Foto: Kazo Izakaya

6 gode restauranter på Jægergårdsgade

GUIDE: Med sine små farvede huse, butikker med kunsthåndværk og franske caféstole langs fortovskanten er Jægergårdsgade en af Frederiksbjergs hyggeligste gader. Der er altid fuld af liv på de mange caféer og spisesteder. Særligt 6 restauranter på Jægergårdsgade får vores tænder til at løbe i vand.

Jægergårdsgade er et 1 kilometer langt mekka for madelskere. Så hvorfor ikke spise dig gennem gaden fra ende til anden? Vi anbefaler at tage forbi disse 6 steder.

Kazo Izakaya: Japansk fusionsrestaurant

Japansk restaurant Jægergårdsgade

En gastronomisk Tour De Jægergårdsgade kan passende starte med en madoplevelse på japansk på KAZO Izakaya. Japansk gastronomi er nemlig meget mere end bare sushi!

Ordet ‘Izakaya’ stammer fra ordene ‘I’ (at blive) og ‘zakaya’, som betyder sake-butik. Stedet er altså en japansk gatropub og har selvfølgelig også en sake-menu på menukortet.

Hver dag sammensætter kokkene en ny menu, så der er altid spændende smagssammensætninger og nyt at opleve på restauranten.

Der er fire forskellige aftenmenuer at vælge imellem, hvor man får serveret mellem 5-11 retter til 250-650 kroner per person. Det er også muligt at bestille enkelte retter, hvis delemad ikke lige er din kop te.

Svinger du forbi Jægergårdsgade til en fredags-drink, eller får du lyst til et lille glas efter maden? I så fald tilbyder KAZO Izakaya også et sortiment af japansk-inspirerede cocktails.

Adresse: Jægergårdsgade 60, 8000 Aarhus C
Hjemmeside: kazoizakaya.dk

Pizza Probria: Ambitiøse pizzaer

Pizzaria Jægergårdsgade

Ingen madguide uden et pizzeria. Ambitionerne på pizzajointen Pizza Propria er tårnhøje, og i et interview op til åbningen af stedet udtalte medejer Jakob Kristian Sørensen, at målet er at blive bedst ikke bare i Aarhus, men at nå i den europæiske top inden for pizzabagning. Og de italiensk-inspirerede pizzaer på det lille sted er da også indiskutabelt blandt de bedste i Aarhus.

Stedets murede pizzaovn er importeret fra Firenze, og ovnens høje temperatur på 500 grader giver ifølge stifterne pizzaerne en særlig sprødhed og snert af røg.

På menuen er sytten pizzaer fra 85 til 140 kroner, og du kan både tage dem med hjem eller spise dem i det lille lokale med 12 siddepladser.

Bag pizzajointen står blandt andet Simon Schillums Mogensen, der også er med i ejerkredsen bag den nye gourmetrestaurant Sonnesgade 11.

Eneste ulempe: Der er af og til lange ventetider.

Adresse: Jægergårdsgade 7, 8000 Aarhus C
Hjemmeside: www.pizzapropria.dk

Forlæns og Baglæns: Klassisk tapas

Restaurant Jægergårdsgade

Foto: Forlæns og Baglæns

Tapasbaren Forlæns & Baglæns er en aarhusiansk klassiker, der i mange år har serveret spansk-inspirerede tapasretter til SU-venlige priser i de uformelle lokaler midt på Jægergårdsgade.

Restauranten har på det seneste fået kamp til stregen på tapasfronten fra blandt andet Morena Mia på Nørre Allé og MasVino i Klostergade, men maden og stemningen holder stadig på det lille sted.

En ret koster fra 70 til 165 kroner, og vi anbefaler at købe 2-3 retter per person og dele, så I kommer rundt i menukortet.

Vi foreslår som minimum at prøve tapasklassikere som blæksprutte med urtedip, stegte kartofler med aioli, røget tun og manchego-ost med akaciehonning.

Går I all in, kan I få menu med en before dinner-cocktail, to tapas, to glas vin og en after dinner-cocktail til 550 kroner.

