Take away til nytår: Lækre menuer til årets festaften

Sponsoreret Få lækre menuer udover det sædvanlige som på nogle af byens bedste restauranter og undgå stress i nytårskøkkenet. Her er din guide til take away til nytår.

Restaurant Anker, Restaurant Unico, Früd, Globen Flakket, No16 og DiningSix, som står bag restauranterne KöD, Klokken og Basso, byder på menuer udover det sædvanlige, hvis den skal stå på take away til nytår.

Det har ikke været det festligste år, men det betyder ikke, at du ikke kan forkæle dig selv og dine gæster med nytårs take away i topkvalitet.

Anker

Bestil din nytårsmenu fra Restaurant Anker. Foto: Smag & Slægt

Hos Restaurant Anker kan du i år bestille en tre retters nyhedsmenu, så du kan få lækker mad uden besværet hjemme i privaten.

Hos Restaurant Anker kan du vælge mellem 3 forskellige menupakker.

  • Nytårsmenu 3 retter 299,-
  • Nytårsmenu luksus 499,-
  • Nytårsmenu all inclusive plus inkl. Drikkevarer 999,-

Nytårsmenu 3 retter

Du kan bestille en tre retters nytårsmenu bestående af en forret med cremet hummersuppe, urtemarinerede rejer, sprøde croutoner og dild olie. En hovedret med tournedos på oksemørbrad med kartoffelkompot, løg lyonnaise, Emmentaler ost, glaserede beder og rødsvinssauce. Desserten består af hvid chokolade panna cotta med saltet karamel, syltede sensommerbær og chokoladekage crumblé. Mmmm, luksus!

Nytårsmenu luksus

Luksusmenuen består af 5 retter. I starter med lækre snacks til dronningens nytårstale, herefter forret bestående af cremet hummersuppe, urtemarinerede rejer, sprøde croutoner og dildolie. Hovedretten består af tournedos af oksemørbrad med kartoffelkompot, løg lyonnaise, Emmentalerost, glaserede beder og rødvinssauce. Desserten er en lækker hvid chokolade panna cotta med saltet karamel, syltede sensommerbær og chokoladekage crumblé. Sidst på aftenen kan I nyde en lækker natmad bestående af fransk løgsuppe med gratineret ost og purløg. Der er selvfølgelig kransekage til det nye år.

All inclusive plus – inkl. drikkevarer

Den helt store aften, kræver den helt store pakke! I denne pakke får du ALT, hvad du behøver til at komme festligt ind i det nye år. I starter med snacks og skal herefter nyde 5 lækre retter plus natmad og kransekage.

Appetizer: Østers naturel, friteret & rødvinsvinaigrette

Forret: Cremet hummersuppe m/urtemarinerede rejer, sprøde croutoner & dild olie

Mellemret: Rørt tatar m/pebermayonnaise, rå æggeblomme & syltede løg

Hovedret: Helstegt kalveryg m/kartoffelkompot, løg lyonnaise, emmentaler ost, glaserede beder & rødvinssauce

Dessert: Hvid chokolade panna cotta m. saltet karamel, syltede sensommerbær & chokoladekage crumblé

Natmad: Fransk løgsuppe m. gratineret toast & purløg

Herudover medfølger der en vinpakke bestående af 1 flaske bobler, 1 flaske hvidvin, 1 flaske rødvin samt ½ flaske dessertvin pr. person. Du går ikke tørstig i seng! Du kan se de enkelte vine på linket herunder.

Læs mere om Ankers nytårsmenuer og bestil take away til nytår på restaurantens hjemmeside.

Früd

På Früd kan du vælge mellem to nytårsmenuer, så der både er noget, hvis du skal fejre med familien, eller du vil have den store gourmetoplevelse. Foto: Früd

Hos Früd kan du vælge mellem to nytårsmenuer.

Menu 1 er en menu til dig, som fejrer nytåret med hele familien og søger et godt måltid til en fantastisk pris. Menuen består af tre retter og minimum bestilling er på 4 personer.

Menuen byder på en forret med salat af varmrøget færøsk laksefilet med urtecreme, en hovedret med rosa kalvefilet med cremet sauce espagnole, ristede vintergrøntsager og kartoffelurtegratin og til slut dessert bestående af 3 lags chokolade panna-cotta med vaniljecreme og marinerede bær.

Menu 2 er en menu til dig, som vil have den store gourmetoplevelse til at afslutte året med. Det er gourmetmenuen til madelskeren med 4 retter og minimum bestilling på 2 personer.

Menu 2 består af en forret med Früds tatar af saltet laks med peberrod, rødløg, kapers, creme fraiche og smørstegte croutons, en mellemret med tempereret torsk med spæde kålblade, skagenskinke og beurre blanc sauce, en hovedret bestående af dansk oksemørbrød af velfærdskvæg med kartoffelrosette, svampe a la creme og sauce Bordelaise serveret med frisk salat a part. Til slut får du en dessert med Früds 5 små nytårsdesserter. Mmmm.

