Tre retter i Aarhus: Guide til 6 steder under 300 kroner

Forret, hovedret og dessert er formlen på et fuldendt måltid – og det behøver langt fra være en dyr fornøjelse! Vi giver dig her seks bud på skønne steder, hvor du kan nyde tre retter mad for max 300 kroner

Tre retter for de lidt ekstra – Restaurant Ommer

tre retter
Billede: OMMER

“Aarhus var ikke klar til Surfside, velkommen til vores nye koncept” skriver Ommer på deres Instagram. Fra tanke til åbning gik der lige nøjagtigt 12 dage, før den nye restaurant åbnede med helt nyt koncept, menu og renovering. 

Deres menu byder på en stilfuld og overskuelig oplevelse med fire forretter, fem hovedretter og tre desserter. Forretterne spænder fra luksuriøse franske østers til misomarineret laks og en rustik kartoffelporresuppe med ristet bacon. Og prisen er let at huske: Tre retter for 300 kr. 

Og deres populære hovedret, bøf bearnaise med fritter, får konkurrence af urtebagt fisk og en perlebygotto med bagt aubergine, parmesanost og urtecrumble. 

Restauranten er smukt placeret ved Bassin 7 på Århus Ø, kun kort afstand fra byens pulserende liv.

Se Ommers menu her.

Pris: 300 kroner for tre retter
Adresse: Irma Pedersens Gade 168, 8000 Aarhus C

Økologi og kokkeleg – Spiselauget

Billede: Spiselauget

Er du til både god karma og lækker mad på gaflen, så er Spiselauget på Godsbanen stedet. I mangfoldighedens højborg ligger den økologisk orienterede perle, hvor du kan få deres “fem delevenligheder” til 245 kroner pr. person (tirsdag-lørdag). Med bl.a. Grillet spidskål m. brunet smør, Gammelknas og parmesan, de såkaldte “rosé rejer” med citron og aioli og helstegt ribeye.

Maden er moderne med et rustikt og indbydende udtryk, og kokketeamet nærer stor respekt for økologiske og lokale råvarer, som de igennem struktureret og kreativ madlavning udnytter til fulde. Vinkortet er overskueligt på den gode måde og indeholder i beskrivelserne små hints til, hvor hver enkelt vin gør sig godt. 

Lokalet er et kunstnerisk sammensurium af beton, genbrugstræ og skæve vinkler, der skaber et dynamisk flow og en opløftet stemning i hele restauranten. Selvom maden er flot, og der er kunst alle vegne, er Spiselauget alt andet end prætentiøst. Det er også stedet, hvor du kan købe en uforpligtende flødeis en lørdag formiddag eller nyde en brusende sodavand på bænkene udenfor.

Se Spiselaugets menu her.

Pris: 245 kroner for 5 delevenlige retter
Adresse: Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Tre retters i det franske køkken – Restaurant Olive

tre retter
Billede: Olive

Restaurant Olive er en hyggelig lille bistro, som ligger på hjørnet af Kaløgade og Mejlgade i det indre Aarhus, der leverer fransk mad med et dansk twist. 

De har eksisteret siden 1990, hvor de har serveret lækre tre retters menuer lavet fra bunden med friske råvarer lige fra starten. 

Konceptet er enkelt: 3-retters menu til 300 kroner i hverdagene (man-tors) og 350 kroner i weekenden. Mandag til torsdag kan studerende og pensionister få tre retter for 270 kroner. Også må du tage din egen vin eller bobler med, til at nyde maden. 

Kortet frister med alt fra rørt tatar til forret, til grisekæber eller konfiterede andelår til hovedret. Også kan du slutte middagen af med deres lækre creme brûlée til dessert. Mums!

Se Olives menu her.

Pris: 300 kroner for tre retter (270 kroner for studerende og pensionister)
Adresse: Kaløgade 1, 8000 Aarhus C 

Nostalgi og nytænkning – Sct. Oluf

Billede: Sct. Oluf

Bag den lille gule facade hos Sct. Oluf i Latinerkvarteret gemmer sig en lang historie og et bredt spænd af mennesker, der hver dag samles i en af Mejlgades ældste beværtninger. 

I intim bistrostil kan du her få serveret tre retter mad for kun 285 kroner alle ugens dage. Pssst! og 4-retter til 305 kroner. Menuen skifter hver uge og indeholder altid to forretter, to hovedretter og mindst en dessert. 

Valgmulighederne er altså begrænsede, men hvis du nærer en forkærlighed for gode råvarer og en appetit på nyfortolkninger af velkendte retter, går du ikke galt i byen. 

Stedets indretning afspejler bistrostilen – her sidder du tæt ved rustikke træborde og er omgivet af varme vægge med franske dekorationer, mens du lytter til klirrende glas og glade stemmer. Det er svært ikke at lade sig gribe af den hyggelige og intime stemning, der har gjort Sct. Oluf til en af de mest populære date-restauranter i Aarhus.

Se Sct. Olufs menu her.

Pris: 285 kroner for tre retter
Adresse: Mejlgade 33, 8000 Aarhus C

Bestem selv på Frederiksgade – A+ Siam Sushi,

tre retter
Billede: Siam Sushi

Vil du gerne være helt i kontrol med sammensætningen af din menu, så slå et smut forbi den unge, men velrenommerede A+ Siam, der serverer skøn sushi uden at ruinere dig. 

For kun 248 kroner mandag til torsdag og 258 kroner i weekenden og på helligdage kan du selv sammensætte din egen menu med forretter, sushi og dessert. Du får et stort udvalg af små supper, salater og delikate snacks til at starte måltidet samt et utal af spændende sushikombinationer. 

Alle dine sushiønsker bliver rullet på bestilling, anrettet og serveret på flotte fade, og det bedste af det hele er, at du må spise så meget, du kan! Især husets forskellige crunch-rolls har bid i sig, men husk at gemme lidt plads til desserten, hvor du blandt andet kan få restaurantens egen nutella-tiramisu.

Til at akkompagnere sushi-orgiet får du et omfattende og prisvenligt udvalg af orientalske øl, sake samt andre drikkevarer, du kan slukke wasabi-branden med.

Se A+ Siam Sushi menu her.

Pris: Ad libitum sushi for 248 kroner (man-tors) og 258 kroner i weekenden
Adresse: Frederiksgade 32, 8000 Aarhus C

Tre retter – simpelt og gennemtænkt på Den Rustikke

Billede: Den Rustikke

Den Rustikke er en hyggelig restaurant beliggende i Latinerkvarteret i hjertet af Aarhus med rødder i det italienske og franske køkken. 

På aftenkortet tilbyder Den Rustikke en tre-retters menu, hvor du vælger mellem tre valgmuligheder til forret. Bl.a. Tartar af kalv eller blåmuslinger. 

Til hovedret kan du vælge mellem 4 forskellige muligheder, heriblandt BBQ gris, bagt torsk med persillepuré eller ragout med belugalinser. Herefter kan du slutte din aften med deres skønne dessert eller et udvalg af oste. Bon appétit!

Se Den Rustikkes menu her.

Pris: 275 kroner for tre retter og for 485 kroner får du tilhørende vinmenu
Adresse: Mejlgade 20, 8000 Aarhus C