Foto: Pixabay.

Guide: 5 autentiske værtshuse i Aarhus

GUIDE: Aarhus-sæt, raflebægere, brune paneler og cigaretrøg. Vi giver dig her en guide med 5 autentiske værtshuse i Aarhus. Steder, hvor du med garanti kan bestille en Arnbitter og en Ceres Top.

Læs også: 5 steder i Aarhus, der serverer en rigtig god cocktail

Kurts mor: Højt humør på Fredens Torv i Aarhus

Værtshuse i Aarhus
Foto: Kurts mor

Ifølge Uffe Elbæk har du ikke været i Aarhus, hvis du ikke har været på Kurts Mor. Det er da formentligt også de færreste af byens indbyggere, der ikke har hørt om bodegaen på Fredens Torv. Siden 1996 har Betty Jensen, som sjovt nok har en søn, der hedder Kurt, været bestyrer af værtshuset.

På Kurts Mor kan du møde mennesker i alle aldre, men bodegaen har en særlig høj status blandt unge mennesker, der i den grad har taget stedet til sig. Priserne er gode og meget SU-venlige, og du er altid garanteret god stemning og høflig betjening på Kurts Mor.

Pris: Et af de billigste værtshuse i Aarhus. En håndbajer kan købes til en flad 10’er.
Adresse: Fredens Torv, 8000 Aarhus C
Hjemmeside: kurtsmor.dk

Bro Caféen: Kolde øl på værtshuset siden 1899

5 værtshuse i aarhus
Foto: Brocafeen

“Bro Cafe anno 1899” står der på facaden ud mod Frederiks Allé – og den er god nok! I mere end 100 år er der blevet langet øl over disken i de gamle, slidte og frem for alt hyggelige lokaler i Bro Caféen. I Bro Caféen er der altid en god atmosfære og masser af øl på køl. Alle er velkomne, men det er særligt det lidt ældre publikum, der oftest indfinder sig på Bro Caféen.

Der er ikke høj musik og masser af larm, men derimod altid en afslappet og hyggelig stemning. Værtshuset har ofte hyret lokale musikanter til at bidrage til den gode stemning. Om sommeren kan du nyde en kold og billig Ceres Top til på terrassen, der ligger fint afskærmet fra trafikken på Frederiks Allé.

Pris: 25 kroner for en Ceres Top flaskeøl.
Adresse: Frederiks Allé 61A, 8000 Aarhus C
Hjemmeside: Ingen hjemmeside

Cirkuskroen: Kom af med din klovneskræk

autentiske værtshuse aarhus
Foto: Cirkuskroen

Du skal helst ikke lide af angst for klovne, hvis du trænger til en fyraftensbajer og opholder dig i nærheden af Cirkuskroen. Der hænger flere end 500 klovne overalt i de små lokaler på Skovvejen, hvilket gør stedet til et af de mest spøjse og originale værtshuse i Aarhus. Der er ikke mange pladser, men altid god stemning.

“Stedet, hvor livet leves” er værtshuset slogan, og her er da også masser af autenticitet, gode historier og billige flaskeøl på menuen. En gang om måneden kan du deltage i den famøse kroquiz, og i sommermånederne kan du være så heldig, at der bliver grillet pølser i baggården.

Pris: Øl og sodavand kan købes til 20 kroner.
Adresse: Skovvejen 23, 8000 Aarhus C
Hjemmeside: www.cirkuskroen.dk

Hjorten: Autentisk jægerstemning og jazzmusik

Autentiske værthuse aarhus
Foto: Hjorten

På hjørnet af Vesterbro Torv kan du finde ægte værtshusstemning, en bartender i lædervest og kolde pilsnere. Hjorten er en af de hyggeligste bodegaer i Aarhus. Her pryder udstoppede hjorte og gevirer i massevis væggene i det lille lokale. Både personalet og stamgæsterne er søde og rare, og du kan få stillet tørsten næsten hele døgnet, da Hjorten åbner klokken 10 hver dag.

Stedet er ofte velbesøgt, og der er især mange unge mennesker, der slår et smut forbi Hjorten. Enten på vej i byen eller til en sidste øl på vej hjem. Den afslappede atmosfære gør Hjorten til det perfekte sted at nyde en kold Ceres Top og rafle lidt med vennerne. Du kan også fra tid til anden være med i Hjortens berygtede pubquiz, og hver søndag er der livemusik. Og så må du naturligvis ryge indenfor!

Pris: 25 kroner for almindelige øl.
Adresse: Vesterbrogade 2, 8000 Aarhus C
Hjemmeside: Ingen hjemmeside

Peter Gift: Værtshus med ild i pejsen og kolde øl i hanerne

autentiske værtshuse aarhus
Foto: Peter Gift

Peter Gift har ligget på M.P. Bruuns Gade siden 1906 og er i de senere år flere gange blevet kåret til byens bedste værtshus. Udvalget bag bardisken er da også imponerende. Du kan altid vælge imellem ni forskellige slags fadøl og mere end 45 forskellige danske og udenlandske øl på flaske. Du kan naturligvis også bestille et Aarhus-sæt, hvis du trænger til sådan et.

Der er altid en behagelig og afslappet atmosfære i de velbesøgte lokaler hos Peter Gift, hvor der bliver tændt op i den åbne kamin hver aften. I sommermånederne kan du nyde din øl i den skønne gårdhave, og om vinteren bliver der sat et opvarmet telt op for at tilgodese rygerne. Midt på dagen kan du for få penge også bestille en solid frokost. Det er en god idé at komme i god tid, da det ellers kan være svært at finde et bord.

Pris: De billigste øl koster 27 kroner. Der er desuden mulighed for at købe mad til lave priser.
Adresse: M.P. Bruuns Gade 2, 8000 Aarhus C
Hjemmeside: Petergift.dk

Læs også: Guide: 8 vinbarer du skal prøve i Aarhus