Aarhus´ bedste fastelavnsbolle: Den ultimative guide

Hvor får du Aarhus´ bedste fastelavnsbolle? Vi har testet 9 fastelavnsboller – og ja, der er virkelig mange gode at vælge imellem! Her får du vores vurdering og ikke mindst favoritter.

Fastelavnsbollesæsonen er for alvor over os. Det er som om, at den starter tidligere og tidligere fra år til år, og det er noget, som aarhusianerne kan lide. Derfor har vi sat os for at finde ud af, hvem der laver den bedste fastelavnsbolle.

Der er de seneste år kommet rigtig mange bagerier, som virkelig har været med til at løfte det generelle niveau i byen. Det gælder også, når vi har ledt efter de bedste fastelavnsboller i Aarhus. Alle, vi smagte, havde et generelt højt niveau, så vi kan trygt sige, at du sagtens kan købe en fastelavnsbolle ved din normale yndlingsbager.

Vi har valgt at kåre den bedste fastelavnsbolle i tre forskellige kategorier: Den bedste gammeldags fastelavnsbolle, Den bedste flødefastelavnsbolle og Den mest innovative fastelavnsbolle.

Jumbo Bakery – vinder af Den bedste gammeldags fastelavnsbolle

Jumbo

Jumbo Bakery har de seneste år imponeret aarhusianerne med deres fastelavnsboller. Igen i år leverer de en fantastisk gammeldags fastelavnsbolle, og derfor løber Jumbo Bakery altså med titlen som Den bedste gammeldags fastelavnsbolle. 

Jumbos gammeldags fastelavnsbolle består af en lækker og luftig kardemommebolle, som er fyldt med klassisk vaniljecreme og dyppet i en tyk chokoladeganache. En ganske simpel bolle som vinder på den gode smag og lækre konsistens. 

Fastelavnsbollerne hos Jumbo er i høj kurs, så det kan være en god ide at forudbestille på Jumbos hjemmeside. Så er du sikret at kunne sætte tænderne i byens bedste gammeldags fastelavnsbolle. 

Hvor: Jumbo, Mindet 4D, 8000 Aarhus C eller Ankersgade 12B, 8000 Aarhus C

Emma Emma

Emma Emma fastelavnsbolle

Et andet, og lidt anderledes, take på en gammeldags fastelavnsbolle, får du hos Emma Emma i Gammel Munkegade – og du har helt sikkert set den fine lyserøde bolle på Instagram.

Indeni er den fyldt med marcipan, solbær og så en rosencreme, som i den grad smager igennem. Den har en rigtig god fordeling af creme, som giver en lækker konsistens. En fastelavnsbolle, der både er dekorativ på eftermiddagsbordet, og som er fuld af smag. Er du til de mere friske smage, er fastelavnsbollen fra Emma Emma et godt bud. 

Hvor: Emma Emma, Gammel Munkegade 5, 8000 Aarhus C

DavidBreadHead 

DavidBreadHead

Her har vi endnu en lækker gammeldags fastelavnsbolle, som helt sikkert vil være et hit blandt alle chokoladeelskere. Det alternative surdejs-‘baking studio’ har kreeret en klassisk fastelavnsbolle, som er fyldt med vaniljecreme, brombærpuré og en lækker chokoladeganache. Den er desuden pyntet med smeltet chokolade og smukke, spiselige blomster.

Her har vi med en skøn og simpel fastelavnsbolle, hvor der er tænkt på den gode smag og de gode råvarer. Derudover er bollen ikke så tung som mange andre, og derfor kan man måske godt spise mere end en enkelt.  

Hvor: DavidBreadHead, Ny Munkegade 4B, 8000 Aarhus C og J. M. Mørks Gade 7, kl, th, 8000 Aarhus C

Mor Anna – vinder af Den bedste flødefastelavnsbolle

fastelavnsbolle

Mor Anna er kendt for sit store udvalg af skønt bagværk, og fastelavnsbollerne er ingen undtagelse. Udvalget hos Mor Anna er stort, men vi valgte at prøvesmage en af deres flødefastelavnsboller. Mere specifikt satte vi tænderne i en bolle lavet på wienerbrødsdejs og fyldt med en karamelskum og en frisk æblekompot. 

