Foto: Rais Foto/Langhoff & Juul

6 steder i Aarhus med særdeles godt smørrebrød

Det bliver næppe mere klassisk dansk end en god omgang smørrebrød: Vi har fundet 6 bud på steder i Aarhus, hvor du får en sublim version af frokostfavoritten.

Smørrebrød hos Panenka i Aarhus

Smørrebrød på Panenka i Aarhus
Foto: Panenka

Det er svært at have et kompliceret forhold til dit smørrebrød, det ved de godt hos Panenka i Aarhus, derfor tilbyder de udelukkende velvalgte råvarer.

De tilbyder blandt andet nogle af de allerbedste klassikere, som eksempelvis den velkendte æg og rejer med mayonnaise, paneret fiskefilet med remoulade og frisk citron ellers kan du glæde dig til et smørrebrød med flæskesteg og rødkål.

Og for det ikke skulle være nok, så er smørrebrødene billige. Et enkelt belagt brød koster 65, 2 for 120 og er du ekstra sulten, kan du få en tredje oveni for 180 kroner.

Adresse: Frederiksgade 35, Aarhus C
Hjemmeside: www.panenka.dk

Restaurant Klokkens bud på lækre smørrebrød

Restaurant Klokken
Foto: Restaurant Klokken

Restaurant Klokken inviterer indenfor til et traditionelt dansk bord af gode smørrebrød, der brænder sig fast i hukommelsen, når man først har fæstnet blikket i retningen af de højbelagte brødvariationer.

Du kan for eksempel prøve deres avocado med pocheret æg, marinerede sild toppet med kappers syltede rødløg, luftig karrysalat og dild eller roastbeef tillagt grov syrlig remoulade, frisk peberrod og ristede løg. Og de har flere på menuen, som du kan læse om her.

Kigger man på menukortet, skal man ikke have fat i den tunge tegnedreng for at kunne følge med. Tværtimod. Smørrebrødene koster mellem 95 og 110 kroner, eller prøv restaurantens smørrebrød ad libitum til 299 kroner.

Adresse: Mindegade 6, 8000 Aarhus C
Hjemmeside: restaurantklokken.dk

Krofatter anbefaler smørrebrød hos Den Lille Kro

Den lille kro og smørrebrød
Foto: Den Lille Kro

Du skal ikke kigge langt efter Den Lille Kro, hvis du befinder dig i nærheden af Aarhus C. Og derfor skal du heller ikke kigge langt efter et højbelagt brød. Den Lille Kro og Krofatter anbefaler, at du kigger indenfor og får sulten stilet.

På menuen ser du nogle af de lækreste smørrebrød i Aarhus. Blandt andet kan du give dig i kast med Christiansøpigens sild, som er en velkendt favorit blandt de besøgende. På maden finder du 3 styks sildefilet, krydderfedt, kapers, løgringe, dild og karse, samt et halvt, bagt æble med karry.

Smørrebrødene koster mellem 89 og 125, men har du tillid til kokkene, kan de sammensætte tre forskellige slags smørrebrød til dig for 200 kroner.

Adresse: Nørre Allé 55, Aarhus C
Hjemmeside: denlillekro.dk

Smørrebrød på Pinden i Aarhus

Smørrebrød på Restaurant Pinden
Foto: Restaurant Pinden

Restaurant Pindens historie kan spores helt tilbage til 1849. Smørrebrødene er nyere, men traditionerne holder de fast i. Det vigtigste aktiv for Restaurant Pinden er de besøgende. Dem, der besøger restauranten, har det med at komme igen.

Du kan få lidt af hvert på Restaurant Pinden. Vigtigst af alt kan du få smørrebrød. Du kan få nogle af de klassikere, som vi kender så godt: Æg og rejer, roastbeef, rullepølse og smørstegt fiskefilet. Klassikere, som alle ved, holder.

De koster 55 kroner stykket og kræver, at du bestiller to af slagsen pr. kuvert.

Adresse: Skolegade 29, 8000 Aarhus C
Hjemmeside: pinden.dk

Smørrebrød a la Wassim Hallal

Restaurant Anx
Foto: Restaurant Anx

Oddervej 19-21, 8000 Aarhus C

Nyfortolkninger af klassiske danske frokostanretninger. Det er visionen hos Anx, en ”tilbygning” til Michelinrestauranten Frederikshøj, hvor du kan forkæle dine smagsløg med blandt andet gourmetsmørrebrød.

På menuen finder du blandt andet røget ørred med yuzu, dansk hummer med kalvebrisler og dansk sommer med vagtel, birk og nye kartofler. Herligheden er anrettet, så blikket flytter sig fra selskabet til maden.

Er du i humør til andet end smørrebrød, byder Anx også på tarteletter og fiskeretter – og måltidet kan passende afsluttes med lidt sødt, for eksempel den gammeldags æblekage a la Anx eller et udvalg af petit fours.

Adresse: Oddervej 19-21, 8000 Aarhus C
Hjemmeside: restaurantanx.com

Læs også: Guide: 3 steder i Aarhus med 3 retter til under 300 kroner

Hjemlig hygge på Guldsmedgade

Smørrebrød i Aarhus på Langhoff og Juul
Foto: Restaurant Langhoff og Juul

Langhoff & Juul, Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus C

Det er den hjemlige hygge, der hyldes hos Langhoff & Juul på Guldsmedgade, og det mærkes så snart, du træder ind ad døren hos restauranten: Levende lys blafrer på de rustikke træborde, belysningen er dæmpet, og indretningen er et mix af designklassikere og vintage.

På frokostmenuen finder du højbelagt smørrebrød, der – heldigvis – ligger meget langt fra den rugbrødsmad, du måske ville have smurt i dit eget køkken.

Lige nu kan du for eksempel sætte tænderne i rørt tartar på okseinderlår, piment d’espelette, ramsløg, vanilje syltede tomater og pommes allumettes eller nye danske kartofler med løvstikkemayonnaise, syltede hvide asparges og ristet gær.

Du får et enkelt stykke smørrebrød for 135 kroner, to for 198 kroner og tre af de fristende frokostretter for 248 kroner.

Adresse: Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus C
Hjemmeside: langhoffogjuul.dk

Smørrebrød

Se alle