Guide: Her er 9 steder med fremragende pizza i Aarhus

Pizza – den ultimative comfort food, der får mundvandet til at løbe. Der er massere af steder, du kan få pizza i Aarhus! Nogle er gode til søndagstømmermændene, mens andre lægger op til en fredag aften i højt humør.

Vi har været på jagt efter de lækreste pizzaspots, hvor smagen er autentisk, skorpen er sprød, og hver bid er en himmelsk oplevelse.

Læs også: 9 lækre måltider for under en hund

Godt til maven – og til Instagram

Foto: Gusto

Hvis du i sommers var på tur i Latinerkvarteret og undrede dig over, at der var propfyldt længere nede af Borggade – eller du har spekuleret over, hvor mon alle de Instagram-opslag af lækre pizzaer på smukt opdækkede lyserøde borde kommer fra, har du her svaret: Gusto!

Du skal være ude i god tid, hvis du vil nå at have et bord en fredag aften i den hyggelige biks, for mange har allerede fået øjnene op for de lækre pizzaer, der bliver svunget over disken på Gusto. Start aftenen med en antipasti som Straciatella med figner, en lækker Nduja pizza og glem selvfølgelig ikke en specialøl fra To Øl til at skylle det ned med.

Gustos pizzaer er lavet på surdejsbrød og napolitanske principper blandet med innovative smagssammensætninger. Stor opfordring herfra til at tage venner og familie med under armen til en hyggelig aften på Borggade 10C.

Adresse: Borggade 10C, 8000 Aarhus C
Link til hjemmeside: Gustoaarhus.dk 

Melværk har taget pizza i Aarhus med storm

Foto: Melværk

Melværk er et hyggeligt familieforetagende. Ligesom med mange pizzeriaer, så spiller pizzaen hovedrollen i Melværks film. Men som en lidt anderledes birolle har vi mel og dej, deraf navnet. De to ingredienser gør maden helt speciel. Dejen er kilden til en luftig pizza, hvor du kan smage kærligheden til håndværket.

Melværk er blevet så populær i Aarhus, at de nu både har lokation i Riiskov og i Lighthouse på Aarhus Ø.

Adresse: Møllehatten 32, 1. th., 8240 Risskov & Helga pedersens Gade 37, 8000 Aarhus Ø.
Link til hjemmeside: Melvaerk.dk

Pizza og drinks på Mefisto

Foto: Mefisto

Mefisto har indtaget en stor del af volden med deres pizzabar, restaurant & gårdhave og originale bar. I alt dækker Mefisto adresserne Volden 18, 20 og 28 – men på denne liste fokuserer vi på den nye pizzabar. Der er en livlig stemning, fra man træder ind i rummet, og med både diskokugle og blomstervæg er der også her muligheder for meget æstetiske billeder – hvis man er til det.

Udover de flotte og hyggelige omgivelser har Mefisto virkelig kælet for detaljerne ved deres pizza: Dejen koldhæver og fermenterer i mindst 48 timer, og de lækre toppings er inspireret af forskellige dele af hele verden. Du kan med ro i maven prøve deres pizza med svampe og gremolata, der vinder meget misundelse fra andre rundt om bordet.

I baren finder du over 40 forskellige øl fra de bedste jyske bryggerier som Hazy bear og Thisted bryghus. De serverer også en ufatteligt god Aperol Spritz, der ligger helt rigtigt med en god pizza på en varm sommerdag!

Adresse: Volden 28, 8000 Aarhus C
Link til hjemmeside: Mefisto.dk 

Surdejspizza på Surdejspizzeria

pizza i Aarhus surdej
Foto: Surdejspizzaria

Pizza, som du kender den i dag, kommer fra Napoli i Syditalien og blev efter sigende opfundet tidligt i det 19 århundrede. Det har udviklet sig siden, og på Surdejspizzeria La Casa di Antanio i Aarhus er pizzaen lavet på den napolitanske måde, men med et moderne tvist. En pizzaovn.

Surdejen hæver i 72 timer og giver den en sprød bund og tilfredsstiller smagsløgene. Pizzaen serveres uden bestik, kun med en saks, så du får en autentisk napolitansk spiseoplevelse.