På grund af den spændende smagskombination af karamel og æble, der komplimenterer hinanden smukt i mellem den sprøde dej, løber denne fastelavnsbolle med titlen som Den bedste flødefastelavnsbolle. Det er helt sikkert en fastelavnsbolle til alle med en sød tand og et spændende og lækkert take på en flødeskumsfastelavnsbolle. 

Hvor: Mor Anna: Mejlgade 5,  8000 Århus C

Salling Bageri

Salling

Hvis du er vild med det friske pift fra citron, så er denne fastelavnsbolle fra Sallings bageri helt sikkert et godt bud. Fastelavnsbollen består af en sprød wienerbrødsdej fyldt med flødeskum og en frisk citroncreme. Dertil er den også flot pyntet med både flødeskum, bær, citron og hvid chokolade. 

Hvis du nogle gange savner lidt friskhed i en klassisk flødefstelavnsbolle, så er denne fastelavnsbolle værd at prøve. Citroncremen i midten komplimenterer nemlig sødmen i flødskummet rigtig fint. 

Hvor: Salling Bageri, Søndergade 27, 8000 Aarhus C

Lagkagehuset

Lagkagehuset Fastelavnsbolle

Når du er på udkig efter en helt klassisk flødefastelavnsbolle, er Lagkagehuset et besøg værd. Her får du et stort udvalg af forskellige flødefastelavnsboller med forskelligt fyld.

I denne omgang valgte vi at teste den helt klassiske med vanilje. Bollen består af en sprød og flaget wienerbrødsdej, og så er den fyldt med lækker flødeskum og vaniljecreme. Til trods for at der ikke er sparet på fyldet, føles bøllen sprød og ikke nær så tung, som en typisk fastelavnsbolle med fløde. Alt i alt en lækker, klassisk flødefastelavnsbolle. 

Hvor: Lagkagehuset 

MIB – vinder af Den mest innovative fastelavnsbolle 

MIB fastelavnsbolle

Hos MIB får du fastelavnsboller af de bedste råvarer og den bedste kvalitet. Det er også her, du kan få fingrene i et mere moderne take på en fastelavnsbolle. Vi testede denne spændende sag, som nærmest lignede en lille kage mere end en fastelavnsbolle. 

“Bollen” består af en sprød dej, som er fyldt med frisk hindbær, creme og flødeskum. Derudover er den toppet med et smukt marcipanlåg. Alt i alt er kombinationen af de forskellige konsistenser, den gode smag og det anderledes udseende med til at sikre fastelavnsbollen fra MIB en titel som Den mest innovative fastelavnsbolle. 

Hvor: MIB Bageri Langenæs, Risskov, Aarhus Ø, Åbyhøj eller Tirstrup

La Cabra

La Cabra fastelavnsbolle

La Cabras udgave af fastelavnsbollen er efterhånden blevet lidt af en Aarhus-favorit. Bollen er en utrolig luftig briochebolle, som har en virkelig god konsistens. Vi købte bollen med en hindbærkompot, som fint komplimenterede kagecremen. Fordelingen mellem bolle, kompot og creme var rigtig god. På toppen er den rullet i sukker og drysset med hindbærstøv, som gør den meget dekorativ og indbydende at se på.

Den er måske ikke så klassisk som nogle af de andre, men ikke desto mindre smager den skønt. 

Hvor: La Cabra Bakery, Borggade 4F, 8000 Aarhus C

SchweizerBageriet 

SchweizerBageriet

SchweizerBageriet er Aarhus ældste bageri, men det betyder ikke, at der ikke sker udvikling i bagværket – tværtimod. Vi valgte at prøve en af deres nye udgaver af fastelavnsbollen, som også var med i løbet om at være den mest innovative fastelavnsbolle. 

Fastelavnsbollen består af en luftig gærdej, som er fyldt med en kraftig Sarah Bernhardt-creme med chokolade og hakkede nødder på toppen. Vi blev positivt overrasket over mængden af creme indeni, da bollens ydre ikke røber dens indre ved første øjekast. 

Hvor: Schweizerbageriet, M.P Bruuns Gade 56, 8000 Aarhus C

Søde sager

Se alle