjerne, end at frygte om man kan miste den,” siger medejer Søren Jakobsen fra Gastromé.

Læs også: Michelinstjernerne er landet i Aarhus

Substans: Megaglad og lettet
”Jeg er megaglad, men allermest bare lettet. Jeg kan mærke i min mave, at jeg har været spændt og meget nervøs, og nu er jeg bare vildt lettet og glad for, at det er overstået. Nu glæder jeg mig til, at vi skal bruge det næste år på at beholde den (stjernen, red.),” siger medejer Louise Mammen fra Substans.

Borgmester: Enorm betydning for byen
”Først og fremmest skal der lyde et kæmpe tillykke til restauranterne for den flotte og velfortjente anerkendelse af deres indsats. Jeg glæder mig på alle restauranternes vegne, men også fordi det har enorm betydning for byen. Michelin-stjernerne viser, hvor stærkt den aarhusianske restaurantscene står og er med til at underbygge den i forvejen positive fortælling om Aarhus,” siger borgmester Jacob Bundsgaard fra Aarhus.

Læs også: Her er læsernes Michelin-favoritter

Turistchef: Fantastisk flot
”Det er fantastisk flot af vores restauranter og de engagerede mennesker, der står bag. Samtidig når effekten af Michelin-stjernerne langt udover det, den enkelte restaurant selv oplever. Derfor har stjernerne også en flot andel i, at Aarhus det seneste år har oplevet en vækst i turismen på knap 17 procent og omtales rosende i store internationale medier,” siger turistchef Peer H. Kristensen fra Visit Aarhus.

Redaktør: Skuffet og ked af det
“Jeg er skuffet og ked af, at Frederikshøj ikke har fået sin anden stjerne. Michelin har haft så travlt, at de helt har glemt den anden stjerne til Frederikshøj, som de har gjort sig fortjent til. Wassim har præsteret nogle ting, som gør, at han burde have fået sin anden stjerne,” siger redaktør Bent Christensen fra Den Danske Spiseguide.

Læs også: Tre spisesteder scorer grøn pris