Adresse: Frederiksgade 52, 8000 Aarhus C & Skolesvinget 1A, 8240 Risskov.
Link til hjemmeside: Surdejspizzaria.dk

Pizza hos drengene

Foto: Pizza Boys

Hos Pizza Boys er konceptet enkelt. Det skal være varmt, og det skal gå hurtigt. Pizzaerne er lavet på surdej efter napolitanske principper. Fordi det ganske enkelt er lækrere. Du kan vælge mellem 6 forskellige pizzaer, og de koster alle det samme. 99 kroner. Det er praktisk.

Du kan finde Pizza Boys to steder: På Tørv Aarhus Ø eller i Aarhus K.

Adresse: Hveensgade 1, 8000 Aarhus Ø & Skovgaardsgade 13, 8000 Aarhus K.
Link til Hjemmeside: Pizzaboys.dk

Den prisvindende pizza i Aarhus

pizza i Aarhus Il Locale
Foto: Il Locale

Latinerkvarteret er populær på denne liste, og huser sandt nok også nogle af de lækreste pizzabarer i Aarhus. Il Locale, beliggende på Guldsmedgade 36, har vundet flere priser for deres fantastiske pizzaer i Aarhus! Sæt tænderne i en af deres 15 forskellige pizzaer, der alle er inspireret af en Brooklyn-style italiensk pizza. Pizzadejen koldhæver i op til fem døgn, og kan selvfølgelig også fås glutenfri.

På menukortet finder du også antipasti, søde desserter samt naturlig vin og skæve øl.

Adresse: Guldsmedgade 36, 8000 Aarhus C.
Link til Hjemmeside: illopizza.dk

Frankies Pizza i Aarhus

pizza i Aarhus, frankies
Foto: Frankies

Når man snakker pizza, er de svære at komme udenom. Frankies altså. De dominerer ad libitum konceptet. Og hvis der er noget, der komplimenterer god pizza, så skulle det da lige være øl. De fantastiske dobbeltdækkerlokaler danner rammer en festlig omgang eller en stille og rolig hverdagsaften. Restauranten kan du finde i en hyggelig baggård på Mejlgade eller på den populære Jægergårdsgade.

Adresse: Mejlgade 45, 8000 Aarhus C & Jægergårdsgade 66, 8000 Aarhus C.
Link til hjemmeside: Frankiespizza.dk

Pizza på toppen af Trøjborg

pizza i Aarhus fratelli
Foto: Fratelli

Fratelli har tidligere vundet SmagPrisen for bedste pizza. Og med god grund! Hos Fratelli kan du få en italiensk pizza, der får dine smagsløg til at tro, de befinder sig på en fortovsrestaurant i Rom. Prøv for eksempel en Fratelli med tomatsauce, mozzarella, salsiccia-pølse, napoli-salami og aubergine, og spæd eventuelt oplevelsen op med en omgang carpaccio, vitello tonnato eller hvidløgsbrød.

Fratelli kan diske op med en håndfuld vegetarpizzaer, og alle pizzaer kan laves glutenfri eller med plantebaseret ost. Så kan alle være med!

Adresse: Tordenskjoldsgade 81, 8200 Aarhus n
Link til hjemmeside: Fratellipizzaria.dk

Café Piccolina i Aarhus midtby

Foto: Piccolina

Italien er efter sigende pizzaens hjemland. Det kan virke krukket, men der er altså noget om snakken. Der er langt til Italien, og Wolt leverer ikke over landegrænser.

Men heldigvis kan du få en autentisk pizzaoplevelse ikke så langt fra, hvor du bor. På den italienske restaurant, Piccolina, huserer Salvo. Han går op i kvalitet og god mad.

Med hjælp fra hele familien giver de en fornemmelse af et lille stykke af Italien. På Café Piccolina får du ikke 100 forskellige retter. Du får en brandgod smag i munden. Piccolina kan du næsten snuse dig frem til, men hvis det mislykkes, så kan du finde dem her:

Adresse: Skolegyde 8, 8000 Aarhus C
Link til hjemmeside: Piccolina.dk

Spröd Pizza – det bæredygtige valg

Foto: Spröd

Spröd Pizza, med adresse flere steder i Aarhus, har stor fokus på bæredygtighed og har særligt udvalgte råvarer, for at sikre den gode kvalitet. Spröd forener det traditionelle italienske køkken med den skandinaviske madkultur, hvilket resulterer i en alsidig og super lækker menu!

Du går ikke galt i byen, ved at tage en tur på Spröd.