Den ultimative fastelavnsbolleguide i Aarhus: Her får du den bedste

Vi har testet 10 fastelavnsboller – og ja, der er virkelig mange gode at vælge imellem! Her får du vores vurdering og ikke mindst favorit.

Fastelavnsbollesæsonen er for alvor over os. Det er, som om den starter tidligere og tidligere fra år til år, og det er noget, som aarhusianerne kan lide. Derfor har vi, i jer læseres tjeneste, sat os for at finde ud af, hvem der laver den bedste fastelavnsbolle.

Der er de seneste år kommet rigtig mange bagerier, som virkelig har været med til at løfte det generelle niveau i byen. Det gælder også, når vi har ledt efter de bedste fastelavnsboller i Aarhus. Alle, vi smagte, havde et generelt højt niveau, så vi kan trygt sige, at du sagtens kan købe en fastelavnsbolle ved din normale yndlingsbager.

Inden vi lavede guiden, havde vi spurgt jer på Instagram, hvem vi skulle smage gammeldags fastelavnsboller fra, og vi var overvældet over alle jeres reaktioner. Vi tog derfor de 10, som allerflest af jer havde tippet om, og de steder, det var muligt, valgte vi en klassisk, gammeldaws version – eller den, der mindede mest om.

Vi har valgt at kåre Den bedste fastelavnsbolle og derudover to ekstra favoritter: Den bedste klassiske fastelavnsbolle og Den mest innovative fastelavnsbolle.

Lagkagehuset

Her har vi en virkelig flot og luftig bolle, som er lavet af en bløddej og har en rigtig god smag. Indeni er en sød remonce, og så er der chokolade, hvor ikke det hele virker smeltet, så du får nogle lækre stykker af chokolade. Det giver et dejligt sammenspil i bollen, som på den ene side virker ret klassisk, men som ikke indeholder vaniljecreme. Det savner vi dog ikke, da remoncen giver noget virkelig lækkert til fastelavnsbollen. Den har mørk glasur på toppen, som dog ikke gør så meget væsen af sig. En rigtig dejlig fastelavnsbolle.

Salling Bageren

Fastelavnsbollen fra Salling Bageren er helt efter bogen. En gammeldags gærdejsbolle, som smager ligesom vi forventer det. Fyldt med en creme, der har en mild smag af vanilje – nogle ville nok ønske sig en lille smule mere creme, især fordi den smager så godt. Overfladen er sprød, hvilket giver et godt modspil. Som den eneste i testen har den en lys glasur, som giver den sødme, som vi kender fra en klassisk fastelavnsbolle. Den er testens fladeste, og det er jo meget, hvad man er til, men vi kunne godt have ønsket os den lidt højere. Men en dejlig fastelavnsbolle.

Cross

Det er måske ikke alle, der ved det, men Cross Café laver faktisk sine helt egne fastelavnsboller. Indeni er der en dejlig kompot af blåbær og citron, som giver en rigtig god syre, og som passer virkelig godt med den vaniljecreme og remonce med marcipan, som har den helt rette sødme. Bollen er meget fyldig og har en duft af kardemomme. Det er en lille og tæt fastelavnsbolle, der er fyldt med smag. Den er dekoreret utroligt flot med lyserød ganache på rubychokolade og en mørk chokoladeganache. Det giver dog ikke så meget til smagen, men det er en rigtig flot fastelavnsbolle.

Jumbo

30 minutter. Så lang tid ventede vi sammen med fastelavnsbolleentusiaster for at få fastelavnsbollen fra Jumbo, men det var ventetiden værd. Det er en svampet bolle med kardemomme, som er dyppet i en intens og blank chokoladeganache, som giver en helt fantastisk smag til bollen. Indeni finder vi en lækker vaniljecreme og en mandelremonce, som passer fremragende sammen med bollens ydre chokoladelag. Mængden af creme er rigtig flot og spiller godt sammen med de øvrige konsistenser. En virkelig smuk og lækker fastelavnsbolle, som det er værd at være tålmodig for.

Hamanns, Emma 1990

Den her har du helt sikkert set på Instagram, og det er måske også testens flotteste. Med både en lyserød glasur og guldglimmer, så er der ikke et øje tørt på redaktionen. Indeni er de fyldt med marcipan, solbær og så en rosencreme, som i den grad smager igennem. Det giver en meget blomstret smag, som adskiller sig fra alle de andre fastelavnsboller, vi smagte. Den har en rigtig god fordeling af creme, som giver en lækker konsistens. En fastelavnsbolle, der både er dekorativ på eftermiddagsbordet, og som er fuld af smag.

Briancon

En meget klassisk fastelavnsbolle fra Briancon, som ser rigtig indbydende ud. Bollen er meget luftig og har en flot overflade. Indeni fastelavnsbollen finder vi en delikat smag af marcipan og en hjemmelavet creme. Der er en rigtig fin fordeling af creme i den luftige bolle, hvor cremen dog godt måtte godt måtte have smagt mere igennem. Den er toppet af med mørk chokoladeglasur, som komplimenterer bollen rigtig fint. Vi er sikre på, at det er en fastelavnsbolle, som mange vil være glade for.

DavidBreadHead

En anden Instagramfarvorit er uden tvivl DavidBreadHead. Her får du en super luftig bolle, som er dyppet i en lækker chokoladeganache. Det kan vi altså godt lide! Indeni er der en meget generøs mængde creme, som er utroligt luftig. Cremen er ikke så sød, hvilket vi faktisk synes passer rigtig fint til. Derudover er der marcipan og en brombærkompot i, som smager dejligt, men som vi godt ville have haft endnu mere af. Det havde givet en endnu bedre balance mellem syre og fedme, selvom det er små ting til en helt igennem fremragende fastelavnsbolle.

Mor Anna

Den gammeldags fastelavnsbolle fra Mor Anna har et meget enkelt udtryk med en forholdsvis lille mængde chokoladeganache på toppen. Det gør dog ingenting, for indeni er der relativt meget chokolade, som giver en kraftig chokoladesmag. Derudover er der remonce og en lidt diskret vaniljecreme, der dog har en dejlig tekstur. Derfor ville vi også gerne have haft lidt mere creme i, men det er jo smag og behag. Men en rigtig god klassisk fastelavnsbolle, som især vil være god til dig, der elsker chokolade.

SchweizerBageriet

En Aarhus-klassiker står også klar med en helt klassisk fastelavnsbolle. Det er en rigtig flot gærdejsbolle, som måske ikke er så glat og pæn som mange andre i testen, men som ser meget indbydende ud. Teksturen er rigtig god og er lige det, mange efterspørger i deres klassiske gammeldags fastelavnsboller. Indeni bollen er der remonce og en dejlig creme samt en rigtig pæn mængde chokoladestykker, som er meget fremtrædende i smagen. En dejlig klassisk fastelavnsbolle, som vi klart kan anbefale.

La Cabra

Den mindst klassiske af fastelavnsbollerne, men en version, der simpelthen skulle med. Bollen er en utrolig luftig briochebolle, som har en virkelig god konsistens. Vi købte bollen med en hindbærkompot, som komplimenterede kagecremen utroligt flot. Rationen mellem bolle, kompot og creme var efter vores mening lige i øjet. På toppen er den rullet i sukker og drysset med hindbærstøv, som gør den meget dekorativ og indbydende at se på. Den er måske ikke så klassisk som nogle af de andre, men ikke desto mindre smager den helt fantastisk.

Søde sager

Se alle