Skarpe priser: Tag til Dining Week i Aarhus

I uge 7 er der lagt op til en masse skønne restaurantoplevelser til særpris, når det bliver Dining Week i Aarhus. Dining Week er Nordens største restaurantfestival, som afholdes 2 gange årligt – i vinterferien, uge 7, og i efterårsferien, uge 42. Næste Dining Week løber af stablen fra d. 9. – 18. februar 2024.

Læs med her og bliv klogere på konceptet og på de aarhusianske restauranter, som er en del af festivalen i vinteren 2024.

Læs også: Den ultimative guide til Aarhus’ bedste fastelavnsbolle

Konceptet bag Dining Week

Dining Week opstod på baggrund af finanskrisen i 2011 og havde til formål at hjælpe de danske restauratører i gang igen. Idéen var at få danskerne ud at spise og samtidig hjælpe restauratører til flere gæster i vinterferien – også kaldet uge 7 – som på daværende tidspunkt var den mest stille uge på hele året i restaurationsbranchen. Konceptet er simpelt. De deltagende restauranter tilbyder en forudbestemt menu, der enten består af 3 retter, 5 serveringer eller det nye koncept tastingmenu. Der sælges et begrænset antal kuverter, hvorfor man skal bestille bord i god tid.

I år deltager 12 aarhusianske restauranter i festivalen. Læs om dem og deres menu herunder, eller se mere på Dining Weeks hjemmeside og beslut dig for, hvilke(n) oplevelse du skal have med.

Restaurant Anker – Fransk-inspirerede retter

Anker dining week Aarhus
Foto: Dining Week

Er du klar på den helt store fransk-inspirerede oplevelse, skal du ikke snyde dig selv for et besøg på Restaurant Anker! Blandt de 5 serveringer kan du glæde dig til at smage skummende fiskefumé med souffle af hvidfisk, tigerreje-carpaccio, rørt oksetatar samt rosastegt kalve ribeye med glaserede pastinakker. Den lækre menu sluttes af med en chokolade panna cotta med syltede bær og knas til dessert.

Derudover byder Restaurant Anker også på vegetarisk udgave af de fem serveringer.

Pris: 5 serveringer for 350,- + gebyr
Adresse: Fiskerivej 12, 8000 Aarhus C
Se menuen til Restaurant Anker her.

LETZ SUSHI – Bæredygtig sushi

Sushi dining week aarhus
Foto: Dining Week

Er du vild med sushi, er det helt oplagt, at turen går til LETZ SUSHI i uge 42. Du kan vælge mellem 4 af kædens restauranter i Aarhus, enten i Guldsmedegade, Bruunsgade, på Aarhus Ø eller i Risskov. Alle steder er der udvalgt en menu, som enhver sushielsker vil være begejstret for.

Glæd dig til at sætte tænderne i blandt andet spicy misosuppe, flere forskellige slags maki ruller, sizzling nigiri og mascarpone-dessert som afslutning. Der er desuden også en vegansk menu, hvor desserten står på en choko-karamel dessert med skovbærcoulis.

Pris: 3 retter for 250,- + gebyr
Adresser: Nordre Strandvej 58, 8240 Risskov, M.P. Bruuns gade 54, 8000 Aarhus C, Nicoline Kochs Plads 3, 8000 Aarhus Ø eller Guldsmedgade 33, 8000 Aarhus C.
Se menuen til LETZ SUSHI her.

Restaurant Martino – 5 serveringer til Dining Week i Aarhus

Martino dining week aarhus
Foto: Dining Week

Restaurant Martino er kendt for deres sydlandske stemning med udkig til Aarhusbugten. Til Dining Week i Aarhus har de sammensat 5 lækre serveringer, som helt sikkert vil sende dig til sydligere himmelstrøg.

Du kommer blandt andet til at sætte tænderne i skummende hummersuppe med pocheret hvidfisk, sprød tærteskal med svampe a la creme og friteret croqutas med torsk og kantareller. Derudover serverer de også letrøget sprængt okse med cremet kartoffelkompot, og en dessert med citrontærte og brændt marengs med lemoncurd og vaniljeis.

Du kan få menuen serveret i vegetarisk udgave.

Pris: 5 serveringer for 350,- + gebyr
Adresse: Marselisborg Havnevej 46B, 8000 Aarhus C
Se menuen til Restaurant Martino her.

Den Lille Kro – Hyggelig kro-stemning

Den lille kro dining week Aarhus
Foto: Dining Week

På Den Lille Kro er der hyggelig kro-stemning, og god dansk mad på menuen i uge 7, såvel som alle andre uger i årets løb. De tilbyder også her både en vegetarmenu og en almindelig menu.

