Foto: Unsplash

Guide: 6 steder med fremragende pizza i Aarhus

En pizza kan være varm. En pizza kan være kold. En pizza kan være alt muligt, men den er altid velkommen i maven. Det er blevet tid til en lille guide til nogle af de lækre pizzasteder, du kan besøge i Aarhus.

Café Piccolina i Aarhus midtby

Piccolina pizza i Aarhus
Foto: Piccolina Instragram

Italien er efter sigende pizzaens hjemland. Det kan virke krukket, men der er altså noget om snakken. Der er langt til Italien, og Wolt leverer ikke over landegrænser.

Men heldigvis kan du få en autentisk pizzaoplevelse ikke så langt fra, hvor du bor. På den italienske restaurant, Piccolina, huserer Salvo. Han går op i kvalitet og god mad.

Med hjælp fra hele familien giver de en fornemmelse af et lille stykke af Italien. På Café Piccolina får du ikke 100 forskellige retter. Du får en brandgod smag i munden. Piccolina kan du næsten snuse dig frem til, men hvis det mislykkes, så kan du finde dem her:

Adresse: Skolegyde 8, 8000 Aarhus C
Link til hjemmeside: Home (piccolina.dk)

Læs også: 3 gode brunchsteder i Aarhus

Melværks pizza i Aarhus

Pizza fra Melværk i Aarhus
Foto: Melværk Instragram

Melværk er også et familieforetagende. Ligesom med mange pizzeriaer, så spiller pizzaen hovedrollen i Melværks film. Men som en lidt anderledes birolle har vi mel og dej, deraf navnet. De to ingredienser gør maden helt speciel. Dejen kilden til en luftig pizza, hvor du kan smage kærligheden til håndværket.

Melværk kan du også dufte dig frem til, men er du i midtbyen, så skal du virkelig snuse igennem.

Adresse: Møllehatten 32, 1. th. i Riiskov
Link til hjemmeside: Melværk | Italiensk spisested i Risskov (melvaerk.dk)

Surdejspizza på Surdejspizzeria

Pizza fra Surdejspizzeria
Foto: Surdejspizzeria Facebook

Pizza som du kender den i dag kommer fra Napoli i Syditalien og blev efter sigende opfundet tidligt i det 19 århundrede. Det har udviklet sig siden, og på Surdejspizzeria i Aarhus er pizzaen lavet på den napolitanske måde men med et moderne tvist. En pizzaovn.

Surdejen hæver i 72 timer og giver den en sprød bund og tilfredsstiller smagsløgene. Restauranten har de placeret super centralt.

Adresse: Frederiksgade 52, 8000 Aarhus C.
Link til hjemmeside: Surdejspizzeria – La Casa di Antonio

Læs også: 5 asiatiske takeawayssteder i Aarhus

Pizza hos drengene

Pizza hos drengene
Foto: Pizza Boys Instagram

Hos Pizza Boys er konceptet enkelt. Det være varmt, og det skal gå hurtigt. Pizzaerne er lavet på surdej efter napolitanske principper. Fordi det ganske enkelt er lækrere. Du kan vælge mellem 6 forskellige pizzaer, og de koster alle det samme. 99 kroner. Det er praktisk. Pizza drengene kan du finde to steder. Du kan vælge mellem Hveensgade 1 på Aarhus Ø eller Skovgaardsgade 13, Aarhus C.

Adresse: Enten Hveensgade 1, Aarhus Ø eller Skovgaardsgade 13, Aarhus C
Link til hjemmeside: Pizzaboys.dk | Vi laver lækre surdejspizzaer

Frankies Pizza i Aarhus

Et stykke pizza hos Frankies i Aarhus
Foto: Frankies Instagram

Når man snakker pizza, er de svære at komme udenom. Frankies altså. De dominerer ad libitum konceptet. Og hvis der er noget, der komplimenterer meget pizza, så er det da meget øl. De fantastiske dobbeltdækkerlokaler danner rammer en festlig omgang eller en stille og rolig hverdagsaften. Restauranten kan du finde i en hyggelig baggård på Mejlgade 45, Aarhus C.

Adresse: Mejlgade 45, Aarhus C
Link til hjemmeside: Pizza Århus | Smagfulde pizzaer | Besøg Frankies (frankiespizza.dk)

Pizza på toppen af Trøjborg

Fratelli Pizza i Aarhus
Foto: Fratelli Instagram

Tilbage i november stemte Smag Aarhus’ læsere på Fratelli som vinder af Smag Prisen 2020: Aarhus’ bedste pizza. Og med god grund! Hos Fratelli kan du få en italiensk pizza, der får dine smagsløg til at tro, de befinder sig på en fortovsrestaurant i Rom. Prøv for eksempel en Fratelli med tomatsauce, mozzarella, salsiccia-pølse, napoli-salami og aubergine, og spæd eventuelt oplevelsen op med en omgang carpaccio, vitello tonnato eller hvidløgsbrød.

Fratelli kan diske op med en håndfuld vegetarpizzaer, og alle pizzaer kan laves glutenfri eller med plantebaseret ost. Så kan alle være med! Psst: Du kan også besøge Fratelli på Vestergade i Aarhus C og Skanderborgvej i Viby J. Enjoy!

Adresse: Fratelli Pizzeria, Tordenskjoldsgade 81, 8200 Aarhus N
Link til hjemmeside: Fratelli Pizzeria – Italiensk pizza ved Trøjborg