Tip: Prøv at få et bord ud mod Jægergårdsgade, så I kan følge den livlige trafik uden for vinduerne.

Adresse: Jægergårdsgade 23, 8000 Aarhus C
Hjemmeside: forlaensogbaglaens.dk

Læs også: 5 skarpe restauranter på Frederiksbjerg

Juliette: Fransk comfort food

Fransk bistro Jægergårdsgade

Ejeren Juliette Itchner har lagt navn til det hyggelige spisested Juliette, der er særdeles populær blandt Frederiksbjergs beboere. Hun har halvt fransk-tahitiske rødder, så det overrasker nok ikke, at mange af ordene på menukortet er franske.

Det selvbetitlede brasserie serverer efter eget udsagn fransk comfort food blandet med internationale og etniske inspirationer. Stemningen er afslappet i de hjemligt indrettede lokaler midt på Jægergårdsgade.

Menuen lyder på klassikere som croque monsieur, confit de canard, steak frites og crème brulée samt den såkaldte tavlemenu, der med rørende 335 kroner for to retter er til at overkomme for så høj kvalitet.

Stedets brunch til 275 kroner er også værd at prøve. Derudover er den eksotiske Teriyaki-burger med oksekød fra nordjyske Kildegaarden, Manchego-ost, svampe, syltede rødløg og sprød serrano ligeledes fortrinlig, selvom den ikke just er fransk.

Bon appetit!

Adresse: Jægergårdsgade 54, 8000 Aarhus C
Hjemmeside: juliette.dk

Klassisk 65: Ingen stress i nr. 65

Spisesteder Jægergårdsgade

Foto: Klassisk 65 – Facebook

For nogle år siden husede adressen Jægergårdsgade 65 værtshuset Bodega 65 med det navnkundige slogan ”Undgå stress – tag på Bodega 65”.

I dag er Top-øllene erstattet af mad og vin af fransk tilsnit, efter bistroen Klassisk 65 med ejer Søren Andreasen ved roret har indtaget lokalerne. Han lægger vægt på en god stemning, vellavet mad og personlig service, og der er stadig ingen stress.

I hvert fald har Klassisk 65 før vundet prisen for årets danske feel good-oplevelse i spiseguiden White Guide. Den populære restaurant tiltrækker alle lige fra studerende til kendisser fra Aarhus Teater, og vi anbefaler at prøve sneglene med hvidløg og persille og terrinen af foie gras.

Der er heller ingen vej udenom tataren af modnet okseinderlår med fritter eller den berømte peberbøf, der på dramatisk vis flamberes inde ved bordet. Hvis du er mere til fisk, har bistroen en søsterrestaurant i form af Klassisk Fisk på Nørregade.

Adresse: Jægergårdsgade 65, 8000 Aarhus C
Hjemmeside: klassiskbistro.dk

St. Pauls Apothek: Cocktails til maden

St. Pauls Apothek Jægergårdsgade

Kan man drikke cocktails til maden? Ja! I hvert fald på den cool cocktailrestaurant St. Pauls Apothek, der holder til i den renoverede apotekerbygning på Jægergårdsgade.

Køkkenchef Krestian Nilson med en fortid på restauranten De To Have i Skagen styrer gryderne i køkkenet og sikrer velsmag på tallerkenerne, mens bartenderne med ejer Hasse Bank Johansen i spidsen jonglerer med flaskerne bag baren.

Passionen for spiritus er stor på stedet, og kendskabet til cocktails og historierne om de forskellige typer drinks kan gøre enhver til spiritusentusiast.

Skal du være sikker på at få det hele med, anbefaler vi menuen Apothekeren med en champagnecocktail og tre retter med tilhørende cocktails for 645 kroner.

Hasse Bank Johansen er i øvrigt ikke hvem som helst inden for cocktailfaget. Han har skrevet en bog om cocktails og har vundet eller været finalist i cocktailmesterskaber i Stockholm, Berlin, London, Singapore og Paris.

Adresse: Jægergårdsgade 76, 8000 Aarhus
Hjemmeside: stpaulsapothek.dk

Læs også: Havneperler: 5 gode restauranter på Aarhus Ø