Menu 1 koster 245 kroner per person, mens menu 2 står til 497 kroner per person.

Læs mere om Früds take away til nytår og bestil på restaurantens hjemmeside.

Læs også: 3 steder i Aarhus med brunch og bobler

DiningSix

DiningSix står bag restauranterne KöD, Klokken og Basso, og byder på en overdådig nytårsmenu, der med sikkerhed vil skyde det nye år igang på allerbedste vis.

Menuen består af 3 retter, med en forret med Torskefilet i cremet jomfruhummerbisque m. safran, fintsnittet suppeurter og krydret purløgsolie og en hovedret med Helstegt oksemørbrad m. pommes au gratin, solbærglaserede rødbeder, sprød urtesalat m. vinaigrette på blodappelsin & honning samt nedkogt portvinsglace m. trøffel. Menuen sluttes af med en dessert med mørk chokoladekage m. creme anglaise lavet på bourbon vanilje, syrlig bærcoulis & crumble m. frysetørret karamel. Mums!

Menuen kan bestilles helt ned til 2 kuverter og koster bare 299,- pr. person. Menuen fås desuden i en vegetarisk udgave, der i stedet for torskefilet byder på ravioli m. butternut squash og salvie i cremet kokossuppe til forret, mens hovedrettens oksemørbrad udskiftes med en lækker og luftig svampesoufflé. Desserten er den samme i begge menuer.

Læs mere og bestil på DiningSixs hjemmeside.

Globen Flakket

Globen Flakket byder på fire retter til nytårsbordet – og så står restauranten for 90 % af arbejdet! Foto: Globen Flakket

Globen Flakket vil gerne stå for 90 % af arbejdet til din nytårsaften. Derfor byder restauranten på Åboulevarden på nytårs take away, som du selv kan afhente på Globen Flakket eller få leveret.

Menuen består af en forret med letrøget laksetatar serveret med syltede rødløg, dild emulsion og frisk dild, en mellemret med cremet hummer bisque serveret med stegte kammuslinger, røget grøn olie og frisk kørvel, en hovedret med oksemørbrad serveret med bagte rødder, sellericreme samt råsyltede tyttebær, Pommes Anna og kraftig rødsvinsreduktion. Til dessert får du blødende chokoladekage serveret med appelsinfromage, krystalliseret hvid chokolade, coulis af skovens bær og citronmelisse. Muuuuums!

Menuen koster 335 per person og kan bestilles til og med d. 29. december kl. 14:00.

Der er mulighed for tilkøb af for eksempel bobler, vin, kransekage og snacks.

Læs mere og bestil på Globen Flakkets hjemmeside.

No 16

Bestil din nytårsmenu fra No 16 og få fire retter til præcis det antal personer, du ønsker.
Foto: Happy Event

På restaurant No 16 på Europaplads kan du få din nytårsmenu to go, så den gastronomiske del af årets sidste aften er sikret.

Til forret får du skaldyrssouffle i blancheret porre, fennikel crudité, dildolie og hummer bisque, derefter en mellemret med terrine af unghane i tomat, bagte gulerødder, gulderodspuré og brunet smør med røgede mandler. Hovedretten står på urtefarseret mørbrad, rødbedepuré, rehydreret rødbede, Pommes Anna og trøffelsauce. Til slut får du en dessert med mazarinkage, syltede skovbær, broken gel og hvid chokolade mousse.

Menuen koster 349 kroner per person, og hos No 16 er der ingen minimums antal.

Du kan læse mere om menuen og bestille på Happy Events hjemmeside. Happy Event står bag No 16.

UnicoUdsolgt

Unico byder på to forskellige nytårsmenuer. Foto: Unico

Unico byder på to forskellige nytårsmenuer, så der er noget for enhver smag. Unico har gjort det så let som muligt for dig og lavet en video, så du kan se præcis, hvordan du anretter maden hjemme hos dig selv.

‘Den unikke’ menu består af 4 saltede snacks, 4 retter og en overraskelse til kaffen til 444 kroner per person.

‘Den enestående’ består af 6 saltede snacks, 6 retter og en overraskelse til kaffen til 666 kroner per person.

Unicos koncept er, ifølge stedet, Smagen af Danmark og består af forskellige elementer/retter baseret på navne som ‘gården’, ‘havet’, ‘marken’ og ‘plantagen’.

Navnene dækker blandt andet over snacks som for eksempel flæskesvær og rødbeder og sprødt kyllingskind og estragonemulsion, retter som for eksempel nordisk ‘sushi’ af laks fra de færøske fjorde, hummerbisque på jomfruhummer og mør kalv og trøffelsauce. Uimodståeligt!

Der er mulighed for at bestille børnemenuer og tilkøb som for eksempel natmad.

Læs mere om Unicos nytårsmenu og bestil på restaurantens hjemmeside.