De består begge af 5 serveringer. Først kan du sætte tænderne i en røget pighvarssuppe med hvidløgsstegte tigerrejer, derefter en laksetatar med syrnet fløde, og en sprød tærteskal med svampe a la creme. Du kan også glæde dig til en traditionel grydestegt okseculotte, hasselback kartofler, flødestuvede bønner, og til slut en lun æbletærte med vaniljeis og citronmelisse.

Pris: 5 serveringer for 350,- + gebyr
Adresse: Nørre Allé 55, 8000 Aarhus C
Se menuen til Den Lille Kro her.

The Open Kitchen – Bøffer, fisk og skaldyr

Restauranter i Aarhus
Foto: Dining Week

I The Open Kitchen står Dining Week-menuen på lavtemperaturbagt torsk, medaljon af Angus okse og sauce bordelaise, og en chokolademousse med appelsin til dessert.

Stedet åbnede i nyrenoverede lokaler i 2021, og spiser du her, får du direkte udsyn til kokkene og kan følge med i deres arbejde i køkkenet.

Du kan også få menuen i en vegetarisk udgave, og der kan tilkøbes en vinmenu for 150 kr. og/eller en velkomstdrink for 65 kr.

Pris: 3 retter for 250,- + gebyr
Adresse: Mindebrogade 5, 8000 Aarhus C
Se menuen til Restaurant Martino her.

Slap Af – Nyd de afslappede omgivelser

Foto: Dining Week

Restaurant Slap Af ligger midt i latinerkvarteret, der er berømt for dets hyggelige omgivelser og endnu bedre stemning.

Menuen består af tre retter, hvor du blandt andet kommer til at smage på pocheret og grillet gulerod med brændt gulerodspure, braiseret dansk svinebryst med karamelliseret løgpure, og til dessert en lækker æble panna cotta!

Der kan også tilkøbes en vinmenu for 150 kr.og/eller en velkomstdrink for 65 kr.

Pris: 3 retter for 250,- + gebyr
Adresse:
Studsgade 8, 8000 Aarhus C
Se menuen til Restaurant Slap Af her.

Melværk – Prøv byens bedste pizza til Dining Week i Aarhus

Foto: Dining Week

Melværk, som også var vinderen af Byens Bedste Pizza i 2023, byder altid på autentisk mad lavet med kærlighed og passion. Restauranten udfordrer den typiske opfattelse af pizza, og dette ses også i menuen.

Til forret står den på økologiske oksekødboller i San Marzano toppet med Parmigiano Reggiano og basilikum, efterfulgt af en Dirty Majesty Pizza, der består af Fior di latte, artiskokcreme, Prosciutto di Parma, friteret artiskok og basilikummayo. Til slut bydes du på en cannolo fyldt med mascarponecreme og toppet med pistacier.

Der kan også fås en vegetarisk menu.

Pris: 3 retter for 250,- + gebyr
Adresse:
Møllehatten 32, 8240 Risskov
Se menuen til Melværk her

Mefisto Restaurant & Gårdhave – Til skaldyrselskerne

Mefisto dining week aarhus
Foto: Dining Week

Mefisto har flere forskellige spisesteder i latinerkvarteret, men i denne omgang er det Restaurant og Gårdhaven, der inviterer på 3 lækre retter til Dining Week i Aarhus. Restauranten har flair for fisk og skaldyr, hvilket afspejles i menuen!

Menuen består af Fisketerrine Fruits de Mer med aroma af hummer, efterfulgt af Moules Frites, serveret med fritter og aioli, og til slut profiteroles med vaniljeis og varm chokoladesovs til dessert.

Pris: 3 retter for 250,- + gebyr
Adresse:
Volden 18-20, 8000 Aarhus C
Se menuen til Mefisto Restaurant & Gårdhave her

Restaurant NorR – Dining Week i Aarhus’ nordiske køkken

Foto: Dining Week

Hvis du er på udkig efter lækre nordiske smagsnuancer, er det Restaurant NorR, du skal besøge! Med deres fokus på et minimalistisk udtryk og de bedste råvarer fra Skandinavien opnår NorR en utrolig gennemført restaurant.

Iblandt de 5 serveringer finder du blandt andet friteret broccoli i hønsefond, okse tournedos med palmekål, fyldte gratinerede skovsvampe, stegt hvidskimmelost med råsyltede solbær og til slut lune æbler i sprød tærteskal med mynterørt creme fraiche.

Du kan også bestille en vegetarisk menu.

Pris: 5 serveringer for 350,- + gebyr
Adresse:
Marselisborg Havnevej 46D, 8000 Aarhus C
Se menuen til Restaurant NorR her