Skarpe priser: Tag til Dining Week i Aarhus

I uge 42 er der lagt op til en masse skønne restaurantoplevelser i Aarhus til særpris. Dining Week er Nordens største restaurantfestival, som afholdes 2 gange årligt – i vinterferien uge 7 og i efterårsferien uge 42. Næste Dining Week løber af stablen fra d. 13.-22. oktober.

Læs med her og bliv klogere på konceptet og på de aarhusianske restauranter, som er en del af festivalen i efteråret 2023.

 

Konceptet bag Dining Week

Dining Week opstod på baggrund af finanskrisen i 2011 og havde til formål at hjælpe de danske restauratører i gang igen. Idéen var at få danskerne ud at spise og samtidig hjælpe restauratører til flere gæster i vinterferien – også kaldet uge 7 – som på daværende tidspunkt var den mest stille uge på hele året i restaurationsbranchen. Konceptet er simpelt. De deltagende restauranter tilbyder en forudbestemt 3, 5 eller 10 retters menu til en skarp pris alle dage i uge 7 og i uge 42. Der sælges et begrænset antal kuverter, hvorfor man skal bestille bord i god tid.

I år deltager 10 aarhusianske restauranter i festivalen. Læs om dem og deres menu herunder, eller se mere på Dining Weeks hjemmeside og beslut dig for, hvilke(n) oplevelse du skal have med.

 

Restaurant Anker: Fransk-inspirerede retter

Restaurant anker dining week
Foto: diningweek.dk

Er du klar på den helt store fransk-inspirerede oplevelse, skal du ikke snyde dig selv for et besøg på Restaurant Anker! Blandt de 5 retter kan du glæde dig til at smage cremet hummersuppe med fiskeballontine, laksetatar samt friterede kalvebrisler med trøffelmayo. Den lækre menu sluttes af med rombagte blommer med blommekompot, makroncrunch, hvid chokoladecreme, vaniljeis & citron verbena til dessert.

Derudover byder Restaurant Anker også på vegetarisk udgave af de fem retter.

Pris: 5 serveringer for 350,- + gebyr
Adresse: Fiskerivej 12, 8000 Aarhus C

Se Dining Week-menuerne til Restaurant Anker her.

 

LETZ SUSHI: Bæredygtig sushi

Sushi dining week
Foto: diningweek.dk

Er du vild med sushi, er det helt oplagt, at turen går til LETZ SUSHI i uge 42. Du kan vælge mellem 3 af kædens restauranter i Aarhus, enten i Guldsmedegade, på Aarhus Ø eller i Risskov. Alle steder er der udvalgt en menu, som enhver sushielsker vil være begejstret for.

Glæd dig til at sætte tænderne i blandt andet Karaage af kyllingelår med spicy dip, tre forskellige slags lækre maki ruller, sizzling nigiri og chokoladefondant til dessert. Der er desuden også en vegansk menu, hvor desserten står på den populære japanske klassiker: mochi.

Pris: 3 retter for 250,- + gebyr
Adresser: Nordre Strandvej 58, 8240 Risskov, Nicoline Kochs Plads 3 Aarhus Ø eller Guldsmedgade 33 Aarhus C.
Se menuen til LETZ SUSHI her.

 

Pondus: Hyggelig restaurant

Pondus dining week
Foto: diningweek.dk

Restaurant Pondus er ikke nogen stor restaurant. Til gengæld er her den hyggeligste atmosfære, hvor du kan nyde din tre-retters menu under Dining Week.

Forretten består af bede carpaccio med tomat, friskost, gærflager og rugknas. Bagefter kan du nyde en ret af braiseret okse med jordskokkompot, kålskud og skysauce, og til sidst en rigtig efterårsdessert af marineret blomme med crumble og creme fraiche. Du kan også tilkøbe en vinmenu til 235 kr.

Pris: 3 retter for 250,- + gebyr
Adresse: Åboulevarden 51, 8000 Aarhus C
Se menuen til Pondus her.

 

Restaurant NorR: Smukke anretninger

Dining Week Restaurant Aarhus
Foto: diningweek.dk

Lige ved Marselisborg Lystbådehavn ligger Restaurant NorR, som serverer smukke, minimalistiske retter med et ny-nordisk strejf. Du kan blandt retterne til Dining Week i år nyde friteret oksespidsbryst fyldt med svampecreme, karse & svampeolie og en smagfuld, røget krondyrscarpaccio.

Til dessert får du serveret blommetrifli med makroner, romcreme, sprød havrecrunch, flødeskum & frisk mynte. De serverer også en vegetarmenu samt tilbyder en alkoholdfri drikkevaremenu og en almindelig vinmenu.

Pris: 5 serveringer for 350,- + gebyr
Adresse: Marselisborg Havnevej 46D, 8000 Aarhus C
Se menuen til Restaurant NorR her.

 

Restaurant Martino: 5-retters menu

Dining week uge 42 Aarhus
Foto: diningweek.dk

Lige ved siden af Restaurant NorR ligger Restaurant Martino, som serverer sydlandsk stemning med udkig til Aarhusbugten. Til Dining Week har de sammensat 5 lækre retter, som helt sikkert vil sende dig til sydligere himmelstrøg.

Du kommer blandt andet til at sætte tænderne i den lækre italienske ret ‘Vitello tonnato’, som er tyndskåret kalvekød med en cremet tun-sovs, friterede capers, grillet citron & purløg. Derudover servere de også kroketter af kulmule med svampe, trøffelmayo & rød engsyre og en dessert af vanilje panna cotta med blommer, marengs & appelsinsorbet.

Du kan få menuen serveret i vegetarisk udgave.

Pris: 5 serveringer for 350,- + gebyr
Adresse: Marselisborg Havnevej 46B, 8000 Aarhus C
Se menuen til Restaurant Martino her.

Den Lille Kro: Hyggelig kro-stemning

kromad dining week
Foto: diningweek.dk

På Den Lille Kro er der hyggelig kro-stemning og gode danske retter på menuen i uge 42 såvel som alle andre uger i årets løb. De tilbyder også her både en vegetarmenu og en almindelig menu.

De består begge af 5 serveringer. Først kan du sætte tænderne i en hønsesuppe med grøntsagsbrunoise, kød- og melboller & kørvel, derefter kyllingesalat, friteret landgris, indbagt svinemørbrad med med svampefars, hasselbagte kartofler og til sidst den danske efterårsklassiker: æblekage til dessert.

Pris: 5 serveringer for 350,- + gebyr
Adresse: Nørre Allé 55, 8000 Aarhus C
Se menuen til Den Lille Kro her.

 

The Open Kitchen: Bøffer, fisk og skaldyr

Restauranter i Aarhus
Foto: diningweek.dk

I The Open Kitchen står Dining Week-menuen på Jomfruhummer, oksestriploin fra Uruguay med citronmarinerede gulerødder, smørstegte urtekartofler & bearnaise sauce, og en hindbær panna cotta til dessert.

Stedet åbnede i nyrenoverede lokaler i 2021 og spiser du her, får du direkte udsyn til kokkene og kan følge med i deres arbejde i køkkenet.

Du kan også få menuen i en vegetarisk udgave og der kan tilkøbes en vinmenu for 150 kr. og/eller en velkomstdrink for 65 kr.

Pris: 3 retter for 250,- + gebyr
Adresse: Mindebrogade 5, 8000 Aarhus C
Se menuen til Restaurant Martino her.